pasto

(40 wyników)
  • Czytałam, że kotom należy podawać specjlane pasty odkłaczające lub karmy odkłaczające, ze względu na tworzące się w ich przewodzie pokarmowym zatory z sierście. Ale w jakim wieku takie rzeczy należy wprowadzić. Czy mój 7 miesięczny kocurek jest już w odpoiwednim wieku, czy powinnam jeszcze poczekać? I z jaką częstotliwością podaje się takie specyfiki? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam
  • jeszcze parę dni temu musiałam gabie strzykawką pastę do pysia , bo iaczej nie dało sie.nawet jak jej do karmy dawałam to odmawiała jedzenia. dzisiaj widząc tubkę ustawila sie do pasty kolejka, pierwsza byla havka, pozniej srebek, a mała tymczaska tez przebierała łapkami ale ona się boi, wiec dostała do miseczki. Wylizała A na końcu ona cesarzowa jasnie nam panująca Gaba łaskawie zlizała z palca i chciała jeszcze i jeszcze. Ktoś mi kota podmienił
  • Zainwestowałam (za radą weta) w pastę odkłaczającą. Niestety Kici smakowała ona jedynie przez 2 dni, a teraz jest problem. Jeśli dodam pasty do jedzenia - Kicia go nie tknie. A ponieważ i tak jest wybredna, je mało - więc nie mogę sobie pozwolić na to, by głodowała, czekając aż się zmusi. Wet poradziła, by posmarować jej pastą łapkę - kot myjąc, chcąc nie chcąc ją sobie zliże. Staram się tak robić, ale w ten sposób jestem w stanie 'zaaplikować' Kici niewielką ilość pasty, bo resztę sobi...
  • mowiac krotko koty mi sie zatykaja co polecacie?
  • Muszę kupić, mamy gdzieś namiary na forumie?
  • Mój kotek mi się zakłaczył na maksa.Prawie nie je.Pije ale też mało.Od 2 dni też nie zrobił qpy (normalnie robi codziennie).Ten stan trwa od wtorku.Podaję mu teraz codziennie pastę odkłaczającą i specjalną weterynaryjną karmę Royal Canin Fibre.Ale niestety na razie bez rezultatów.To znaczy kot już dwa razy wymiotwał zbitą sierścią,ale nadal ma zatwardzenie.Wet mówi,żeby na razie poczekać,zostać przy paście odkłaczającej i karmie.Ale zaczynam się niepokoić.Podpowiedzcie jak jeszcze mogę kotu p...
  • Pytanie jak w temacie. Koteczka bardzo wybredna...
  • dzień dobry:) właśnie na innym kocim forum przeczytałam, że ktoś dwa razy w tygodniu podaje kotom maść na odkłaczanie, nie robiłam tego nigdy i stąd moje pytania: odkłaczacie? jeśli tak, to czym i jak często? pozdrawiam:)
  • Czy każdego kota nalezy odkłaczać? Jak często? czy po tej paście to kot wymiotuje czy np. "rozpuszcza" ona kulki włosów w jelitach?? a co z karmami odkłaczającymi - działa to?? tylko czy wtedy trzeba je podawać stale czy okresowo - jak często? a co z "trawą" dla kotów - widziałam taką w hurtowni i nie wiem czy kupić następnym razem czy nie :>
  • Witam. napiszcie proszę bardziej doświadczeni , ode mnie jak to jest z tym odkłaczaniem. Kociak 5 miesięczny syberyjski za nic nie da sobie zaaplikować pasty odkłaczającej - natomiast kotka krótkowłosa wcina ją ze smakiem.nie ma on co prawda objawów typu :wymioty kłakami, czy kłopotów z wypróżnieniem , ale mozę trzeba podawać coś profilaktycznie? Co sądzicie o suchych karmach odkłaczających - rzeczywiście działają? a poza tym chyba kotka krótkowłosa nie dostanie rozstroju Zołądka, jak z...
  • Niedawno usłyszałam,że kot może się zakłaczyć.Moje pytanie brzmi czy można temu zapobiec?Ciotka mojego męża kazała mi dawać Zulci trawę ale wolę się Was poradzić :)
  • Od dłuższego czasu moj Fiodor mało je,naprawdę mało,nawet założyłam o tym wątek jakiś czas temu. Ponieważ jednak nigdy się specjalnie nie objadał,nie przejmowałam sie tym tak bardzo. Przedwczoraj byłam z nim na szczepieniu i odrobaczeniu i wspomniałam weterynarzowi i kiepskim apetycie Fiodka i nieprzyjemnym zapachu z jego pyszczka - niedawno też zauważyłam. Wet obejrzał mu dziąsła,okazało sie,że są przekrwione i trzeba ściagnąć kamień z zębów ultradźwiękami i coś tam jeszcze,bo ...
