Forum eDziecko eRodzice Mama cud
ZMIEŃ
      opalanie

opalanie

(34 wyniki)
    • Nurtuje mnie jedna rzecz.Jak dlugo moga pracowac lampy solaryjne,czyli jaki jest limit ich wypracowanych godzin?Czasem odwiedzam solarium i chcialabym opalac sie bezpiecznie,a wiem ze w solariam naginaja ten limit,ze lampy sa stare.No wlasnie kiedy lampa jest juz stara?Czy w solariach sie to jakos dokumentuje
    • Drogie mamy czy któraś z was korzystała z tej formy opalania? 18 kwietnia mamy wesele mojej sis.Sukienkę będe miała długą brązowy czekoladowy ze złotymi dodatkami.Chcę się wybrać na to opalanie bo góra będzie odkryta.Zapisałam się już do kosmetyczki na pierwszą próbe tego opalania za tydzień.Nie chodzi mi tu o jakąs trwała opalenizne wystarczy że będe dobrze wyglądac 3 dni co wy o tym opalaniu sądzicie.U nas sporo osób na to chodzi zwłaszcza przed studniówkami,balami itp
    • W Nowy Rok postanowiłem wejść z piękną opalenizną-poszedłem pierwszy raz na solarium. Sympatyczna Pani wytłumaczyła dokładnie jak obsługiwać łóżko. Wydawało się, że wszystko wiem. Zamknąłem drzwi. Wtedy dopadły mnie wątpliwości: jak się opalać? w slipkach, czy nago?!! Po krótkich przemyśleniach poszedłem na całość! Jak wychodziłem - Pani jakoś dziwnie się uśmiechała i zapraszała ponownie.... Powiedzcie proszę - "pojechałem po bandzie"? Jak to robią profesjonaliści? Na golasa, czy w bieliź...
    • Jak się idzie pierwszy raz, to na jak długo? I co potem, tzn. jak często i na ile minut? W sumie to personel powinien o tym informować, ale nie wiem do konca, na ile będą uczciwi, wiadomo, że jak przyjdę częsciej i na dłużej, to wiecej zarobią. Oswieccie mnie w tym temacie, bo jestem zielona jak trawa na wiosne
    • stosować na początku? Nigdy nie wiem, czy mały numer czy jakiś wysoki, np. 25? Dla dorosłego oczywiście.
    • Czy stosując pigułki antykoncepcyjne można bez obaw opalać się? Podobno większość z nich jest fotouczulająca(Cilest) i lepiej nie wystawiać się na działanie słońca.A co z solarium? Pozdrawiam Aga
    • JUZ WIEM ZE MOZNA OPALAC SIE W CZASIE KARMIENIA PIERSIA ALE JEZELI JEST SIE PO CESARSKIM CIECIU TO TEZ MOZNA?
    • i pomóżcie sierocie. Nigdy nie byłam na solarium. No i własnie chciałabym pójść. Ale że nie chcę wyjśc na nierozgarniętą w salonie, więc postanowiłam zapytać Was. No i nie wiem: opalać się w bieliźnie (kostiumie?) czy nago? Smarować się czymś wcześniej? Sama mam to wszystko powłączać czy ktoś mi pomoże? I w ogóle co i jak po kolei? Help!
    • Dziewczyny, czy slyszalyscie o takiej metodzie?? podobno nazywa sie "air brush" czy jakos tak. Spryskuje sie cialo takim samoopalaczem i ma sie ladna rowna opalenizne. Taki zabieg wykonuje sie gabinetach kosmetycznych i kosztuje ok.200zl. jak myslicie, jak dlugo sie taka opalenizna utrzymuje? czy ktoras z Was byla na takim zabiegu? jestem b.ciekawa, bo chcialabym sobie cos takiego zapodac ;-) Pozdrawiam, M.
