Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      opalanie

opalanie

(581 wyników)
    • Używałam tych 1. Mirasol SOS (Miraculum) [Fajna formuła z granulkami, chwilę trwający efekt chłodzenia, szybko się wchłania, klei się co skóry i ubrań] 2. Sopot sun - żel łagodzący po opalaniu (Ziaja) [mała dawka d-pantenolu, delikatny efekt chłodzenia, mniej się klei niż 1., przyjemny zapach] 3. SUN CARE Balsam po opalaniu ze złocistym pyłem (Eveline) [podkreśla opaleniznę, uelastycznia skórę, nie klei się, nie bardzo nawilża] Proszę polećcie mi żel po opalaniu, który nie klei się i je...
    • Hej, zostało mi po lecie parę kremów do opalania o rożnych faktorach. Ponieważ wiem, że na przyszłe wakacje nie będą one już użyteczne chciałabym jest wykorzystać teraz. Myślicie, że mogę ich używać jako balsamów do ciała?
    • Znacie jakiś magiczny peeling, albo super sposób?. Każdego roku mam ten sam problem po urlopie-skóra-mimo, że nawilżona dobrze, łuszczy się (chodzi o całe ciało oprócz twarzy)i nijak jednorazowo nie potrafię jej usunąć-ani peelingiem z kawy, ani sklepowym(próbowałam cukrowego z dax -ten jeszcze łagodny, waniliowy z farmony spowodował podrażnienia skóry). Co roku co najmniej dwa tygodnie po urlopie jestem w ciapki, a po każdej kąpieli czerwona jak burak od nieudolnych prób pozbycia się "skóry...
    • Jutro pierwszy raz będę miała robione opalanie natryskowe. Boję się strasznie i aż mi się śniło w nocy,że mnie nierówno opalili. Próbuje wyszukać w necie jakieś opinie ale wszyscy co piszą sami nie używali, tylko słyszeli,że ktoś tam używał....i opinie są raczej negatywne. Nie mam innego wyjścia bo w sobotę mega weselisko a ja mam kieckę bez rękawów. Na solarium nie mogę chodzić a samoopalaczem bałam się sama wysmarować. Wiem,że mam zrobić peeling, nie balsamować się przed zabiegiem i takie t...
    • Jak oceniacie kolor opalenizny po tym opalaniu, na jaki lepiej się zdecydować żeby wyglądał najbardziej naturalnie. Jak długo się trzyma i jak się zmywa np po basenie bo chodzę regularnie. Będę wdzięczna za każdą radę bo dość mało informacji w sieci jest.
    • kupilam sobie 3 ampulki kwasu glikolowego, w skladzie jest jeszcze salicylowy(?)i cytrynowy,15%, chce je zuzyc w ciagu 10-14 dni. Ile dni po takiej kuracji mozna sie opalac? Chodzi mi i takie lajtowe opalanie, do 15 minut. W gre wchodzi solarium,a nie cieple kraje, niestety
    • Witam. Mam wielki problem z opalaniem... Jestem szatynka, mam piwne oczy a pomimo to nie moge sie opalic... Potrafie pzelezec CALY dzien w upale, polewam sie woda (podczas gdy inni uzywaja kremow z wysoki,i filtrami) , gram w siatkowke w poludnie, biegam. I co? Wielkie nic. Jedyne na co moge liczyc to lekko, naprawde bardzo lekko opalone ramiona. O opaleniu nog moge zapomniec... I tak juz kolejne lato. Opala mnie jedynie solarium, ale jakikolwiek efekt u mnie widac po ok 5 sesjach ( nog...
    • Jaki krem/balsam po opalaniu polecacie? Szukam czegoś sprawdzonego, mocno nawilżającego i dobrego na podrażnienia :)
    • chodzi mi konkretnie o filtr - na twarz mysle 50, a reszte ciala 30. Ale czy to nie za duzo?? lece w czerwcu wiec bedzie zar z nieba, na 2 tyg. I tak - teraz w ogole sie nie opalam, od 2 lat moja skora nie byla wystawiona na slonce tak zeby sie opalic, wiec jestem bieluch. Ale ogolnie dopoki mieszkalam jeszcze w PL to nie mialam nigdy problemow z karnacja, po pierwszym tygodniu juz chodzilam brazowa i zadowlona. Ale ogolnie mam jasna karnacje i jasne wlosy, chociaz nie opalam sie na cze...
