opalanie

(60 wyników)
  • Hej! jestem w 30 tyg ciąży. 21 maja moja mama ma ślub i chciałam chociaż jako tako wyglądać i pomyślałam,że sie trochę opale... Ale nie wiem czy mogę posiedzieć na słońcu? Nie zaszkodzi to dziecku?? Pozdrawiam
  • Dziewczyny, jak to jest z tym opalaniem. Czy faktycznie zero słońca? oczywiście dziecko najważniejsze i jeśli nie no to nie. Ale słońce wydziela witaminy i hormony, więc raczej powinno być wskazane. Jeszcze jedno pytanie używałyście balsamów brązujących? można? bo słysząłam, że nie, przecież one nie dostają się do krwiobiegu, więc czemu nie?
  • jak to jest z tym opalaniem. Można w ciązy czy jest to pzreciwskazane ? Robi sie takaka ladna pogoda ze az ciagnie aby poopalac sie troszke, chociazby nozki :-)
  • Jest piękna pogoda, dość wysoka temperatura, bezchmurne niebo. Czy korzystacie z promieni słonecznych a może solarium? Uwielbiam słońce, więc na tarasie pozwalam sobie na słoneczko i muszę powiedzieć, że czuję się po opalaniu o niebo lepiej. Jak jest u was?
  • Witam, jestem w 13tc.i dziś w nocy wyjeżdżamy nad morze.W związku z tym mam pytanko czy mogę się opopalać bo mam mieszane uczucia czy nie grozi to krwotokiem?
  • opalanie?(18)

• Cześć dziewczyny, mam pytanie. Wiem, że w czasie ciąży solarium jest niewskazane, ale nie wiem jaka jest tego przyczyna. Czy generalnie promienie UV są szkodliwe dla dzidziusia, czy chodzi o przegrzewanie organizmu. I stąd moje pytanie: czy mogę korzystać z takiego solarium, które opala tylko twarz i dekold? Bardzo bym chciała, żeby odpowiedź była twierdząca, bo czuję się blada, cerę mam ziemistą i niestety (tylko w ciąży) pryszczatą, wcześniej solarium było na porządku dziennym, ...
  • Co z opalaniem w ciazy czy ktos wie jak dlugo mozna siedziec na sloneczku. Ja strasznie lubie sloneczko i wlasnie wybieram sie na wakacje. Pozdrawiam i dzieki z gory.
  • Czy są tutaj przyszłe mamy, które pomimo swojego "stanu" postanowiły się chociaż troszke opalić???
  • Witam Was dizewczyny. chcialabym skorzystac z dobrodziejstwa jakim jest opalanie natryskowe ale nie wiem czy moge. W sobotke mam ślub i chcialabym sie opalic czy wiecie cos na tem temat? Jestem w 15t a nie chce zaszkodzic maleńśtwu - jezeli jest to szkodliwe to pozostaje samoopalacz, no ale efekt jest inny, słabszy. pozdrawiam
  • Wiem, ze ten temat byl juz wiele razy, ale jakos wczesniej nie bylam nim bardzo zainteresowana, a teraz zaluje... Wychodze za maz i (pewnie jak wszystkie kobietki) chce ladnie wygladac. Jestem w 14tc i chce ufarbowac wlosy, tyle ze zdania sa co do tego bardzo podzielone i juz sama nie wiem czy to nie zaszkodzi bobasowi. Dziewczyny, piszcie prosze jak to jest. Poradzcie mi jeszcze jakis bezpieczny sposob na to by moja cera byla bardziej brazowa, tzn. czy lepiej polozyc sie na slonc...
  • Ciekawa jestem czy sie opalacie?Nie mam na mysli calodniowego wylegiwania sie na sloncu ale stopniowe,krotkie opalanie sie, by nie byc taka biala.Ja sie osobiscie opalam.
  • Witam, wybieram się na urlop nad morze, interesuje mnie, czy można opalać się w ciąży oraz czy można kąpać się w ciąży w morzu, bo słyszałam, że woda morska ma jakiś wpływ?
  • Drogie moje Slyszalam, że opalanie jest szkodliwe...dla dziecka, że może nastapic poronienie... Ale czy np. wędrówka w słońcu juz nie jest szkodliwa ???? czy kapiel w jeziorze może jakos zaszkodzić ??? itp itd... zapomniałam spytac lekarza ...
  • opalanie(16)

witam przyszłe mamusie ,jest piekna pogoda i w zwiazku z tym zastanawiam się czy w 34 tyg .ciązy można posiedziec na słoneczku(opalac sie ) oczywiście zasłaniając brzusio.Czy nie zaszkodzi to maleństwu
  • hej, zblizaja sie wakacje, co z opalaniem?? uwielbiam wylegiwac sie godzinami na sloncu, czy musze przestac? co z dzidzią?
  • Hej hej! Jest ładna pogoda na dworku i przydałoby się trochę opalić! Jak myślicie - zakrywać brzuszek na słońcu? P.S. Jestem w 28 tc
  • CZEŚĆ DZIEWCZYNY, JESTEM TERAZ NA POCZĄTKU II TRYMESTRU WYBIERAM SIĘ NAD MORZE I ZASTANAWIAM SIĘ CZY WOGÓLE WYBIERAĆ SIĘ NA PLAŻĘ?
  • dziwczyny, mam pytanko odnosnie oplania sie na sloneczku. Oczywiscie nie chodzi mi o kilkugodzinne wylegiwanie sie na sloncu, Ale czy pozwalacie sobie na odrobine brazowej opalenizny, ktora w umiarze tylko dodaje zdrowka. Napiszcie prosze, jakie macie doswiadczenia i czy moge z godzinke posiedziec sobie na kocyku? Dziekuje i pozdrawiam
  • zbliza sie lato a mi termin przypada na polowe wrzesnia wiec przez ostatnie miesiace bede sie meczyc jak w piekle :( i martwie sie bo to przeciez moze zaszkodzic dziecku? czy najlepszym rozwiazanie bedzie siedzenie w domu cale lato??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się