Forum Towarzyskie Na luzie
ZMIEŃ
      opalanie

opalanie

(28 wyników)
    • Witajcie Od ok 3 miesięcy zauważyłam że po solarium moje nogi nie są ładnie opalone jak kiedyś:( Zawsze były idealnie opalone, a ostatnio zauważyłam plamy- tak jak by w niektórych miejsach się nie opalały:( Co to jest?? Myślałam że to od bronzerów, ale się myliłam. W pewnym momencie zrobiłam sobie przerwe od solarium a potem opaliłam się na słońcu i wydaje mi się ze moje nogi wtedy całościowo się opaliły tzn nie było plam. Kurcze nie mam pojęcia co to jest i jak sobie pomóc, łyka...
    • jak to jest: czy mozna się opalać biorąc tabletki? i czy mogą pojawić się jakieś przebarwienia na skórze? Moje pytanie dotyczy zarówno naturalnego sposobu opalania (nasze kochane słoneczko)i solarium. :)
    • Wolicie zdobywać opalenizne na słońcu, w solarium czy może używając samoopala cza ? Niedawno postanowiłam spróbować sztucznej opalenizny. Kupiłam balsam brązujący z serii Sopot. Początkowo byłam zachwycona efektem cudownie brązowej skóry. Minęło pare dni i czar prysł. Balsam brzydko schodzi zwłaszcza na dłoniach, pozostawia smugi, wygląda to zdecydowanie nieciekawie. W niektórych miejscach pozostawia ciemniejsze plamy. Chyba jednak ładniejsza jest słoneczna opalenizna niż ta z tu...
    • Dziewczyny czy opalacie sie w solarium nago? Slyszalam ze jest to szkodliwe, a wy co myslicie?
    • witam wszystkich. jak wiemy wielkimi krokami zbliza sie do nas lato. No wlasnie, chcialabym sie wreszcie ladnie opalic ale nie spalic. Moja skora jest raczej blada i dosc ciezko jest mi uzyskac zloto- braznowy kolorek. mam kilka kosmetykow specjalnie przeznaczonych do opalania na solarium ale jak wiemy nie zawieraja one filtrow ochronnych przed promieniowaniem uva i uvb. Czy moge uzywac balsamow ochronnych z filtrami w polaczeniu z kosmetykami na solarium czy beda one zmniejszac ich dzialan...
    • opalanie(19)

czy ktoras z dziewczyn opalala sie kiedys na plazy nago badz toples??pytanie oczywiscie dotyczy tez panow czy opalaliscie sie nago??ja ostatnmio bylam na plazy(na tekiej gdzie zwasze ejst malo ludzi)facet za parawanem opalal sie nago..niestety przecenil wysokosc swojego parawanu heh:)
    • Witam! Wiem, ze na forum antykoncepcja jest (prawie) wszytsko o najrozniejszych tabletkach ale nie moge sie doszukac jednego: czy biorac Novynette moge sie opalac? Chcialam isc na solarium i boje sie ze wyjda mi jakies plamy albo cos... Bierze ktos te tabletki i sie opalal? Dzieki za odpowiedzi :)
    • Witam. Nieraz zauwazyłam u innych kobiet a takze u mnie, ze jak chodze na solarium lezace, to pupa wyglada nie teges.... Sa opalone same posladki a po srodku jest biały nieestetyczny pasek...i to dosc szeroki...Nawet jak sa jakies strony internetowe takie la panow to laski tez tam widze ze wiele ma taki problem... Co zrobic?? Macie jakies sposoby?? Aha i po 2: jak sie depilowac w "rowku"...jestem ciemnowlosa i mam ten problem... co zrobic?? przeciez nie bede sie golic bo tak niezby...
    • po długim wylegiwaniu na słońcu zrobiły mi się na brzuchu białe plamki.może któraś z Was miała podobny problem i jak sobie z nim radziłyście?pomóżcie bo nie moge nawet nosic krótkich bluzek.już mnie to wkurza.
    • Pzrzed opalaniem posmarować się oliwką czy olejkiem do opalania? Po czym bardziej weźmie?
    • Jestem taka blada, panicznie boję się słońca. Dziewczęta, poradzicie jakieś dobre smarowidło do opalania?
    • czy to normalne-po opalaniu w solarium pojawiają mi się dwa paseczki na pośladkach i na plecach w miejscu,gdzie skóra nie przylegała do łóżka.Czemu się tak dzieje?Czy jest na to jakiś sposób,żeby sie tak nie robiło?
    • Jeżeli chodzicie na solarium to polecam do olejku lub oliwki dolać trochę jodyny (dostępna w aptece), tak żeby nabrała lekko brązowego koloru. Ostatnio mi to poleciła koleżanka i naprawdę świetny efekt, wystarcy pójść 2 razy na 15 min. i ma się ładną czekoladową opaleniznę a nie typową dla solarium - żółtawą ! Mam tylko nadzieję, że nie ma to jakiś skutków ubocznych, ale jak narazie nic mi nie jest :) pozdrowienia !
    • Mam jasną cerę z piegami i jeszcze nigdy nie korzystałam z solarium i chciałabym spróbować, ale zastanawiam sie czy sie nie spiekę na buraczka i nie będę bardzo cierpiała tak jak po opalaniu się słoneczkiem:)proszę o jakieś opinie:)))
    • Zdecydowałam się na tatuaż na lędźwiach. Podzielcie sie doświadczeniami: jak długo goiły sie wasze tatuaże i na co trzeba uważać bezpośrednio po zrobieniu go.
    • witam mam pyt. czy podczas miesiaczki mozna isc na solarium , czy jest to niewskazane?
    • Mam takie małe hobby polegające na robieniu zdjęć "z ukrycia" atrakcyjnym dziewczynom na ogół przy okazji zdjęć krajoznawczych. Nie wykraczają one moim zdaniem poza granice dobrego smaku. Co o tym sądzicie ? Próbka tutaj www.flickr.com/photos/adamp54/tags/gwc/
    • CZy łykając pigułki antykoncepcyjne i nosząc soczewki kontaktowe można się bez przeszkód opalać w solarium. pozdrawiam
    • hej.moze to nie do konca na temat ale...jaki jest najlepszy i najzdrowszy sposob na bezpieczna, ladna opalenizne?slonce o tej porze roku oczywiscie odpada, solarium podobno jest dosc niebezpieczne (rak itd.), a dzis dowiedzialam sie od kosmetyczki ze po samoopalaczu moga zostac trwale, brzydkie plamy na twarzy...wiec jak bedzie najlepiej..?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się