pasto

(9 wyników)
  • Sorry za tak dużo pytań z różnych beczek ale dręczą mnie od jakiegoś czasu : 1. Co na hemoroidy ? Podobno to bolesna dolegliwość. Oliwia robi codziennie kupkę ale prostuje przy tym nogi to cud , że i tak potrafi przy tym zrobić. Jak miała zaparcia wyszły hemoroidy. Lekarz i rehabilitant mówią , że to normalka przy zaparciach, spastyce ale pewnie jakoś można złagodzić objawy bo może ją to boli :( 2. CZy ząbki myjecie jakąś pastą ? Bo ja wodą myję te 4 małe kielki ? 3. DAwał ...
  • Kupiłam dzisiaj Miłoszowi nową pastę do zębów. Dotychczas używał Oral-B, której nie trzeba było spłukiwać wodą (Miłosz ją dostał, kupiona była nie w PL). Teraz kupiłam Elmex, przeznaczona jest dla dzieci od 2 roku życia, ale należy potem spłukać ząbki wodą i ją wypluć, czego mój syn już nie potrafi. Próbowałam i połyka wodę, którą dałam mu do wypłukania buzi. W sklepie były też inne pasty ale nie pisało na nich od jakiego okresu można ich używać lub też pisało, że dopiero od 4 rok...
  • Witam, czy któryś z rodziców wcześniaków borykał się z tym problemem?
  • więc jak nauczyć dziecko właściwie płukać po myciu zęby? Młody się daje jeśli chodzi o mycie zębów, ale on pastę połyka!!! nie mogę go nauczyć że trzeba wypluć a nie połykać.... jak to poszło u Was?
  • moje drogie, powiedzcie mi czy myjecie zęby dzieciom i jak, Stasio ma 16 miesięcy i osiem ząbków, kiedyś myłam gazikiem, potem był szpital i dałam spokoj, teraz nie wiem czy myć pastą czy dalej gazikami?? poradźcie proszę! pozdrawiam
  • Dziewczyny, podzielcie się proszę swoim doświadczeniem: - kiedy przestaje boleć wyłażący ząbek? Myślałam, że przestanie, jak już się przebije na wolność, ale Małgosi się przebił właściwie bez problemu, i dopiero od tego momentu jest pisk i tragedia narodowa. Od kilku dni żaden wieczór się nie kończy bez viburcolu, dentinoxu i zimnych smoczków, a czasem też paracetamolu. Czy to oznacza, że obok idzie drugi, czy też boli ten, który już wyszedł z dziąsła na jakieś 2 mm? Dziąsło trochę sp...
  • witam no własnie moja Ola ma rok i 6 ząbków,zakupiłam i szczoteczkę i pastę no i zastanawiam się jak mam jej myć te ząbki? nie śmiejcie się... Po kąpaniu około 19.00 je kaszkę a potem budzi się około 24 i znowu je kaszkę i kiedy powinnam myć jej ząbki? i jak to zrobić? chciałabym poznać tajniki mycia ząbków niemowlętom... z góry dziękuję za pomocne informacje wiem,że tu mi pomożecie dziewczęta. Pozdrawiam
  • Witam po przerwie :). Moj Bartek był w szpitalu, ale już jest ok. A moje pytanko dotyczy pielęgnacji ząbków: Bartek mo dopiero 6 m-cy ale juz 4 zęby :). Do tej pory czyściłam mu gazikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie, ale kurcze pare razy już mnie capnął ;). Co możecie polecic do pielęgnacji ząbków tak małego dziecka? Czy te szczoteczki Canpolu z wypustaki sprawdzaja się? A może jest coś lepszego. Pozdrawiam serdecznie. Ania :)
  • Igor 16 m-c zycia i 6 zebów na stanie (4 na górze i dwa na dole) - u dentysty jeszcze nie bylismy, jakos nie wyobrażam sobie posadzenia Malucha na fotelu ;- ( Byliście już, jak to wygląda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się