Forum Kuchnia Wegetarianizm
ZMIEŃ
      pasto

pasto

(9 wyników)
    • Podrzućcie mi proszę przepisy/pomysły/inspiracje na wegetariańskie pasty na kanapkę, ale odpadają groch, fasola, soczewica, ciecierzyca, bób itp (zalecenia lekarskie). Przeszukuję internet, ale większość past zawiera ww.
    • ale oczywiscie i dla innych chetnych, bo przepis jest bombastyczny! dla 4 osob: 2 duze baklazany (kupujemy takie mniej blyszczace, mieksze, sa dojrzale) dobra oliwa lyzeczka oregano, papryczka chili (tu radze ostroznosc!), pare zabkow czosnku, ale drobno posiekanych, przeciskarka jest be!, duzo swiezych lisci bazylii, lyzka stolowa jasnego octu winnego, pomidory z puszki albo swieze pomidory bez skorki, sol, pieprz 500 g spaghetti, 150 g ricotty (w zastepstwie pecorino, parmezan, we...
    • robil ktos? doswiadczenia? przepisy? to jest pyyycha
    • mniam, mniam, zamaczam ciecierzyce, gotuje ja, ostatnie pol godziny gotuje z warzywmai: seler, marchewka, por, potem wywar odlewam, dodaje soku z cytryny, cebule, czosnek, papryczke chilli, rozne przyprawcy, ale koniecznie kmin rzymski, wode, aby bylo latwiej zmiazdzyc mikserem i gotowe
    • Co możecie polecić osobie, która rozpoczyna swoją przygodę z wegetarianką? Co zmieniać w swoim życiu prócz zasad żywienia? Co wy zrobiliście by żyło wam się lepiej? ;-)
    • Mam dwa kilo pestek slonecznika. Czy znacie jakies ciekawe przepisy z uwzglednieniem tychze? Bylaby wdzieczna za przepisy, jezeli oczywiscie oderwiecie sie na chwile od "wojennych" watkow...:->>>
    • Poszukuję przepisów jw., zależy mi, żeby miały dość stabilną konsystencję (kanapki do pracy). Potrafię robić tylko sojowy z warzywami, ale jest to dość czasochłonne. Miło będzie, jeśli dodacie info. o sposobie przechowywania, tzn. jak długo wytrzyma w lodówce, czy można mrozić. Z góry dziękuję.
    • Czasami czas nas goni i "czeba" zrobić coś "na szybko" ale mimo wszystko w miarę normalnie (chińskie zupki odpadają...) Jakie wasze przepisy mieszczą się w owych 30 minutach "od rozpoczęcia do podania"... Mi na razie wychodzą następujące :) 1. Wielkopolski gzik z pyrmi (jakieś 9 minut) 2. Zupa ziemniaczana z papryką nie wiedzieć czemu zwana "afrykańską" (20 minut) 3. Zupa z fasoli szparagowej (ok 20 minut) 4. Omlety "w wielu wariacjach" (nie dłużej niż 20 minut)
    • Zastanawiam się nad byciem wegetarianinem. Ale obawiam się różnych chorób wynikających z braku mikro i makroelementów. Zobaczyłem dziś w sklepie coś takiego jak moc warzyw - 80% suszonych warzyw, które pokrywają różne ilości zapotrzebowania na ważne witaminy itd. Czy ktoś z was je moc warzyw i czy ktoś może powiedzieć czy to dobre dla wegetarian?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się