opiekunki

(50 wyników)
  • Bardzo proszę o umieszczanie w tym wątku ogłoszeń o poszukiwaniu opiekunki. Aby wątek był czytelny i dał się prosto przeglądać - proszę w tytule wpisywać miejscowość/dzielnicę możliwie dużo informacji - gdzie niania będzie pracować, wiek dziecka, od kiedy.
  • Witam! Mam półrocznego synka, do pracy wróciłam zaraz po macierzyńskim. Opiekę dotychczas sprawował małżonek (wolen po misji) - ale niestety do pracy wrócić musi. Jakiego bym sobie usprawiedliwienia nie szukała to i tak nie zostać z dzieckiem w domu, przez co i tak już cierpię. Szukam u was wskazówek związanych z zatrudnieniem niani, jakie wy zdobyłyście doświadczenia szukając i zatrudniając niania. Jednym słowem - leksykon w pigułce, no i na co mam zwracac szczególną uwage ...
  • Poszukujemy opiekunki dla naszego 1,5 rocznego maluszka, w przyszlym tygodniu mamy kilka spotkan, ale w ogole nie wiem jak przeprowadzac taka rozmowe, o co pytac. W jaki sposob zorientowac sie, ze dana osoba jest lub nie jest odpowiednia (poza intuicja rzecz jasna)? Czy macie opracowany zestaw pytan na te okolicznosc? Bede wdzieczna za rade! p.s. Poza tym, to jakos tak glupio wypytywac, zwlaszcza starsza osobe (naleze do osob raczej asertywnych, ale taka sytuacja to dla mnie zup...
  • Wątek zawiera informacje o polecanych opiekunkach, oraz informacje od osób, które poszukują pracy w charakterze opiekunki. Aby wątek był czytelny i dał się dobrze przeglądać proszę o wpisywanie możliwie dużo informacji w tytule - preferowane miejsce pracy, preferowany wiek dziecka, od kiedy i do kiedy opiekunka może podjąc pracę.
  • przyjdzie do nas opiekunka bez rekomendacji, nie znajoma, studentka; moje pierwsze odczucia sa ok,jak przyszła na zapoznanie się, na opróbe; kostek-synek nie chcial sie przestac z nią bawić, ciagle potem o nia pytał, byłam - jestem zachwycona i zaskoczona jego zachowaniem, bo nigdy z nikim sam poza najbliższą rodzina nie zostawał, a do przedszkola nie chciał. ma 2 lata. a tu nawet mnie nie ciagnał do zabawy; no cóż ale wątpliwości i obawy dopiero nadchodzą; :-) kamerki w domu nie mam, m...
  • Witam wszystkie Mamy i Opiekunki Milusińskich. Proszę, powiedzcie, ile kosztuje opiekunka w Warszawie. Chodzi mi o przykładowe stawki za godzinę, a może pensja miesięczna? Co wchodzi do obowiązków opiekunki za pieniążki jakie otrzymuje. Powoli noszę sie z zamiarem powrotu do pracy, ale niestety nie wiem jakie czekają mnie w związku z tym koswzty. Jestem mamą prawie 2 letniego synka. Pozdrawiam.
  • Trafiłam wreszcie na fajną opiekunkę. Młoda dziewczyna - pelna radości zycia i pomysłów energiczna i z inicjatywą. Córeczka ją b. polubiła - dziewczyna widac,że dużo w ciągu dnia pracuje z Małą, bo jest wiele śladów na to wskazujących ( kolrowanki, wycinanki, plastelina, wspólne pranie ubranek dla lalek, itp, itd. ) Wreszcie trafiłam na fajną dziewczynę - to czwarta opiekunka, kochana dziewczyna. Jest u nas dwa miesiące. Ale. Dziwne zbiego okoliczności powdujące NAGŁE znikani...
  • coś dzisiaj jestem monotematyczna ;-) Ale co sądzicie o tym aby dziecko było w domu opiekunki ? Ja osobiście jestem Za ale wówczas jak dobrze poznam opiekunkę i nie codziennie - ale czasami. Mam poprostu obawy, iż dziecko sobie a Niania sobie.
  • Witam, napiszcie, prosze, jak rozliczacie sie z opiekunka w wakacje, tzn. jesli bierzecie urlop i wyjezdzacie, dajac tym samym urlop opiekunce. Moja pracuje od marca, zatrudnilam ja szybko i bez ceregieli, nie omowiwszy wielu rzeczy (czego teraz zaluje, ale to osobny temat). Czy placicie za urlop? Moich rodzicow i znajomych to oburza, ale slyszalam ze sie tak praktykuje. Niechetnie zaplace za calosc, ale moze wypada jednak jakas kwote zaproponowac? Chodzi o ok 3 tygodnie w skali 2 ...
