opiekunki

(33 wyniki)
  • czy rozliczacie sie godzinowo? czy ustaliłyscie dniówki??i w jakim miescie mieszkacie bo płaca uzależniona jest chba od miejsca zamieszkania..co??
  • Coraz intensywniej myślę o powrocie do pracy, który się zbliża wielkimi krokami. Nie wiem czy małą oddam do żłobka czy zatrudnię opiekunkę. W zasadzie to zastanawiam się, czy na ta nianię to nas będzie stać. Ile teraz trzeba płacić opiekunkom do dzieci? Zaznaczę, że mieszkam w Łodzi.
  • Tak się zastanawiam w sprawie opiekunki ile powinnam (czysto teoretycznie) zaproponować. Mieszkam na wsi, właściwie małe miasteczko, posiadam dwójkę dzieci, syn 3 lata, córka 8 miesięcy. Opiekunka musiałaby pracować od 6 rano do 17-18 wieczorem, czyli właściwie 12 godzin cztery razy w tygodniu. I może któraś z Was orientuje się jaka kwota byłaby do przyjęcia. Pozdrawiam
  • Ile placicie opiekunkom do maluchów i za ile godzin i co w tym czasie dodatkowo robią? Jestem zszokowana cenami opiekunek w stolicy. Oglądam się już powoli bo bedę potrzebować od października. Uważam, że ceny są w w-wie wywindowane aż za. Ja wiem, że nie jest to łatwa praca i z ogromną odpowiedzialnościa ale bez przesady. Panie opiekunku zarabiają tyle ile naczycielki w przedszkolu i to mianowane, a te mają 25 dzieci pod opieką i mają kwalifikacje w tym kierunku. Dla porównania ...
  • Witam, czy którakolwiek z przyszłych mam zastanawiała się nad powrotem do pracy zaraz po urlopie macieżyńskiem, bez zatrudnienia opiekunki oraz bez oddawania dziecka do żłobka? Czy jest to możliwe? Moim zdaniem jest, wymaga jednak trochę zachodu, lecz nic za darmo nie jest. Na forum www.niania.pepekswiata.pl/viewforum.php?f=13 są szczegóły pomysłu oraz możliwość ogłaszania się. Cała zabawa polega na tym aby na czas znaleść jeszcze cztery rodziny spodziewające się malus...
  • Witam Mam Panią do opieki nad moją córeczką (11m). Chciałabym ją zatrudnić na ½ etatu. Dzwoniłam do urzędów ale tam wytłumaczono mi w taki sposób że już nic nie wiem. Proszę o informacje z życia wzięte. Interesuje mnie wszystko: jak jest min. wynagrodzenie aby móc ubezpieczyć, jakie opłaty, jak należy prowadzić sprawy w ZUS i US. Pozdrawiam Ania
  • Oboje z mężem pracujemy, córką 9 miesięczną zajmuje się babcia. Wczoraj babcię "łamało" w kościach i miała katar. Zastanawiam się, czy przysługuje mi zasiłek opiekuńczy nad zdrowym dzieckiem i jaki dokument przedkłada się w kadrach? W ustawie jest że przysługuje z okazji nieoczekiwanego zamknięcia żłobka/przedszkola (wtedy dokument ze żłobka) www.maluchy.pl/artykul/47?PHPSESSID=f4ee4a6037a90b59cf4a9a74d666bf3a Czy należy się opieka (nie mam na myśłi tych dwóch dni) nad dzieckiem...
  • Ile płacicie opiekunce za wakacje przy stałej kwocie misięcznej albo przy chorobie opiekunki?
  • no właśnie napewno niektóre z was korzystają z opiekunek, powiedzcie kochane ile płacicie?? i czy to młoda osoba czy starsza która ma juz emeryture bądź rente?? czy macie stawkę za godzinę czy za m-ąc?? napiszcie proszę bo mnie jakos zupełnie nie kalkuluje się powrót do pracy bo w zasadzie to co zarobie zapłacę opiekunce, i co z tym zrobić??
