opalanie

(56 wyników)
  • W środę na noc wzięłam ostatnią tabletkę dopochwową kuracja trwała 5 dni i teraz pytanie czy w sobote mogę się opalać ? Czy lepiej dać sobie spokój ? Wiem banalne powinnam zapytać lekarza ale zapomniałam .Gapa ze mnie ;-)
  • więc tak. w zeszłym roku w lipcu poparzyłam sobie noge-potężna blizna wielkości dłoni.już wygojone, strupka dawno nie ma. ale pozostała blizna. zbliża się lato. lekarka mi powiedziała żebym jej nie opalała i smarowała kremem o filtrze 50 albo zasłaniała. i tu moje pytanie bo jej się nie spytałam. dlaczego nie moge jej opalać? przecież już nie zejdzie?a takie zakrywanie powoduje że mam sporą część uda nie opaloną? czy skóra jest o wiele wrażliwsz na słońce? podatna na złapanie ...
  • Po jakim okresie od odstawienia tabletek można już się bezpiecznie opalać nie narażając się na powstanie przebarwień? Niestety podczas przyjmowania anty powstawały u mnie koszmarne przebarwienia.
  • opalanie w solarium a tabletki anty. Jakie Wasze doswiadczenia?
  • Czy tabletki antykoncepcyjne moga spowodowac przebarwienia kiedy opalam sie na naturalnym sloncu?
  • Czy sa jakieś przeciwwskazania do opalania się, jeżeli ktoś zazywa tabletki?
  • Biorę prawie od roku Yasmin,tabletki anty. Słyszałam dużo opini na temat tego, że stosując doustną antykoncepcje trzeba ograniczyć opalanie, bo mogą pojawiać się na ciele plamy i przebarwienia, które zresztą trudno potem usunąć. W moim przypadku to się niestety potwierdziło. Rok temu dosyć intensywnie przez krótki czas korzystałam z solarium i pojawiły się dwie plamki w okolicy pępka. W tym roku już się opalałam, ale na słońcu i też pojawiła się plamka w tych samych okolicach. C...
  • Witam, Mam bardzo wazne pytanie.Jestem w pierwszym miesiacu ciazy i za trzy miesiace jedziemy z mezem na wycieczke do slonecznych Wloch:) Czy sadzicie,ze opalanie sie (w rozsadnych godz.+ kremiki itp) w czwartym miesiacu ciazy,moze zaszkodzic kobiecie lub dziecku? Czy Panie,ktore sie opalaly w trakcie ciazy mialy pozniej wieksze rozstepy itp? Pozdrawiam
  • Nie wiedziałam, że już jestem w ciązy i dwa razy byłam na solarium. Czy mogło to jakoś zaszkodzić dziecku? Teraz już oczywiście nie chodzę, ale martwie się, że jakos mogłam zaszkodzić dzidziusiowi :(
  • mam pytanie czy przyjmując Logest moge sie opalac??Dzięki z góry:-)
  • witam od kilku dni biore pigułki anty cilest i wyjezdzam na słoneczną majorkę lekarz mi powiedzial ze nie ma problemu z opalaniem ale sporo o tym słyszałam ze raczej nie powinno sie opalac jakie macie zdanie na ten temat???? pozdrawiam
  • Bo słyszałam że mogą pojawić się plamy na twarzy, a właśnie wybieram się na wakację i chciałabym uniknąć tego. Czy kremy z filtrami temu zapobiegną, czy to po prostu zależy od skóry, Czy można to jakoś sprawdzić?
  • Po jakim czasie od odstawienia pigulek moge juz śmialo sie opalac?? I na jaki czas najlepiej odstawic pigulki. Stosowalam rok- Microgynon21.
  • Mój lekarz ostatnio przestrzegł mnie, żebym nie opalała się, ze względu na przyjmowanie pigułek, a zwłaszcza nie powinnam opalac sie w solarium. Biorę pigułki juz od 3 lat i za każdym razem oapalam sie dość intensywnie. Nie wystapily u mnie do tej pory żadne plamy, przebarwienia itp. Czy jest możliwość że jeszcze wystąpią?
  • JAK MA SIE ANTYKONCEPCJA HORMONALNA BEZ SKUTKOW UBOCZNYCH DO BEZPIECZNEGO OPALANIA SIE BEZ PRZEBARWIEN? CZY TO JEST W OGOLE MOZLIWE? JEZELI ODSTAWIE TABLETKI TO PO JAKIM OKRESIE CZASU MOGE SIE BEZPIECZNIE OPALAC? CZY MOZE NIE MA POTRZEBY ODSTAWIANIA ICH?
  • czy to prawda,że zażywając pigułki (LOGEST) można dostać plam na skórze od słoneczka? coś o tym wiecie? ;)
  • mam pytanie chcę wybrać się do solarium i chcę się zapytac po ilu wizytach będzie widac opalenizne? pytam się ponieważ chcę sie opalc anie chce tez przesadzic dlatego proszę o odpowiedz
  • Czy mogę opalać się w solarium, jeśli biorę pigułki? Nie byłyby to długie sesje - 2, 3 minuty, raz czy dwa razy w tygodniu. Mam bardzo jasną karnację i chciałabym wyglądać trochę lepiej:] Boję się jednak ostudy. Co radzicie? Dodam że w ostatnie wakacje nie unikałam słońca i opaliłam się ładnie, a plamy na szczęście się nie pojawiły - chociaż może solarium to zupełnie inna kwestia.
  • Ile czasu po zaprzestaniu stosowania antykoncepcji hormonalnej usi minąc żeby móć się opalać bez obaw, ze wystąpią przebarwieniana któe wpływ ma antykoncepcja hormonalna. Mam na mysli zdrowe korzystanie z naturalnego słońca i sporadycznie z solarium.
  • Czy sok z dziurawca wpływa na działanie mercilonu? Opalać się czy nie? Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się