  • Proszę w niniejszym wątku umieszczać wszelkie informacje dotyczące wątpliwości nt. poszukiwania opiekunek, dzielenie się swoim doświadczeniami dotyczącymi poszukiwania opiekunek, wysokości pensji opiekunek itp. Aby wątek był czytelny w temacie swojego postu proszę o wpisywanie swojego pytania wprost - np. 'Pensja w Warszawie?' ... itp.
  • Część dziewczyny!!! Mam pytanie ,czy któraś z was wie co trzeba zrobić aby pracować jako opiekunka lub przedszkolanka. Jakie potrzebne wykształcenie ? mam wykształcenie średnie i nie wiem co dalej. Pomóżcie ,prosze. Pozdrawiam
  • Mam problem którą nianię wybrać. Starszą (po 50), doświadczoną ale robiącą pewne rzeczy po swojemu. Czy młodą (23) z mnieszym doświadczeniem ale która bardzo się stara, o wszystko pyta i robi tak jak ja chcę. Dodam, że synek ma pół roku więc na jego "pomoc" nie mogę liczyć. Czym kierowałyście się podejmując ostataczną decyzję? Jakie są wasze doświadczenia z opiekunkami?
  • Ostatnio zauważyłam, że opiekunka ma dziwną chrypkę, ale dopiero dzisiaj rano przyznała się, że boli ją gardło:( Nie wiem, co powinnam zrobić w takiej sytuacji. Dać jej parę dni wolnych, a sama poprosić o urlop i posiedzieć z Małym w domu? Co robicie, gdy opiekunka jest przeziębiona? Boję się, że Karolek coś od niej załapie, o ile już nie załapał:( A jutro mam iść z nim na szczepienie... Kasia i Karolek (02.02.2005)
  • właśnie pierwszy raz spotkałam się z opiekunką która będzie zajmowac się igorem i cóż pomijając to że całą rozowę mały przeryczał ,a ja odpowiadałam na pytanie czemu chce pracować i oddać takiego maluszka na tak długo obcej osobie( czemu względy wiadome finansowe)czy któraś zostawiała z opiekunką tak małe dziecko na tak długo?jak reagowało?jak to wyglądało na dłuższą metę ? będę wdzięczna za relacje nie ukrywam że jestem w rozterce
  • mój synek ma 15 miesięcy od kilku tygodni widzę jak cieszy się na przyjście opiekunki. Jak ja wracam z pracy, nawet nie chce się przywitać tylko dalej zajmuje się zabawą. Serce mi się kraje. Wracam z pracy ok 17-ej i staram się cały czas w domu poświęcać wyłącznie jemu. Zauważyłam też że dużo lepiej reaguje na tatę niż na mnie (choć tata też pracuje i wraca jeszcze później). Jeszcze miesiąc temu było odwrotnie. Jak sobie radzicie z takimi uczuciami?
  • Podpowiedzcie prosze jakie prezenty kupowaliscie opiekunkom jesli konczyly u Was prace. Pozdrawiam Marta
  • dziecko ma 4,5 roku ma niedosłuch i na tygodniu bedzie w szkole z internatem,ale zastanawiam sie ile trzeba zapłacic opiekunce za to ze zawiezie do szkoły w piatek.W poniedziałek odwiezie a weckend dziecko spedzi z niana.Dodam ze wrazie kłopotów w szkole jakich kolwiek szkoła sciaga nianie. Ile liczyc tez za czas przykładowo kiedy niania jest z dzieckiem cały tydzien przez 24godziny. Dodam ze opieka obejmuje opieke u niej w domu Wie ktos ile sie płaci?
  • W Warszawie za godzine.
  • dziecka powyżej 8 miesiąca. Mam 54 lata, jestem osobą dyspozycyjną, pogodną, uczciwą bez nałogów, samotną wdową. Właśnie skończyłam opiekę nad 5,5 letnią wnusią, która wyjeżdza za granicę i tam idzie do szkoły i jakby "świat mi się skończył".... Mieszkam w na obrzeżach W-wy, kier. Poznań. Ale chętnie podejmę pracę w pobliskich dzielnicach W-wy lub w centrum. Dojadę :) Pozdrawiam zatroskane, kochające i pracujące mamy :) Liczę na zainteresowanie. Podaję kontakt. Mój numer telefon...
  • Witam Jestem inżynierem informatykiem. Mam pomysł zbudowania systemu permanentnej obserwacji małego dziecka. Kamera umieszczona w zabawce dziecka w maskotce, misu, samochodziku, kwiatku na parapecie. Urządzenie takie pozwalałoby rodzicom za pośrednictwem internetu i/lub telefonu komórkowego obserwować swoje pociechy będąc w pracy. Każdy rodzic mógłby obserwować swoje dziecko, jego pokój a także inne pomieszenia. Jak Państwo sądzicie czy to dobry pomysł ?? Czy sami chcielibyście ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się