Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      opiekunki

opiekunki

(23 wyniki)
    • Mam pytanie odnosnie opiekunek w UK. Na jakiej zasadzie sa one "przyznawane"? tzn slyszalam, że "przydziela" je tak jakby panstwo, należy mieć udekumentowana pracę aby ja dostać, ale co jeszcze trzeba spełnic i w jakim czasie jest ona przydzielana? jakie jej koszta? I co z opiekunką jaka musimy oplacić z wlasnych funduszy, jak jej szukać, jaki jest koszt? problem polega na tym, iz moje dziecko bedzie uczęszczalo do szkoly od września, przeprowadzkę planuje duzo wczesniej wiec opieke musze mie...
    • drogie mamy postanowilam wrocic do pracy i chcialabym oddac mojego malca pod opieke innej mamie poradzcie prosze na co w szczegolnosci zwrocic uwage przy ustalaniu szczegolow opieki a przede wszystkim jakiej ceny za godzine powinnam sie spodziewac mama jest rowniez polka i wychowuje swojego maluszka w podobnym wieku opieka u niej w domu podzielcie sie prosze waszymi doswiadczeniami dziekuje serdecznie
    • od momentu kiedy podjelam decyzje,ze chce wrocic do pracy intensywnie rozgladam sie za opiekunka/childminder,zlobek itp Wyglada na to ze znalazlam,ale babeczka nie jest zarejestrowana.Opiekuje sie swoim wnuczkiem,obserwowalam jej podejscie do chlopca(wiadomo wnuk)ale tez do mojej corki.Corka ktora jest na etapie ze boi sie kazdego kogo spotka,do tej kobietki za pierwszym razem wyciagala raczki,zeby ta ja wziela na rece, a nie ja!I tak z glupia fran,zapytalam czy bylaby zainteresowana... ale ...
    • Moje dzieci mają zarejestrowaną opiekunkę. Średni syn od stycznia zaczął chodzić do przedzszkola, 2,potem, 3 razy w tygodniu, na 2,5 godziny. Opikunka go odprowadzała i odbierała z przedszkola, wg umowy płaciliśmy jej również za godziny, kiedy dziecko było w przedszkolu - twierdzi,że wszystkie opiekunki liczą czas, kiedy dziecko jest w przedszkolu do swojej opłaty. (Przez 3 miesiącepłaciliśmy i opiekunce i za przedszkole, gdyż syn się niekwalifikował jeszcze na fundowne przez państwo godziny)...
    • Witam . mam pytanie ile zarabia opiekunka.Mam 2 letniego synka i za niedlugo zaczynam prace na pol etatu i potrzebuje niani albo przedszkole . Przedszkole na part time kosztuje okolo 100 f tygodniiowo,ale nie mam pojecia ile niania zarabia .Pliss pomozcie mi. z gory dziekuje
    • Znowu czeka mnie poszukiwanie opiekunki...wiem ze takie watki juz byly ale niczego nie moge znalezc. Jakie sa obecne stawki? Ile takiej opiekunce mam zaplacic za ewentualne lekcje jezykowe w ramach opieki nad dzieckiem - siedmiolatek. Co jest drozsze sprzatanie czy opieka? Nie chodzi mi o profesjonalna opiekunke ale np o studentke lub dziewczyne, ktora przyjechala uczyc sie jezyka. Bedzie ok 15h. Co mam zaproponowac takiej osobie; bede bardzo wdzieczna za wszelkie rady.
    • Witajcie Mamy:) Mam problem który spedza mi sen z powiek - żlobek otwierają od 8, ja zaczynam pracę o 9 ale dojezdzam 1,5h, mąz zaczyna pracę o 8:30 i odprowadza malucha i codzienne się spóźnia do pracy, na razie pracodawca poszedl mu na rekę i odlicza czas spoznienia od przerwy ale nie moze to trwac wiecznie. Zmiana zlobka raczej nie wchodzi w gre bo maly jest bardzo zadowolony i my tez, a przyzwyczajal sie prawie 2 miesiace. Czy jest mozliwosc wynajecia opiekunki na +_30 min dziennie...
    • Tak jak w temacie. Chodzi mi o stawki londynskie. Nie chce zeby opiekunka byla polka-mam zle doswiadczenia.. myslalam o childminder ale slyszalam ostatnio jakies horror-opowiesci i zrezygnowalam... na przedszkole moje dziecko jest: za male no i nie stac mnie na 40 funtow dziennie w tym momencie ile wy placicie opiekunkom? (dziecko ponad 1,5 roku,ze specjalnymi potrzebami zywieniowymi,8-max 10 godzin dziennie,pn-pt)
    • moze macie jakies sugestie? chce zatrudnic (duuuze slowo) kobiete do pilnowania dzieci raz na jakis czas na kilka godzin wieczorem. Dzieci jest trojka, beda albo spac, albo bedzie je musiala tylko polozyc spac - bez kapieli, kolacji itp. nie mam pojecia ile moglabym jej zaproponowac? nie wiem tez ile byloby ok zaakceptowac?
    • Za ok miesiac bedziemy mieszkac w UK. Nasz synek skonczy 2 lata w lipcu. Czy moglybyscie mi drogie mamy poradzic, jakie mamy opcje opieki nad dzieckiem? Co nieco czytalam, ale nia ma to jak Wasze doswiadczenie. Myslalam o opiekunce w domu, ale sama nie wiem. Licze na Wasze rady. Dziekuje z gory!!
