pasto

(12 wyniki)
  • Pewnie rozwiązanie mojej zagadki jest banalne, a jednak pytanie to męczy mnie od wczesnego dziecinstwa, to znaczy od kiedy pojawily sie pasty do zębów typu Acquafresh. Jak to sie dzieje, ze jakkolwiek bym tej pasty nie mieszala i ściskala w tubce, to te trzy kolory i tak zawsze wycisną się w idealnym porządku, klarowne i rozdzielone? :)
  • Czym sie rozni masc od pasty? Tym czym namaszczenie od napastowania!
  • Pani Doktor/Panie Doktorze! Całe szczęście, że Pani/Pan tu trafił/a. Mam dwa pytania, które nie wiem jak zadać i gdzie. Obydwa dotyczą faktów nie tylko z mojej przeszłości. Na początku lat '70 była pasta dla dzieci o smaku pomarańczowym w tubce ozdobionej wizerunkami zwierząt. Na pewno żyrafy. Jak ta pasta się nazywała? W tamtych czasach byliśmy całą klasą prowadzani do szkolnego gabinetu na kontrolne badania. Wtedy badająca nas lekarka dyktowała swojej pomocy stan naszego uzębienia...
  • A taka pseudoreklama?: [i]Od czasu, jak spróbowałam nowego "Dove", moja skóra odmłodniała, stała się delikatna, przyjemna w dotyku - taka aksamitna wręcz. Zmarszczki się zmniejszyły a rysy wygładziły. Poczułam się młodsza i piękniejsza. Przybyło mi nowych sil. Aż się sama zdziwiłam! Chociaż w smaku - mydło jak mydło.... :-)[/i] Czy zdarzyło się wam kiedyś zjeść mydło, zmyć naczynia płynem do toalet albo poprosić o te ładne cukierki w pudełeczku, co za Panią stoją Uni... Unimil? :)
  • Co robicie kiedy konczy sie mydlo? Rozmydlacie je do konca? A moze przyklejacie je do nowego mydla zeby dusza mydla mogla przejsc do nowego mydlanego ciala? A czy zel pod prysznic tez ma dusze? Ostatnio polaczylem konczace sie mydlo oliwkowe z kremowym, ciekawe czy te dwie dusze sie polaczyly, czy tylko tkwia w mydlanej hybrydzie, kazda w swojej czesci...
  • Juz mi sie po raz kolejny zdarzylo "genialne" odkrycie, przypomnialo mi sie tez kilka podobnych historii: 1. kupilam srodek do czyszczenia zapchanych odplywow (w akademiku to powazny problem). Przeczytalam na opakowaniu, ze nalezy wlac 1/2 albo 2/3 (kilka kropelek) nakretki srodka do odplywu, odczekac godzine i splukac. Dziala cudownie. Wczoraj znowu musialam go uzyc, przypadkiem wlalam cala nakretke (wielkosci nakretki od butelki z coca-cola). Przeczytalam jeszcze raz instrukcje, ze...
  • Pamiętacie może jakieś wyroby przemysłu 10 potęgi gospodarczej świata. Ja przypominam sobie takiego szklanego, kolorowego karpia (marzenie mojego dzieciństwa) tak długo męczyłem mamę, aż dla świętego spokoju kupiła mi go. Co jeszcze, aha! Żyrandolek, taki złoty z plastikowymi kolorowymi "kryształami". Cud!! Świetnie sprzedawał sie na Węgrzech.
  • Czasami zdumiewa mnie co właściwie producenci reklam mają w główkach. Doskonałym przykładem dokładnego braku sensu jest reklama jakieś tam pasty, w której facet próbuje odgryżć szyjkę butelki. Po jaki kij on to robi? Macie jakieś logiczne wyjaśnienie?
  • Na reklamach zawsze wypadaja dwie gumy,dwa dropsy,zawsze wyskakuja parami :),paste do zebow wyciaga sie na cala szczotke ( a ponoc zdrowa ilosc to wielkosci ziarenka grochu).Ogolnie jednorazowa ilosc uzycia zawsze zawyzona.Manipulacja czy po prostu ladniej to wyglada?
  • Właśnie odkryłam, że kiwi da się obrać obieraczką do ziemniaków :-) Bardzo jestem z siebie dumna. Jeśli Was także coś olśni(ło), napiszcie.
  • Czy wiesz jakie to potrawy? Pobudzający Gładzenie Typowy Anglik Anioł Włos pasta Władza Zwyżka Samocice i Zsuwania? Energizing Smothie John's Angel Hair Pasta Power Boost Samosas and Chutney www.living-foods.com/cgi-bin/translingo.pl (Zroluj do końca strony, wybierz język w "Translate this site into:")
  • Kiedyś, jak każda nastolatka, wstydziłam się kupować w aptece podpaski. Zawsze czaiłam się, aż wszyscy wyjdą. I tak pewnego razu będąc w aptece, nie miałam czasu na czajenie ale postanowiłam, że powiem, czego chcę, bardzo cicho, żeby inni nie słyszeli. Przyszła moja kolej i mówię: poproszę podpaski Silwest (nie pamiętam jak się to pisze-wymawia się silłest, na dzień dzisiejszy tych podpasek już chyba nie ma). Oczywiście pani nie usłyszała i musialam powtórzyć (w międzyczasie zrobi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się