  • jakiej szczoteczki używacie do mycia kocich zębów? poszukiwania na animaliach i w rzeczywistych sklepach nie przynoszą efektów zadowalających, tzn. nadal nie wiem, która szczoteczka będzie najlepsza: nie za duża, nie za mała, nie za twarda itd., takie same wątpliwości mam co do pasty- jakoś ta cynamonowa (animalia) nie wydaje mi się zbyt kocia w smaku proszę o wszelkie rady - również co do samego "zabiegu"
  • Bo ja nieznajaca sie na kocich wymiotach jestem - poprzednie koty nie "rzygały" (sorki za słownictwo) A teraz uroczy "opis" - nie czytac przy jedzeniu :) czy powtarzajace sie co 4-5 dni wymioty (np raz dziennie) sa czyms normalnym? nie jest to jedzenie a take "coś" o dziwnej konsystencji jakby "zwartej" (nie smierdzi - przynajmniej nie jakos mocno) wydaje mi sie ze moga byc to klaczki siersci (kolor taki brudno- bezowaty - a kot jest bezowo-rudawy) ale nie jestem pewna martwi mn...
  • jak w temacie: w niedziele zauwazylismy u Malinki biale glizdki na futerku przy pupie, ktore po "wyjsciu" ( przepraszam za opis ) zamienialy sie w w jakby duze koraliki. Od razu wszystkie 3 delikwenty zostaly zakroplone "advocat" na roznego typu robale..... i teraz moje pytanie ( zanim zadzwonie z syrena do weta ): jak dzialaja te kropelki? T;zn wiem, ze przez skore... tylko chodzi mi o to czy one zabijaja tak od razu te robale czy trzeba odczekac 1-2 tygodnie? Bo wczoraj ogladne...
  • Zęby(15)

Niby moja Mela je dobre karmy, które powinny chronić jej zęby, ale to nie wystarcza. Bo smrodek się pojawił i utrudnia nam to nasze codzienne zabawy...;). Nie chcę też żeby jej się coś popsuło, zwłaszcza, że dopiero co wymieniła ząbki;). Wet polecił kupić pastę i szczoteczkę, jednak nie polecił jaką. Możecie mi polecić jakieś preparaty pomagające dbać o higienę kociej jamy ustnej? Czego używacie? Mogłabym w sumie iść do zoologika, ale tam powiedzą mi o tym z czego mają najw...
  • zanim koto pojawil sie u nas czytalam mnostwo informacji, ale jakos to odklaczanie mi umknelo..domyslam sie ze chodzi o pomoc kotu w wydaleniu zjedzonych przy myciu wlosow. Mam racje? Czy jest to zwiazane z podawaniem kotu jakiegos leku? Zapytam u weterynarza przy kolejnym szczepieniu, ktore przed nami, ale zastanawiam sie od kiedy nalezy to stosowac, czy juz u malego norwega? I jak czesto? Dzieki za pomoc, pozdr
  • Pozwolę sobie skopiować wątek, jaki zamieściłam na forum weterynaria. Jeśli możecie coś poradzić na ten temat, z góry dziękuję. Moja Kicia ma ok. 5 miesięcy. Niedawno została po raz drugi odrobaczona. Wcześniej kupkę robiła 2 razy dziennie - rano i wieczorem, i jej konsystencja (przepraszam za naturalizm wrażliwców czytających ten wątek) byla dość luźna, a kolor brązowy. Teraz Kicia robi kupkę raz dziennie lub co 2-3 dni. Kupka jest bardzo 'zwarta', jest jej mniej, a jej kolor zbliżon...
  • Witam Czy podajecie swoim futrzakom jakieś środki odkłaczające? Jeśli tak to jakie?
  • Infekcja cefki moczowej.... dostala antybiotyk w zastrzyku i od jutra wieczor ma zjadac antybiotyk w tabletkach. Jesli jej sie nie poprawi po tyg. trzeba bedzie zbadac mocz. Jak na razie, chwala najwyzszemy, stan techniczny Cessny w porzadku, poza ta cefka. No ale przytrafic sie moze nawet najsilniejszemu. A ze jestem straszna panikara, to sie musialam przed Wami wygadac ( caly dzien w pracy myslalam o Cessnie, bo rankiem zauwazylam objawy,a do weta moglismy dopiero o 20h.....pa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się