Forum eDziecko edziecko Przedszkola
ZMIEŃ
      opiekunki

opiekunki

(61 wyników)
    • Nie wiem co zrobić? Mam małe dziecko ale muszę wrócić do pracy. Córeczka ma roczek. Chciałabym zapewnić jej profesjonalną opiekę, ale nie wiem co byłoby najlepsze? Może mogłybyście mi polecić jakąś placówkę? Co byłoby najlepsze? Rozważam tez opiekunkę...
    • Hej, czy ktoś wie ile opiekunek musi być na konkretną ilość dzieci w przedszkolu (przedszkole niepubliczne) - codzi mi o opiekubki wykwalifikowane, czyli z ykształceniem pedgoicznym? pozdr., m-ms
    • Poradźcie, bo się trochę podłamuję statystyką chorób w stosunku do dni przebytych w przedszkolu mojego synka..Jak znaleźć opiekunkę od września do 4- latka przedszkolaka, który w tym roku przedszkolnym choruje non-stop (tz 3 dni chodzi, 3 tyg choruje)? Chodzi mi o opiekunkę która będzie z dzieckiem w domu na czas jego ewentualnych (a bardzo prawdopodobnych) chorób nabytych w przedszkolu (poza chorobami dziecko bedzie chodziło normalnie do przedszkola). Tak często zwolnien nie bedę ...
    • Czy ktoś wie jaka jest stawka, na godzinę czy miesięcznie?
    • Moje dziecko pójdzie niedługo do przedszkola, ale nie chcę żeby spędzała tam 9 godzin, wiec będę chciała, żeby ja ktoś odbierał ok. 15-16. Czyli potrzebuję opiekunki na ok. 3 godz. dziennie po południu + pełna dyspozycyjność przez cały dzień w przypadku choroby dziecka. Zastanawiam się jak ustalacie stawki za taką opiekę ?
    • witam W wrześniu 2004 r. ukończyłam studia wyższe uzyskując tytuł magistra edukacji początkowej na kierunku pedagogika Uniwersytetu Warszawskiego. jestem równiez absolwentka Liceum Medycznego opiekunek dzieciecych-posiadam dyplom opiekunki dzieciecej.przez okres studiow pracowałam jako opiekunka u rodzin prywatnych,a takze odbyłam szereg praktyk zawodowych w złobkach i przedszkolach. Te zdobyte doświadczenia zawodowe potwierdziły i wzbogaciły moje zainteresowania psychologiczne i...
    • Zapisałam synka do przedszkola. W jego grupie, do której należeć będzie od września jest 29 dzieci, na które przypada tylko jedna opiekunka. Bardzo się tym martwię, bo to grupa dzieci z 2001 i 2002, czyli 2- i 3-latki. Nie wyobrażam sobie, jak jedna osoba jest w stanie zapanować nad tak licza grupą? Jak jest w Waszych przedszkolach? Mam się martwić czy nie?
    • Tyle si mówi i krzyczy nt przyprowadzania chorych dzieci do przedszkola, a co z opiekunkami? poszłam z koleżanką po jej dzieci, a tam- jedna kaszle, druga zasmarkana, trzecia bez skrępowania pije coldrex, narzekając, że nic jej nie pomaga. Dlaczego na to nikt nie zwraca uwagi?
    • Jak to jest, ile powinno być pań do opieki nad 25 osobowa grupą 3-latków w przedszkolu ? W przedszkolu mojego dziecka są dwie opiekunki, które zauważyłam,że się wymieniają w ciagu dnia (jedna jest od rana do południa, druga od południa do konca). Czy tak powinno być ? Jedna pani na 25 maluchów ? Do pomocy jest co prawda woźna, ale jak ta sie rozchorowała, to w rozkładzie nic sie nie zmieniło. Panie tłumaczą, że nie wychodza z dziecmi do ogrodu, bo trudno im na poczatku nad nimi zapanować. W s...
    • Daradzcie drogie mamy... Mój synek od września chodzi do przedszkola. Jest zadowolony i ja też. Ja rozglądam się za pójściem do jakiejś pracy. Zapropnowano mi pracę opiekunki do dziecka. Czy podjęłybyście taką pracę tzn. zajmowanie się obcym dzieckiem podczas gdy wasze jest w przedszkolu? Już teraz nachodzą mnie myśli, że ja karmię obce dziecko, chodzę na spacerki itp. a moje w tym czasie może płacze w przedszkolu? Napiszcie proszę co o tym myślicie. Podjęłybyście się pracy opiekun...
