pasto

(82 wyniki)
  • Jaka pierwsza pasta? Z fluorem czy bez?
  • Drogie emamy od kiedy można małemu dziecku podawac troszke pasty do mycia ząbków? Moja córka ma 13 miesięcy, czy jest odpowiednio duża?
  • Mój synek skończył roczek i niedawno pojawiły sie pierwsze ząbki, do tej pory myliśmy je tylko szczoteczką, ale chyba najwyższy czas zacząc pastą tylko nie wiem jaka jest najbardziej odpowiednia dla takiego malucha. Pozdrawiam, Beata
  • Czy to już czas na pastę z fluorem? Moje dziecko zjada pastę przy myciu zębów, więc czy powinnam muu taką dawać?
  • Witam. Ponieważ mój prawie 14-miesięczny syn kategorycznie nie pozwala sobie myć ząbków - śledziłam ostatnio na forum wszelkie wypowiedzi dot. mycia zębów u maluchów. Metody podane na forum na razie nie skutują, zaciska usta i koniec. Jedynym krokiem do przodu jest to, że po moich pokazach mycia zębów - bierze szczoteczkę i wkłada do buzi (ale myciem nie mozna tego nazwać). Pomyślałam ,że skoro uwielbia jeść - to może wypróbuje po prostu mycie z pastą do zębów - ale nie wiem czy ju...
  • Cześć dziewczyny Wczoraj byłam z Basią ( 1,8 m ) u lekarza i powiedziałam ( a właściwie przyznałam się),że zrezygnowałam sama z Zymafluoru ( bo często zapominałam jej podawać kropelki, a o myciu zębów nie zapominam) na rzecz pasty z fluorem. To ona mi powiedziała, że mam Baśce podawać dodatkowo Zymafluor. Dodam, że zaleciła wcześniej 4 kropelki dziennie. Czy nie uważacie że to za dużo jak na takiego szkraba? Moim zdaniem powinna dostawać tylko pastę z fluorem albo Zymafluor. Poz...
  • Czy ktoś mi poradzi jakiej pasty i szczoteczki najlepiej używać do mycia ząbków rocznego dziecka. Kiedy wogóle powinnam zacząć myć małemu ząbki, czy nie jest za późno? Proszę o radę. Mama Kubusia
  • ponieważ zbliżamy się do drugich urodzin czas zaczac zastanawiac się nad pastą do zebów. wiem że ma być bez fluoru i przeznaczona do wieku, ale jaką byście poleciły?
  • Kochane !!!! Jaką stosujecie pastę do mycia zębów dla swoich dzieciaczków np w wieku 1,5 roku życia. Proszę o nazwy, które najlepsze!!!! Kiedyś czytałam że z fluorem powinno się stosować po 3 roku życia a do 3 r ż bez ????
  • mam szczoteczke i paste bez fluoru ale jak mam nia umyc eby dziecku jesli on nie umie wypluwac jak wyplukac buzie ?on wszystko polyka:)dziekuje
  • Bardzo proszę mamy z Warszawy o adres dobrego, cierpliwego stomatologa dla dzieci. Kilka razy już pisałam o problemach z myciem zębów mojej 18 miesięcznej córce. Niestety mała boi się obcych osób i wiem, że nie da sobie zajrzeć do buzi. Potrafi tak płakać, że aż się zanosi, dlatego mąż uważa, że powinniśmy jeszcze trochę zaczekać z wizytą. Ja jednak myślę, że mogę powoli zacząć przyzwyczajać ją do takich wizyt. Zależy mi jednak na tym, żeby stomatolog miał podejście do dzieci. Mam jescze py...
  • Moja Asia skończyła już 11 miesięcy. I ma... 12 ząbków w tym piątki no i chyba czas myć zęby ale jaka pasta dla takiego malucha.
  • Hej, moja Jagódka ma 1,5 roku, chcę zacząć uzywać pasty i teraz kłopot: czytałam wcześniejsze posty, w których dziewczyny polecały elmex dla dzieci, ale ponoć lepiej, by na początku była to pasta bez fluoru, a elmex ma fluor. Słyszałam też o Bobini, ale nie mogę jej dostać - czy ta pasta jest bez fluoru? I gdzie można ją kupić? I gdzie kupujecie szczoteczki do zębów dla dzieci, bo w mojej okolicy nie ma ich w żadnym sklepie ani aptece?
  • Witam emamy Chciałabym sie Was spytać, czy myłyście pastą ząbki swoim rocznym dzieciom. Podaję córce "Zymafluor" i nie wiem czy mozna łączyć ten lek z pastą.Jeśli tak to jaką,bo wszystkie które spotkałam w sprzedaży były przeznaczone dla dzieci powyżej 2 lat. Wiecie może coś na ten temat? Pozdrawiam Kama.
  • Witajcie emamy Kupiłam pastę do zębów: elmex (od pierwszego zęba do 6-go roku życia). I teraz zastanawiam się jak ją stosować. Do tej pory myłam mu ząbki raz dziennie miękką szczoteczką na palec (maczałam ją w wodzie lub rumianku). Zastanawiam się, czy to nie groźne, jeśli maluszek naje się pasty? ile trzeba jej nakładać i na jaką szczoteczkę? a może gazikiem zbierać z buzi? czy mogę jednocześnie dawać synkowi krople Zymafluor? pozdrawiam
  • Chciałabym dowiedzieć się od kiedy należy wprowadzać pastę do zębów i jaka to miałaby być. Klaudunia ma 15m i dziś pediatra powiedział że mogę myć jej pastą dla dzieci obojętnie jaką do mleczaków, ale ja widziałam różne od 3 i od 6 lat i nie jestem przekonana czy mogę używać takich nie przeznaczonych do jej wieku. Proszę o radę i z góry dziękuję. Justyna mama Klaudusi
  • Czy ktoras z mam, miala, lub ma ten sam problem. Moja coreczka nie cche nawet buzi otworzyc i niczym jej nie moge przekonac, wrecz przeciwnie, bardzo zalosnie placze. Mieszkam w Niemczech i tutaj maluchy dostaja tabletki na zeby do czasu dopoki same nie beda myc zabkow. Ale mycie to mycie, trzeba usunac osad, ktory sie gromadzi i jest widoczny. Prosze o porady, bo ja juz nie mam sily.
  • czy są jakieś pasty do zębów bo ja nie znalazłam są tylko powyżej 2 czy 3 lat.
  • Fluoroza(19)

Witajcie Chciałabym zapytać, czy któraś z Was ma jakąś wiedzę w tym temacie. Dotyczy to przedawkowania fluoru, związanego m.in. ze stosowaniem past dla dzieci i tabletek fluorowych. Dotąd nad problemem się nie zastanawiałam, córce myłam zęby pastą z fluorem, żadnych tabletek nie stosowałam. Ostatnio dentystka (moja) oświeciła mnie, że stan zębów moich i brata - paskudnie przebarwione i słabe, związany jest z przedawkowaniem fluoru we wczesnym dzieciństwie. Zasugerowała, żeby dz...
  • zauwazyłam dziś u mojej corki na gornej jedynce i jeszcze w dodatku ma jakiś inny kolor ten zabek jest ciemniejszy od pozostalych:( myjemy zabki raz dziennie pasta elmex ,chyba zaczne myc dwa razy ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się