  • Jakie są stawki za opiekę nad dzieckiem? Ile płacicie? I czy to Wy porponujecie stawkę czy opiekunka deklaruje się za ile jest w stanie pracować? Czy płacicie za ilość przepracowanych godz czy macie ustaloną miesięczną kwotę?
  • moja aktualna praca, jako opiekunki jest pierwsza praca. dlatego niebardzo wiem, jak mam zaczac rozmowy na pewne tematy z moimi szefami i jak wygladaja pewne sprawy u innych, taki jakby standard. moje pytania: 1. czy podpisujecie umowe? 2. jesli nie, to urlop platny czy nie, i w ogole czy jest urlop?
  • Ile płacicie na godzinę opiekunce z rodziny lub znajomej sąsiadce, wiecie takiej osobie która nie posida wykształcenia do opiekowania sie dziećmi?
  • Drogie Mamy - jak płacicie opiekunkom za czas kiedy jesteście na urlopie i opiekunka ma wolne? Z tego co się orientuje to wiele opiekunek ma płatne 2 tygodnie w roku..ale my z mężem bierzemy w sumie o wiele więcej urlopu (łacznie około 6 tyg. któreś z nas jest z dziećmi). Mój mąż uważa, że za ten czas nie powinniśmy niani płacić bo przecież nie pracuje...ja jednak nie jestem do tego przekonana i boję się, że niezadowolona z tego powodu odejdzie. Do teg pory rozliczaliśmy się na ...
  • Była opiekunka, która rzuciła pracę 17 grudnia z dnia na dzień (wcale nie jakaś młoda, 54 lata plus referencje) zadzwoniła do mnie wczoraj do pracy, że chce pieniądze za grudzień i przyjdzie po nie do pracy dzisiaj o 12. Mąż początkowo się burzył, żeby jej nie płacić (no, bo z dnia na dzień zostawiła nas na lodzie) ale go przekonałam, że my powinniśmy być w porządku. Ponieważ dziecko się rozchorowało i zostałam w domu z pieniędzmi poszedl mąż T(pracujemy w tym samym miejscu). Ponieważ miesięc...
  • za zajmowanie się niemowlęciem 9 godzin + odbieranie ze szkoły ucznia i opieka w godzinach popołudniowych? Chodzi o W-wę.
  • Ile płacicie opiekunkom dzieciaczków za godzinę lub miesięcznie? proponuję 500 zł (obowiązki: opieka nad dzieckiem i sprzątanie, gdy mały śpi) i dowiaduję się, że to mało!!!
  • Będzie się zajmowała moim dzieckiem 1,5 roku od 8.30 do 15.30 (pon- pt)w swoim mieszkaniu. Ja małego przyprowadzam i odbieram. Do jej obowiazków należy opieka nad małym (zabawa, karmienie) i spacer. To tyle. Ile zaproponować?
  • Jakie wynagrodzenie zaproponowałybyście opiekunce do dzieci za opiekę nad dwojka dzieci, polrocznego i trzyletniego? Od poniedzialku do piatku, za ok 8 godz. dziennie, w Waszym domu? Prawdopodobnie bede musiala zatrudnic taka pania, a nie mam pojecia ile powinnam placic. Dodam,że jestem ze Szczecina
  • Proszę o odpowiedzi ile płacicie za opiekunkę?Jestem z Poznania.Prawdopodobnie będę dziecko oddawała do pani,która ma synka w wieku mojego synka-prawie 2 lata na ok.8 i pół godziny, czyli będzie się opiekowała nie tylko moim dzieckiem..Możecie podpowiedzieć ile to by kosztowało?Bo musze się najpierw sama tej Pani określić.Mozliwa jest również opcja że dziecko moje będę oddawała tylko na 3 dni w tygodniu.Prosze pomóżcie i napiszcie jakieś kwoty!!Z góry diękuję
  • Pytam , bo się przymierzam do powrotu do pracy. Ile płacicie swoim opiekunką ? Najlepiej w przeliczeniu na godzinę. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się