pasto

(14 wyniki)
  • jaka paste do zebow uwazacie za najlepsza? chodzi mi o firme/rodzaj. znacie moze jakies wybielajace takie takie co nie podrazniaja ?
  • Czy te paste mozna uzywac do codziennego mycia? Dzis Pani ktora usuwala mi kamien powiedziala, ze nie... polecila ziolowe, jednak jest ich maly wybor i nie sa chyba skutecznie w walce z prochnica i delikatnymi dziaslami... Sama nie wiem. Jakich past uzywacie do codziennego mycia majac wrazliwe dziasla?
  • juz pisałam na innym forum,ale jestem tak wneriona ze tu tez skrobnę dostałam na Mikołaja szczoteczke i pste Elgydium whitening,bo pani w aptece chwaliła,bo dentysta polecał... Szczteczka soft natychmiast poraniła mi dziąsła,a pasta chyba uszkodziła szkliwo przy szyjce zeba.Nigdy wczesniej nie miałam problemow z nadwrazliwoscia teraz mam,bola mnie jak cholera Uwazajcie,ładnie to Elgydium na pólce wyglada,drogie ale totalny szajs
  • Mam pytanie. Czy kiedykolwiek słyszałyście, żeby czyimś zębom zaszkodził zabieg piaskowania?? Dzięki
  • Od jakiegoś czasu jestem przerażona ilością krwi jaką wypluwam podczas mycia zębów. Zmieniła szczoteczkę na miękką i zero poprawy. Zęby mam zdrowe. Jakieś rady?
  • Czy znacie jakiś bezpieczny sposób na biały uśmiech? Słyszałam o nowej paście Blend a med 3D.Czy któraś z was jej używa? a jeśli tak to jakie są rezultaty?
  • Nigdy jeszcze nie miałam opryszczki, ale czuje, ze właśnie nadszedł ten moment, kiedy będzie ten 'pierwszy raz' ;/ Na wardze czuję skupisko takich maleńkich krosteczek; taka lekko wypukla i choropowata plamka, choć na pierwszy rzut oka raczej nie jest widoczna. I teraz powstaje pytanie: co mam robić? Nie mam żadnej maści na opryszczkę typu Zovirax, i dziś już jej nie będę mogła kupic, jutro też raczej nie ;/ W domu mam maść cynkową, pastę cynkową, pasta lassari i tormentiol - czy pom...
  • Mm 2 letniego synka. Zawsze dbałam o zęby, ale już czasem zastanawiam się czy może nie za mało...??? Chodzę systematycznie do dentysty, ale moje zęby są bardzo bardzo słabe, ogólnie bolą mnie a jeden jest wyleczony ale niesamowicie na wszystko wrażliwy, ciepło zimno itp. Czuje że są bardzo słabe, krwawią dziąsła, kupowałam pasty ale one nie leczą, jak tylko przestane myć tą pastą dosłownie po 2 dniach jest to samo. Martwię się bo planujemy z mężem drugie dziecko i co dalej?Mam być szczerbata:...
  • Jak powtrzymać, jak zapobiec... I czy istnieje możliwość, że odsłonięte szyjki zębowe kiedyś znowu zostaną przykryte dziąsłami? Jesli ktoś ma podobny problem- proszę o radę.
  • zaczęłam ją czuć w niedziele wieczorem - lekkie spuchnięcie na wargach, swędzenie. posmarowałam sobie to na noc rozpuszczoną polopiryną s. rano pęcherzyk urósł do dość dużych rozmiarów, wypełnił się płynem. a że nie lubie mieć takich rzeczy na ustach postanowiłam zadziałać drastycznie:) Bardziej wrażliwi niech nie czytają dalej... wzięłam sterulną cienką igłe i przekłułam pęcherzyk i wycisnęłam płyn na czysty wacik. posmarowałam znowu polopiryną s. w ciągu dnia jeszcze raz pęche...
  • czy ktoś wie co to może być.Rano przed wstaniem z łóżka mam taką białą jak by błonkę,nalot wewnątrz ust nie wiem jak to można okreslić.Co to może być i od czego??Za każdym razem muszę to zetrzeć palcami
  • dziewczyny, przez długi czas piłam kawę i moje zęby bardzo zżółkły. myję je regularnie oczywście(tzn. 2*dziennie). obecnie używam pasty Pearl Drop, ale niestety nie pomaga. znacie jakieś skuteczne, ale niedrogie sposoby na wybielenie ząbków?prosze o pomoc.
  • Witam Tydzień temu skończyłam przeleczenie wszystkich zębów, tzn. po dokładnym przeglądzie, powymieniałam aż 8 plomb. Czas wizyt u dentysty trwał ok. miesiąca. Teraz codziennie bolą mnie te leczone zęby, podczas jedzenia - ciepłe-zimne, także w nocy i też kiedy nic nie jem. Mam blomby białe i srebrne, bolą wszystkie z małymi przerwami(bez bólu). Co to może znaczyć, czy to przejdzie samo?
  • czy jest tu ktos, kto ma tez takie problemy lub zajmuje sie nimi (lekarz)?? mam problem z bardzo oslabionymi, nadwrazliwymi dziaslami, osuwajacymi z coraz bardziej z zebow. nikt nie potrafil mi pomoc, jak do tej pory. prosze o kontakt!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się