    • W państwowym przedszkolu, standardowa ilość dzieci - ile macie osób do opieki? Pytam, bo dziwi mnie, że u nas są 2 przedszklanki + 2 pomoce na grupę, na stałe.
    • Dziewczyny, czy 30 dzieciaczkow i jedna opiekunka to niezbyt propocjonalna liczba :( Jakas taka przerośnieta wg mnie. Oczywiście pani przedszkolanka ma do pomocy dochodząca panią, woźna ..hm...ja czasem nie moge ujarzmic jednego dzieciaka w domu a co dopiero takie stadko. Dodam, ze to jest najmlodsza grupa, maluszki. Chodzi o panstwowe przedszkole...
    • Słuchajcie, poszłam sobie niedawno poobserwować upatrzone dla córeczki przedszkole (W-wa, ul. Nowowiejska 1/3) i szczęśliwie trafiłam na wyjście dzieci do ogrodu. Wyszła z nimi Tleniona Pani. Dzieci szły sobie po ścieżce, w pewnej chwili jedno zboczyło na trawnik i wtedy Tleniona Pani złapała je za kark, nakrzyczała i potrząsnęła jak szczeniakiem. Stałam dość daleko i nie wiem, czy chodziło o zejście ze ścieżki czy o cos innego, ale cokolwiek to było, jak można potrząsać dzieckiem...
    • Bardzo proszę o Wasze opinie na temat tych przedszkoli. Na forum znalazłam pewne informacje ale sprzed kilku lat, wolałabym coś bardziej aktualnego. Byłam w obu tych przedszkolach, rozmawiałam z dyrekcją, ale i tak trudno mi sie zdecydować... Najchętniej poznałabym opinie mam, których dzieci tam uczęszczały. Będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję. (a czy moze ktoś prowadzał dziecko do przedszkola na ul Niedźwiedziej i też wie coś na jego temat?)
    • Witam, Jestem po zebraniu w przedszkolu na Warszawskim Mokotowie. Jakis czas juz przemysliwuje ton spotkania i czym zarzuciły nas rodziców 3 panie przedszkolanki. Jest to najmłodza grupa przedszkolaków 3 latki Panie w krytycznym tonie opisyły co się dzieje w grupie, podobno jest to najgorsza grupa od lat, dzieci wyrywaja zabawki biją sie itd głownie chodzi o kilkoro dzieci których rodziców akurat nie było, ton był ostro krytyczny, nie było proponowanych rozwiązan tylko panie ostro grz...
    • Witam, Juz za 3 tyg będziemy po pierwszym dniu przedszkola mojego szkraba, z dnia na dzień mam coraz więcej wątpliwości. Kacper nie mówi tyle tylko aby dogadac się z nami, nie ubierze sie sam... Boje się ze nie dogada sie z malcami... O boze ...martwię sie. dziewczyny czy wasze trzylatki były "idealne", prosze o informacje Pozdrawiam goraco a może jakieś sugestie czy propozycje jak sie i go nastawić na to wielkie wydarzenie.
    • podobno przy naborze do przedszkoli w zeszłym roku brane były pod uwagę dzieci uczęszczające do żłobka, można było za to uzyskac kilka dodatkowych pkt, w tym roku ponoć to zlikwidowali, moje dziecko (żłobkowe) do przedszkola się nie dostało, z punktami za żłobek zapewne by przeszło. Teraz mam zrezygnować z pracy bo nie mam co zrobić z maluchem. czyż nie chory ten system? kto za to odpowiada????
    • Czy są tu rodzice dzieci, chodzących do 'Biedroneczki'przy Plutonu Torpedy? Interesują mnie doświadczenia przedszkolaczków i ich rodziców. Pozdrawiam.
    • Drogie pracujące Mamy, jak rozwiązujecie problem opieki nad przedszkolakiem podczas choroby? W naszym przypadku ani pomoc babci ani L4 przy każdym katarku nie wchodzą w grę. Czy zatrudnienie opiekunki na żądanie się sprawdza? Jakie warunki proponujecie opiekunkom za pozostawanie w gotowości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się