pasto

(46 wyników)
  • Witam. Od niedawna mieszkam w wynajętym mieszkaniu gdzie jest położona klepka. Podłoga jest dosyć stara, matowa, ma tez wiele rysek. Chciałabym chociaż trochę doprowadzić ją do porządku, a wiadomo, że cyklinowanie nie wchodzi w grę, bo nie bedę inwestowała w nie swoje mieszkanie. Jaką paste do podłogi polecacie? Zakupiłam ostatnio paste pronto, wypastowałam tym podłogę, ale żadnego efektu nie ma, jak było tak jest. Znacie jakieś dobre pasty do drewna?
  • No właśnie, u mnie wszyscy uwielbiają pasty do chleba wszelakiego rodzaju. Króluje jajeczna i z makreli (odrobina majonezu i drobno posiekany kiszony ogórek). Czy macie inne sprawdzone przepisy?
  • Od dwóch dni próbuję przygotować pastę cukrową i wydaje mi się, że wszystko robię zgodnie z najbardziej polecanymi w necie przepisami tzn. 1 szklanka cukru 1/4 szkl.wody i 1/4 szkl. soku z cytryny. Najpierw spróbowałam depilacji z pastą w kolorze jasnobursztynowym, zarówna z paskiem materiału jak i kulką zrobioną z pasty -nie wyszło, później podgotowałam pastę na ciemniejszy kolor - znowu nie wyszło. Teraz po kolejnym podgrzaniu moja pasta ma ma ciemno -bursztynowy kolor, już wystygła, a jak ...
  • Dostałem w prezencie blender z pojemnikiem i nożem tnącym . W związku z tym mam pytanie o przepisy na jakieś surówki oraz pasty które można zrobić w tym urządzeniu . Za pomoc , z góry dzięki :)
  • Może ktoś polecić jakąś? Żeby się nie maźgała i dała pięknie wypolerować? Nie musi być tania.
  • Witam, mam zamiar przed Świętami "odżywić" mój 70-cio letni parkiet :) Jaką PASTĘ ( bo jakies tam pronto czy inne sidoluxy mnie nie interesują)polecacie? I od razu podpytam o technike nakładania: na kolanka,szmatka i jedziemy? :))
  • 6 dni temu zrobilam wielka miche pasty rybnej z wedzonej ryby i serka philadelphia. Owszem jedlismy ja klasycznie z buleczkami ale zostalo mi jednak sporo. Zrobilam duzo bo wczesniej wyszla mi za szybko i sie zasugerowalam. I teraz nie wiem co z ta reszta zrobic. Widze, ze sie domownikom przejadla i nikt nie ruszy (mnie sie przejadla juz tez) a szkoda mi wyrzucic. Pachnie nadal ladnie i wygalda normalnie, no ale juz tydzien stoi w lodowce. Daloby sie na przyklad wysmarowac nia kruchy spod i...
  • Jakich używacie i czy spełniają swoje zadanie? Chodzi mi o pasty a nie nakładki, paski itp.
  • Robicie w domu sami takie "włoskie dania"?:) Lubię bardzo, ale w pizzeri:) w necie tylko takie wyszukane z reguły przepisy, a coś zwykłego prostego a smacznego?:) macie jakieś fajne sprawdzone przepisy? głównie chodzi mi o dania z makaronem, ale pasty do chleba też bardzo lubię:) piszcie co macie sprawdzonego:)
  • Czy WDPD zna dobrą,mocno miętową pastę do zębów z fluorem.Niestety od jakiegoś czasu poszukuję takowej bezskutecznie,testując coraz to nowe pasty,więc jeśli wiecie,która ma taki mocno miętowy,odświeżający smak to proszę o info.
