Forum Kobieta Porady domowe
ZMIEŃ
      pasto

pasto

(44 wyniki)
    • Pacnął mi długi kleks z pasty do zębów na nowy szlafrok - niebieski z welurku. Pastę starłam , szlafrok wrzuciłam do prania. Po praniu okazało się, że pasta odbarwiła mi szlafrok, po prostu została długa biała plama, której żaden vanish nie bierze. Spotkałyście się z czymś takim? Kurczę, czy mój nowy szlafrok jest do wyrzucenia :(
    • Czym sprać pastę do zębów z bluzki? Macie jakiś wypróbowany sposób? Pozdrawiam
    • parkiet zmywam Pronto i pastuję Pronto superpołysk, wszystko jest OK, ale przy listwach przypodłogowych pojawiły się lekko zaschnięte stare warstwy pasty, tak jakby z nalepionym kurzem. Bardzo mnie to denerwuje. Typowe (a nawet ręcznie, na kolanach) zmywanie Pronto nie specjalnie daje radę starym warstwom. Nie chcę używać do parkietu żrących środków, bo będzie jescze gorzej. Pytałam w sklepach z profesjonalnymi rzeczami do czyszczenia i sprzątania, ale nic mi nie poradzili -chyba ...
    • Jakiej używacie pasty do zębów? Jaka jest najlepsza? Ja używam blend-a-med ale już wiele osób na nią narzeka, podobno nie jest skuteczna przy np.wybielaniu zębów. Proszę o Wasze opinie
    • Witam, czy ktoś z Was wie jak pozbyc sie plamy z pasty do butów na ubraniu - bluzka jasna - pasta czarna :-(
    • Mam jasną skorzaną kanapę którą myłam wodą z mydłem. Kiedyś ktoś podsunął mi pomysł, żeby poo myciu nacierać skórę pastą kiwi do mebli i wyrobów skórzanych - po 20 minutach wypolerować. Miało do zabezpieczać przed brudzeniem i pekaniem. Okazalo się ze pasta zaczęła schodzić - zrobiły się łaty, pod spodem widać ładną jasną skorę jak w momencie kupna. Pasta kiwi przyciemnila mebel i sprawiła że wygląda jak plastikowy...dzisiaj walczę z 1 poduchą ale 3 nie dam rady oczyścić z pasty używają...
    • Proszę podajcie mi sprawdzone przepisy na pasty, jakie nałóżyć można na takie gotowe baeczki lub na krakersy. Zrobiłam z dwóch przepisów z rybą wędzoną, ale nie za dobre to. Robię prywatkę i chciałm zrobić coś niebanelnego, innego. Jak macie jeszcze jakieś pomysły to napiszcie. Dziękuję :)
    • slyszalam cos o folii aluminiowej kiedys? moze ktos wie i pamieta?
    • karaluchy albo prusaki - nie wiem, nie odróżniam ostatnio zaczęły się u mnie pojawiać. Kiedyś już miałam ten problem i super sprawdził się raid (taka pułapka że jak tam wlazł to się przytruwał ale nie padał od razu tylko jeszcze się zdążył doczołgać do gniazda i zatruć resztę)a teraz nigdzie nie mogę tego dostać, przestali produkować. Problem polega na tym że mam malutkie dziecko i żadne psikające nie wchodzą w grę. Udało mi się kupić jakąś pułapkę (chyba nawet to słynny prusakolep) ale...
    • srebro(6)

Poradzcie mi prosze, jak doczyscic srebro i czy w ogole rysy, ktore powstaly na zegarku srebrnym, podczas noszenia sa w ogole do wyczyszczenia?? lub przynajmniej da sie je spłycić.Jelsi tak, to czym???
    • Chodzi za mna od kilku dni...taka pasta rybna z cebulka i serkiem, a wy jak ja robicie?
    • Witam. Wie ktoś może, czy smarowanie butów (damskie, jesienne czółenka skórzane) oliwką Johnson's Baby zaszkodzi im? Wpadłam dziś na ten pomysł, posmarowałam szmatką nasączoną oliwką, buty lśniły jak nigdy :) Ale czy można tak na dłuższą metę? Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że smarowanie butów kremem nawilżającym może je zniszczyć, a jak to jest w przypadku oliwki? Ktoś wie? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi :)
    • Jakie znacie domowe sposoby czyszczenia srebra? ...znalazłam w domu miseczkę ze srebra. Jest stara, zciemniała itd. Mogłabym oddać ją do czyszczenia, jednak chciałabym spróbować najpierw sama... Proszę o wsparcie :-)
    • Jechałem, na rowerze i przez nieuwagę pobrudziłem sobie nogawkę smarem w jasnych spodniach. Za żadne skarby nie chce zejść. Próbowłem wanishem, prałem 4 razy- tylko troche zeszło. CZy jest moze jakis skuteczny sposób?? Z góry dziękuje!!!
    • Mam garnek stalowy i spalił mi się w nim olej po frytkach, wyglądą okropnie i nie mogę tego doczyścić... myślałam, ze może octem by się dało, ale może znalazłby się jakiś mniej śmierdzący sposób? ;) I tak samo chciałabym umyć porządnie kratki na kuchence gazowej, bo są strasznie zatłuszczone. Zwykłe płyny tego nie domywają i pomyślałam, że może popytam o jakieś babcine sprawdzone sposoby:)
    • Fugi sa zielone, więc nic wybielającego. Co się sprawdza?
    • Moje leżą w szafie, jedna na drugiej, nie mają swojego miejsca...gniotą się i niszczą. Nie mam pomysłu - jak je przechowywać - próbowałam wieszać na wieszakach, ale zajmują zbyt dużo miejsca, a przestrzeń mocno ograniczona :). Nie, żebym miała niewiadomo ile tych torebek, ale jednak trochę się uzbierało przez kilka latek, a żałuję wyrzucać. Macie jakieś patenty?
    • witam wszystkich. u mnie w pracy sa karaluchy,bylo pryskanie ale nadal sa. mam pytanie do Was-co zrobic zeby nie przeniesc ich do domu? panicznie sie tego bowiem boje.juz nie mowie o samym karaluchu ale jesli jestem wpracy,dotykam biurka,krzesel(a one powiedziemy w nocy na tynm chodza)to nie moge tego gowna przeniesc nawet na ubraniu??? co robic?
    • Kobietki czy jest jakis sposob na smar?? wyciagalam wozek z bagaznika i uswinilam sobie na samym przedzie nowiutna kurtke jasna jakims smarem czarnym od kol. Namoczylam i wypralam w Vanishu ale nic to nie dalo, jest jakas szansa?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się