Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      pasto

pasto

(11 wyników)
    • Mam Mz 350 BK z 59 roku. Dwa lata jeździłem nim. Teraz chcę go wyremontować na "cacy". Jak zrobić blok silnika, żeby tak lśnił jak na zdjęciach w necie ?
    • Nie no bez paniki:) Ale fakt faktem moja ukochana siostrzenica przejechala mi jakims zelastwem po lakierze (na plastiku) i moze wiecie czym to naprawic? Rysa nie jest duza ani gleboka ale jest:/ chce to zrobic bo moto kupilem 4 dni temu i nawet go jeszcze do Polski nie sprowadzilem... Moto ma kolor czarny:) Aha za rady zebym szedl do lakiernika to ja dziekuje:)
    • Koledzy motocyklisci mam problem!!! sapadl mi kask na ziemie i porysowala soie szybka!!! A ja madra glowka wzialem w rece automaxa i zaczalem polerowac!!! Szybka juz nie jest porysowana ale zrobil sie w tym miejscu gdzie byly ryski zajebisty mat i slabo widac przez nia!!! Co teraz zrobic zeby tego matu nie bylo!!! Pomozcie!!!
    • Witam:) otóż kumpel chce wypolerowac aluminiowe felgi w moto. Jak sie do tego zabrac? Czego uzyc? Za wszystkie odpowiedzi na temat bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
    • chodzi mi o polerowane felgi, brudza sie strasznie, a potem doczyscic sie nie da, a jak uzyje specjalnego smaru czyszczacego to zostaja biale slady (utlenienia) na polerce, no i krew czlowieka zalewa, czym z tym walczycie i jeszcze zeby kol nie trzeba bylo sciagac, ehh pozdrawiam
    • Polerowal ktos z Was kiedys rame i wahacz do "lustrzanego polysku"?? dodam ze rama jest aluminiowa. Chcialbym to zrobic a nigdy nie robilem...moze macie jakies rady...polecacie jakies metody, srodki, lub narzedzia?? Bede wielce wdzieczny!!:D
    • chce wypolerowac literki na zbiorniku do MZ,dojechalem 'Z' najpierw szlifierka,zrownalem grubsze rysy papierem 400 na mokro,pozniej 800 na mokro, 1200,2000 i pasta polerska,nie widze efektu,zamiast lusterka jest satynowa,lekko sie tylko blyszczy.help
    • Mam pytanie... czym w najbezpieczniejszy sposób pozbyć się kropek smoły z chromowantch tłumików i reszty części? Jako ,że mamy lato droga przykleja się do sprzętu.... Wrrrrrrrrrrrr.... Pozdro
    • Witam. Mam problem. Aluminiowe elementy w moim motocyklu utraciły "blask" i chciałbym je jakoś odświeżyć. Czy ktoś może mi doradzić w jaki sposób wyczyścić i polerować aluminium. Pozdrawiam.
    • Czym czyścić widoczne części aluminiowe? (ale nie polerka)
    • Witam! Wczoraj, (korzystając ze slońca i suchego asfaltu) wybralem sie na przejażdżke. Wszystko bylo pieknie do momentu kiedy zajechalem na parking i zacząłem nakrywać motocykl pokrowcem. Niestety produkt który zakupiłem (allegro) miał ponoć wytrzymywać temperaturę do 220 stopni i tak było aż do wczoraj. Pokrowiec przysmażyl sie do tłumika. Wieksze fragmenty usunąłem od razu jednak pozostał delikatny brązowy nalot. Mam więc pytanie: Jakich środków mam użyć aby sie pozbyć tej wars...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się