pasto

(11 wyników)
  • Czy ktoś się tym bawił? :) I może podzielić się wrażeniami i/albo linkiem do zdjęcia? :)) Znalazłam w google'u tylko 2 słabe foty, a chciałabym coś podejrzeć zanim kupię...
  • Jestem na etapie odnawiania krzesła drewnianego. Jest już oczyszczone teraz zamierzam pomalować go bejcą niebieski jeans zmieszaną z białą (da mi to kolor zgaszonego stalowo - niebiekiego. Taki kolor mają pasy na mojej kanapie. Boję się, że krzesła będą zbyt "surowe" wiec pomyślałam sobie ze może je troszkę pobielę. Słyszałam, że jest jakaś pasta wybielajaca. Proszę o wszelkie info na ten temat (jak sie nazywa, gdzie ją kupić i jaki daje efekt. Nie radźcie mi proszę przecierek zwy...
  • A jak się robi takie "mrożone "szkło? Papierem ryżowym? Ale chyba trudno go przykleić np.do kieliszka czy szklanki?
  • Wkurzona jestem, wrrr... Grypsko tylko poteguje ten nastroj paskudny, wiec mam nadzieje, ze sie ktos zlituje i cos poradzi:-) Co jakis czas mnie napadaja rozne dziwne pomysly, chyba w tamtym roku nachodzilo mnie na cos z motywami 3D, ale w koncu nic z tego nie wyszlo. Chorobsko mnie zlozylo, maz do kompa nie dopuscil, a ze lazi mi cos po glowie, to wzielam sie za eksperyment. Mam tube silikonu m.in. do kartek i decoupage 3D, przejrzysty, smierdzi octem i nie pisze, jak go uzywac,...
  • Dzisiaj w telewizorni widzialam zupelnie nowe krakle, cracle ice i strukturcrakle :) Mysle ze wlasciciele sklepow internetowych powinni juz zajc sie sprowadzaniem tych nowosci :) Ja osobiscie jestem pod wrazeniem wynikow i napewno sobie takowe zakupie :)
  • Takie coś dostałam wysokości ok 80cm. Zniszczone. z kamienia chyba. W pierwszej wersji pomalowane. Jakby to zreanimowac, żeby było odlotowe i nie aż takie kiczowate jak jest? [IMG]http://i43.tinypic.com/bj69g0.jpg[/IMG]
  • Jadwiszko proszę odpowiedz! Pisałaś że stosujesz złotą farbkę olejną do wypełniania spękań, ja mam farbkę M.Karmańskiego typu Goldfinger i moja brudzi powierzchnię, jaką ty używasz? Aśka
  • Prawie dwa miesiące odzyskiwałam stary kredens znaleziony w piwnicy - pokryty kilkoma warstwami farby. Urzekły mnie w nim śliczne szybki. Doczyściłam się wreszcie do drewna. Okazało się jednak, że kredens nie jest z litego drewna, tylko ze sklejki miękkiej, sosnowej. Podczas szlifowania porobiło się sporo głębszych zarysowań w róznych kierunkach. Wygładziłam drobniutkim papierem ściernym, ale i tak część pozostała. Zbyt mocno nie mogę tego trzeć, bo robią się plamu (prześwituje głęb...
  • Drogie forumowiczki,a czy wy czasem nie wiecie gdzie kupić taki kwas w ilościach hobbystycznych aby matowić wyroby ze szkła,można tym cudem wypalać różne fajne wzory.Widziałam takie prace i sama chciałabym spróbować.Wiem,że po włosku to się nazywa pasta acida satinatura vetro.Niektóre z was są plastyczkami i na pewno wiedzą o co mi chodzi,a może wystarczy jakiś normalny kwas tylko stężony.Z góry dziękuję za odpowidzi.
  • foto.onet.pl/albumy/album.html?id=31237&k=6&q=anahella&nxt=0 Kiedys mialam taka zajawke, zeby zrobic cos z opakowan po serkach i wodzie mineralnej:) Jezeli chcecie, to krok po kroku napisze jak je robic. Jezeli bywa tu Silvanca to moglaby pokazac swoje - robila je na swieta i wyszly jej bardzo fajnie.
  • Witam Jestem nowa i mam pytanie,jak doczyścić srebrne elementy opalone (stopione ) nad palnikiem? czyściłam pasta do zębów, solą ale niestety nadal są czarne. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się