    • Witam,czy ktoś korzysta z usług dyplomowanej opiekunki,niani a potem dostaje zwrot (bodajże zwrot jest 70%)przez child credit?Potrzebuję opiekunki na kilka dosłownie godzin w tygodniu i myślałam o takim właśnie rozwiązaniu sprawy.Nie wiem od czego zacząć,czy szukać już opiekunki(gdzie?)czy zgłosić to w child credit i czekać aż oni mi znajdą kogoś?Czy trzeba mieć rachunek czy coś,na jakiej podstawie zwracają te pieniądze?Dodam,że jestem na wakajach i nie mam możliości zadzwonić na infolinię a ...
    • Od jakichs 2 miesiecy zaprowadzamy nasza 3,5 letnia corcie do Childminder, na poczatku nie mielismy zastrzezen ale po jakims czasie podoba nam sie tam co raz mniej...i tak: - w domu w ktorym zajmuje sie dziecmi (w sumie ma pod opieka 4 dzieci) mieszkaja jeszcze inni ludzie tzn. jej brat oraz szwagierka z mezem, - dzisiaj np. odwolala zajecia na 20 minut przed moim wyjscie z domu tlumaczac sie jakims pilnym spotkaniem w urzedzie, akurat tak sie zlozylo, ze w tym tygodniu zajmuj...
    • A moze któraś z Was pracuje jako opikunka dziecieca lub w przedszkolu. Napiszcie jak ta praca wygląda w Anglii. Z pozdrowieniami.
    • Moja 13 miesieczna coreczka chodzi do childminder od poltora miesiaca. Przez pierwsze dwa tygodnie (okres probny) mloda nie spala najlepiej, najczesciej na kolanach u childminder i okolo pol godz. Wiedzialam ze nie zacznie szybko spac tak jak spi w domu (po okolo 1,5 godz), nowe miejsce, nowi ludzie. Do tego jej drzemki zaczely sie przesuwac, od miesiaca robi sie bardzo spiaca okolo 10-11 (wczesniej spala okolo 9-tej). Oddaje ja o 10.30, o 11.20 opiekunka odbiera syna z przedszkola (w pon. ...
    • Dziewczyny, zaczelam poszukiwania osoby do opieki "na caly etat" nad moja corka. Waham sie miedzy instytucja zwana tu nursery ( corka bedzie miala roczek - wiec po naszemu zlobkiem) a opiekunka. Chcialabym poznac Wasze opinie na temat wad/ zalet kazdej z tych form opieki. Na co mam uwazac/ o co pytac kierujac sie wyborem? Ze wstepnego rozeznania wiem ze: zlobek jest drozszy i place caly czas tak samo bez wzgledu na wakacje/chorobe dziecka ( choc wiem ze sa wyjatki, bo jeden ...
    • W poniedzialek ide na kurs i zaczynam rejestracje jako childmnider :) Dlatego jezeli macie chwile czasu to napiszcie prosze jakie macie oczekiwania wobec dobrej childminder-oczywiscie poza tym,zeby dobrze (czyli jak wg Was?) zajmowala sie Wasza pociecha? Jakie wymagania musi spelnic taka osoba,zebyscie zdecydowaly sie powierzyc jej swoje dziecko? A czego w zadnym wypadku nie jestescie w stanie zaakceptowac? Bede bardzo wdzieczna za wszelkie rady i pomysly!!!
    • Chcialabym poslac synka (13 miesiecy) do przedszkola na 3-4 godziny dziennie...Czy jestescie zadowolone i jak dzieci to znosily? Synek jest w rodzinie ''doroslych'' i nie ma kontaktu z rowiesnikami jedynie z moimi starszymi 13,18 lat:-) Czy moge przebywac z dzieckiem,dopoki bede pewna ,ze nie cierpi?:-)) Bardzo mi zalezy na kontakcie z rowiesnikami jak i jezykiem angielskim...
    • Witajcie! Jestem mamą 2,5 letniego synka. Od jakiegoś czasu mieszkam w Luton. Chętnie podjęłabym sie opieki nad dzieckiem. Może któraś w Was akurat potrzebuje takiej pomocy? Piszcie aahs@interia.pl Agnieszka.
    • Mam pytanie do tych ktore oddaja dzieci do takich opienknek. Jak to wyglada, gdzie sie szuka, ile kosztuje (koszty mniejsze czy wieksze niz przy nursery), ile max godzin, co z posilkami, jak wyglada kwestia wakacji takiej opiekunki, oraz wszelkie doswiadczenia z tym zwiazane? Przed nami podjecie decyzji co i gdzie dalej :)
    • Mam prawie roczne dziecko. Dostalam propozycje powrotu do pracy,z ktorej zwolniono mnie gdy zaszlam w ciaze.Poszli mi na reke i mam pracowac od 17.3o-22.oo,czyli w czasie gdy dziecko idzie spac.Moj maz ma shift 3 zmianowy. 6.oo-14.oo wiec moze byc z dzieckiem 14.oo-22.oo wiec tu niemam z kim zostawic dziecka 22.oo-6.oo wiec niemam z kim zostawic dziecka od ok 21 do mojego powrotu. Mielibysmy z mezem pracowac w tej samej firmie.Nieukrywam ze pieniadze by sie przydaly,bo obcieli nam t...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się