Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      opalanie

opalanie

(14 wyniki)
    • Czy matka karmiąca moze się opalać?? Solarium czy słońce?? Ja czasami korzystam z solarium - 5 min raz na dwa tygodnie, nic się nie dzieje, pokarm jest, ale mam wyrzuty. Czy Wy się opalacie??
    • Na jak długo można dziecko wystawiać na słonko? Synuś jest czteromiesię czniakiem, teraz takie ładne słoneczko, mąż czasem jak z nim jedzie na działę ( cz ęściej jest w domu, ja niestety pracuję codzien do 16.00 ;)to go zostawia w leżączku na słonku, zeby buzka mu się zarumieniła, bo jest po mnie blady bardzo. Ale mnie to zastanawia, na jak długo tak mozna malucha zostawić? Mamy filtr 50 w kremiku, ale czy 30 minut takiego opalania to nie za dużo? Pozdrawiam!
    • Czy karmiąc piersią mogę opalać sie na slońcu i w solarium?
    • mam takie pytanko... Czy karmiąc piersia moge sie opalać na słoncu??
    • Mam takie pytanko: mój syn ma 4,5 miesiąca. Prawie codziennie jeździmy z nim nad wodę -my grillujemy i sobie pływamy, a Kacperek fika pod plażowym parasolem, ale czasem lubi na rączkach pozwiedzać okolicę. Chciałam kupić mu jakiś krem z wysokim filtrem, ale na wszystkich jest zaznaczone "od 6. mies.". Czy znacie jakieś specyfiki dla niemowląt poniżej pół roku?? Zaznaczam, że nie "opalam" synka razem z nami, ale wiadomo-czasem słoneczko na niego poświeci, a nie chciałabym mu krzywdy wyrządzić....
    • oczywiscie nie chodzi mi o opalanie mojego synka, tylko wrecz przeciwnie....ok.no moze troche, niech ma ladna karnacje, sniada ale nie kosztem zdrowia...stad moje pytanie......jaki krem na slonce kupic 6-miesiecznemu dziecku, tak aby jednak slonce lapal a nie jaral sie tak jak mamusia, ktora po dziesiejszym 7-godzinnym spacerku wyglada jak indianin (nie martwcie sie dziecie bylo zabezpieczone przed sloncem tyle ze nie kremem).....pomozecie??
    • Witam, Pytanie jak w temacie. Chodzi mi o roczne dziecko
    • Witajcie, mam dwa całkiem różne pytania. Zacznę od najbardziej aktualnego. 1. Moja mała od dwóch dni kilka a nawet kilkanaście razy w nocy płacze przez sen. Popłakuje nawet nie otwierając oczu i zasypia dalej... Naprawdę nie wiem jak jej pomóc. Później gdy już się całkiem wybudzi ( ok 5.00-6.00) płacze, jest marudna, nie chce leżeć, mówiąc wprost- wywleka mnie z łóżka i chce siedzieć, bawić się itd. (ale to akurat mogę zrozumieć). co z tą nocką... Owszem- wychodzą jej ząbki...
    • Mam pytanie - czy można opalać się w solarium i karmić dziecko piersią? Napiszcie co wiecie na ten temat.
    • Nietypowe pytanie :) Dla poprawy nastroju (w końcu zima długa, ciemno i beznadziejnie na dworze..)chciałabym się przejśc do solarium, tylko nie wiem czy juz mogę. Jestem 9 tygodni po cesarce, czuję się świetnie, piersią nie karmię. Ostatnio byłam u lekarza i zapomniałam zapytac.. (w koncu miałam inne, poważniejsze pytania), Boję sie czy nie wyjda mi jakies plamy, które zostana na stałe... Co sadzicie??
    • mam ochotę wybrać się na solarium a karmię piersią.Myślicie,że promieniowanie UV ma jakiś wpływ na pokarm?
    • Jaki krem na słońce poleciłybyście 5-miesięcznemu dzieciaczkowi? Jak na razie w ogóle nie znalazłam nic co byłoby dla dzieci poniżej 3 roku... Wiem, że takiego malucha nie wystawia się na słońce, ale przecież i tak nie da się go do końca uchronić. Chciałam więc coś kupić...
    • Witam! Czy któraścoś wie na ten temat? Z powodu braku słońca chcę parę razy iść na solarium. Czy mogę? pozdrawiam Ania
    • Witam! Mam do was pytanko:-) Mój synek ma 3tygodnie i karmie go piersią, powiedzcie mi czy moge sie opalac w solarium?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się