    • czesc! pisałam tu o tym nie udanym opalaniu natryskowym.Nie mogę dalej sie tego pozbyc tzn już sa przebarwienia od peelingu ale dalej sa jeszcze miejsca gdzie to dziadostwo nie zeszlo. Chciałabym jak najszybciej isc na solarium bo mam drobny tradzik na ramionach plecach i dekoldzie to sa czerwone spore krostki chce je przysuszyc i zeby troche zbladły ale boje się czy nie wyjdą jakies plamy po tym opalaniu na solarium jesli mam jeszcze to na sobie? Ewentualnie zastanawiam sie czy bedzie...
    • słyszałam jak chwaliła sie dziewczyna w sklepie że była u kosmetyczki która "popsikała ja czys tam" i stała sie bardzo brązowa, starcza to podobno na 2 tygodnie i kosztowało 60 zł wyglądała super chciałabym może spróbowac, czy wiecie jak to sie nazywa i gdzie mozna to zrobic w Warszawie pozdrawiam aga mama wiki
    • witam ! zamierzam pochodzic na solarium (żeby jakos wyglądac na urlopie bo wyjezdzamy) pytam doświadczone mamy które korzystają z solarium czy na pierszy raz moge opalac się 5 min , a następnym razem np, 7 min czy wystarczą 2 wizyty w tygodniu ? zamierzam tak pochodzic z 60 min (mam karnet na 100 min ) a pózniej ,aby utrzymac opalenizne to co ile mam chodzic?
    • mam pytanie chce isc na solarium karmie piersia 3 miesieczna core slyszalam ze mozna ale trzeba chronic brodawki przed pekaniem czy wystarczy krem Bebapthen??
    • Dziewczyny bardzo jestem ciekawa jak wygląda skóra posiadająca dość liczne rozstępy po opaleniu jej. Czy rozstępy są bardzo widoczne? Nadchodzące wakacje mam zamiar spędzić nad morzem i dlatego zastanawiam się czy kupić strój jednoczęściowy (rozstępy mam na brzuchu) czy pokusić się o dwuczęściowy. Muszę przyznać że wolałabym bikini ale przeraża mnie wizja brzucha w paski...
    • Czy opalacie sie na solarium? Dziś w programie słyszałam, że na słońcu nie można się opalać biorąc hormony...
    • Kobiety chciałabym troszkę opalić swoje białe ciało,a nie mam możliwości wylegiwania się na słoneczku.Mam jasną cerę i dość trudno się opalam,a nie chciałabym być ciągle takim bladawcem.Jestem troszkę opalona,ale tylko do bluzeczek na szeleczkach,a to mi nie wystarcza,poza tym to wciąż jest białawe...W związy z tym ruszam do solarium,tylko mam do Was prośbę:Ponieważ to mój pierwszy raz,chciałabym Was zapytać o kilka rzeczy; 1) Czy konieczne jest zmycie makijażu? W sumie na słońcu ...
    • nie wiem czy powinnam z tego korzystac (mialam zylaki, sa usuniete co prawda ale sklonnosci nadal+blizny jeszcze po operacjach,nieiwlkie ale sa) ale powiedzcie mi jak sie nalezy przygotowac do takiej kapieli w solarce?kurcze nie bylam jeszcze... a moze sto razy lepiej jednak "kolorowac" sobie np nogi opalaniem w sprayu?
    • Dziewczyny czy można iść na solarium karmiąc piersią? Niedługo mam chrzest synka i chciałabym się trochę opalić a że jestem blada słonko szybko mnie nie chwyta :(
    • Czy ktos z Was wie czy mozna chodzic do solarium karmiąc piersia półtoraroczne dziecko. Ja nie mowie tu o opalaniu się na skwarke ale chociaz troszkę.
    • Hej, jestem mamą 2,5 miesiecznej Diany. mam obsesję opalania się, chodzę do solarium 2 razy w tygodniu, moze znacie inny sposób na ładną i trwałą opaleniznę, Pozdrawiam Gosia&Diana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się