    • Witam Mam problem z szybkim schodzeniem skóry po opalaniu. Niezależnie czy opalam się 14,7 czy 3 dni następnego dnia schodzi mi skóra, głównie z dekoltu, ramion i pleców. Nie ma też znaczenia czy opalam się pierwszy raz w roku czy byłam już wcześniej opalona. Opalam się bardzo szybko i od razu na czekoladowy brąz. Zawsze dokładnie i mocno balsamuję ciało po opalaniu. Czy znacie sposób aby zapobiegać schodzeniu skóry?
    • Golę nogi depilatorem elektrycznym od ok. 10 lat i zauważyłam, że bardzo trudno się opalają :-( Czy ma to jakiś związek z cebulkami? Reszta ciała dosyć szybko i ładnie się opala, a nogi nie :-( Zaznaczam, że nie korzystam z solarium, opalam się podczas weekendów na działce.
    • Witajcie, myśle ze to prawda z tym opalaniem ale wlasnie tak jak piszecie miec brazowe cialo to juz uzaleznienie sama po sobie wiem ze moglabym opalac sie codziennie. ja chodze na solarium raz na 2-3 tygodnie w lecie raz na tydzien, po opalaniu stosuje balsam, mam bielactwo, w jakim stopniu opalanie jest dla mnie szkodliwe?pozdrawiam
    • Mam pytanie do osób, które stosowały opalanie natryskowe - na jak długo pozostaje efekt opalenizny i jak często należy zabieg powtarzać (chodzi mi o delikatny efekt, nie ciemny brąz)?
    • Witam Chcialam sie podzielic moimi przemysleniami:) Mam 22 lata (w marcu skoncze 23) i juz widze skutki nadmiernego opalania :(( zmarszczki pod oczami,skora traci jedrnosc itp) Przez cale liceum a nawet troche dluzej strasznie katowalam swoja skore sloncem i solarium ;/ Nie uzywalam filtrow, nie nawilzalam odpowiednio skory i teraz widze jak to fatalnie dziala na skore. Teraz juz od paru lat w ogole sie nie opalam, uzywam kremow z filtrem, poprostu zmadrzalam, sama d...
    • zaczelo sie w zeszlym roku.. ale wtedy nie bylo jeszcze tak zle. teraz twarz nie opala mi sie prawie w ogole ;/ reszte ciala opalam bardzo szybko. buzia minimalnie zbrazowiala gdy zaczelam sie opalac.. teraz po solariach, wakacjach w Chorwacji nic sie z nia nie dzieje. kompletnie ;/ jest tylko zarumieniona ale to kwestia kilku dni i znow bedize taka jak byla - BLaDa! w porownaniu do reszty ciala wyglada to strasznie.. przez kilka lat mialam klopoty z tradzikiem. ale twarzy nie opalam d...
    • W marketach firmy ziaja soraya nivea itd czy raczej są to produkty aptekowe. Czy któreś z nich są lepsze? Czy są one i do twarzy i ciała?I od jakiego faktora należy zacząć opalanie zarówno twarzy jak i reszty ciała?
    • Czy to prawda że po takim peelingu można się normalnie opalać, a nawet opalenizna będzie równiejsza i ładniejsza? Bo w necie znalazłam sprzeczne informacje na ten temat, jedni piszą że tak jak po wszystkich kwasach należy stosować blokery i unikać opalania jak ognia, inni odwrotnie. Więc jak to w końcu jest? Po jakim czasie od tego zabiegu będę mogła np.skorzystać z solarium? Pomocy:]
    • Czy można się opalać stosując Xerial 50? Przepisał mi ten środek dermatolog, a ja zapomniałam spytać, czy można się opalać. Poradźcie.
    • Chodziło by i o taki, który mógł by sie nadawać i do solarium i na słońce. Ewentualnie tylko do solarium. Proszę o polecenie mi jakiegoś.
    • Cześć Ktoś kiedyś powiedział mi ze jak mam pieprzyki po ciele to nie powinnam się się opalać ani na śłońcu ani na solarium .Czy słyszałyście coś na tem temat ???? Bardzo sie chcę opalić a nie wiem czy to jest bezpieczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się