  • Dziewczyny, z czego korzystacie? ja mam żylaki i popękane naczynka na nogach, wiec odpada mi depilator i wosk, teraz wyczytałam o paście cukrowej - któraś używała? Jakie macie skuteczne sposoby? bo golenie nóg maszynką jest skuteczne, bezbolesne i pewnie najzdrowsze, ale i najbardziej upierdliwe, w zasadzie trzeba by to robić codziennie...:/
  • Mam pytanie-jak konserwować i myć parkiet po nałożeniu pasty samopołyskowej (polimerowej) typu pronto- super połysk, aby cały czas ślniła jak po nałożeniu i aby nie zrobiła się po pewnym czasie widzialna skorupa z tych past. Doświadczenie mam takie ,że z czasem po myciu środkami do parkietu podłoga staje się coraz mniej błyszcząca a obawiam się ,że kolejne pastowanie zrobi przebarwienia, a zmywanie clinami-czyli rozpuszczalnikami to grubsza robota i nie zawsze do końca skutecz...
  • Załatwiłam sobie kozaki zeszłego roku solą.Porobiły mi się na nich takie białe zacieki.Chciałam to usunąc i wziełam szmatkę i wodę i wycierałam,wycierałam.Dość porządnie je wtedy zmoczyłam.Teraz efekt jest taki,że kozaki nie mają już białego nalotu,ale nie mają też połysku.Kiedy wypastuję i wypoleruję buty,to błysk utrzymuje się zaledwie godzinę,potem znowu są matowe.Czy można coś na to poradzić?
  • Kochane koleżanki ! Właśnie od wyżej wspomnianej komody rozpoczynam swój cykl : jak zagospodarować. Po prawie sześciu latach doszłam do wniosku że moje mieszkanie jest kompletnie niefunkcjonalne. Część mebli wymienię w niedługim czasie ale część będzie musiałą zostać. Jest nas troje uczłowieczonych (ja, Pan Domu i Latorośl 15 miesięczna) oraz dwoje udomowionych ( pies i kot). Mieszkanie mamy średniej wielkości bo 50m2 ale tylko dwa pokoje. I od dwóch lat mamy totalny bałagan. Oczywiście jes...
  • Zostalismy obdarowani wędzonym halibutem. Fajnie, ale jako, że jestem w ciązy to wszytsko mi smierdzi (a wędzona ryba już w szczególności), a żaden z domowników tego nie tknie... Wyrzucić szkoda, myslałam o zamrożeniu, ale to chyba profanacja? Moze da się jakos to upchnąc w jakiejś paście?
  • Czym zabezpieczacie zimą buty skórzane przed szkodliwą solą ?
  • mam kilka srebrnych rzeczy do wyczyszczenia. zgodnie z radami z netu włożyłam je do miski wyłożonej folią aluminiową,nasypałam sody oczyszczonej i nalałam wrzątku. nie powiem-reakcja chemiczna szła jak złoto :D woda momentalnie zrobiła się brudna,cały syfek ładnie zszedł. jest jedno ale- moja biżuteria jest co prawda czysta ale bardzo matowa,kompletnie pozbawiona połysku. jak przywrócić jej ładny wygląd? z góry dziękuję za rady :)
  • Hodowałam sobie spokojnie i nikomu to nie wadziło. Znienacka dziś Pan Mąż stwierdził, że mięta śmierdzi. W paście do zębów nie śmierdzi, w naturze - śmierdzi - podobno to ja nie mam węchu. Postanowiłam zignorować tego focha, bo to przecież ten sam zapach, prawda?
  • kupiłam sobie kozaki z takiego zamszopodobnego materiału (troszkę przypomina filc)- czy możecie mi podpowiedzieć jak je pielęgnować? do tej pory używałam impregnatu w spreju do butów skóropodobnych, ale do 'zamszu' chyba coś innego? nie chcę żeby te buty po kilku założeniach wyglądały jak ścierki... macie jakieś złote rady?
  • Kupiłam pastę Salamander, wypastowałam buty (dwie pary), a następnie chciałam je wypolerować. I nic. Zostawiłam przez noc i dalej nic - cały czas jest na nich jakby cienka warstewka pasty, która po przejechaniu palcem zostawia ślad (palec nie brudzi się), a wypolerować się nie dają. Co robić???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się