pasto

(21 wyników)
  • Jestem w 8tc i zauważyłam że krwawią mi dziąsła.Jaka najlepsza jest pasta do mycia ząbków dla ciężarnych?
  • Witam! Drogie mamuski strasznie mi krwawia dziasla nie wiem dlaczego? PAni w aptece mi polecila paste lacalut.Zawiera ona mleczan glinu, aminoflurek i nie wiem czy w ciąży mozna ja stosowac mimi, ze ptalam pani mgr w aptece. jej odpwoiedz nie byla przekonywująca wiec pytam WAS moze wiecie? Do lelarza mam isc za 2 tyg a zeby bolą!
  • Nie, piernik do wiatraka nic nie ma, mam po prostu dwa pytania. Pierwsze: czy robić coś z tym ciśnieniem - zawsze miałam niezbyt wysokie, teraz w 14 tc. 60/110, ginka sugeruje kawę, ale kawy w życiu nie piłam, bo "nie wchodzi". I drugie pytanie - dentystka poleciła kupienie sobie specjalnego żelu do fluoryzacji zębów, bo miałam kiedyś straszne kłopoty z próchnicą, więc żeby mi się nie ponowiły w ciąży. Fluoryzuję sobie, ale trochę się boję, czy to dzidzi nie zaszkodzi?
  • Hej, macie tak jak ja? nie moge myc zebow pasta!!! od tygodnia wymoituje jak tylko wloze sobie do buzi szczoteczke z pasta!!! myje tylko woda ale juz nie moge wyrobic bo wiem ze tak nie powinnam robic! czym tu umyc zeby zeby nie zwymiotowac???
  • Witajcie!jestem w 10tc i bardzo krwawią mi dziąsła,do tego są bardzo spuchnięte.Wyniki z krwi mam bardzo dobre,zęby zdrowe i o higienę jamy ustnej dbam więc nie wiem co się dzieje.Od kilku dni płuczę jamę ustną szałwią,ale to nic nie pomaga.Bardzo prosze Was o radę co może mi jeszcze pomóc.
  • Prawie przy kazdym posilku krwawia mi niestety dziasla. Mycie zebow pomimo bardzo miekkiej szczoteczki to katorga, krew sie leje! Wiem, ze to normalne w ciazy, ale co mozna zaradzic. Moze brakuje mi jakis witamin. Jestem dopiero w 30 tyg, a problem nasilil sie jakies dwa tygodnie temu. To juz do konca ciazy tak zostanie?
  • Jakie płyny do kąpieli? Do higieny intymnej? Można używać? Podajcie nazwę jakich używacie? A bo słyszałam,że w ciąży to też jest ważne.Jeszcze jedno! A jaką pastę do zębów? Tak,żeby dzidzi nie zaszkodziło.Dziękuje za każdą odpowiedz.
  • Dziewczyny, czy macie problemy z dziąsłami w ciąży? mi krwawią, są bardzo miękkie, obsuwają się.. niedługo zwariuję. Jakie żele, pasty czy płyny pozwolił Wam używać dentysta lub lekarz? podzielcie się proszę, ja mam wizytę dopiero za 2 tyg. to do tego czasu zęby mi powypadają;)))
  • Czy macie jakieś sposoby aby podczas mycia zębów nie wymiotować, może polecacie jakieś pasty? pzdr
  • dziąsła? w sumie nic w ulotce nie napisali czy mozna czy nie (pewnie mozna) ale czy wy stosujecie cos na krwawiace dziasła i czy jest to moze sensodyne?
  • czy tez macie takie bolące, popuchniete dziasła? Mi az pulsuja z bólu. Dentystka powiedziala ze to od hormonow, ale moze brak jakiejs witaminy. Plucze septosanem, ale nie pomaga, macie jakis sposob, co mozna stosowac? pozdrawiam brzusie
  • Znowu zalamka. Dzisiaj dentysta rozwiercil zeba, byla mala plamka a pod spodem wielka dziura. Tak wyborowal ze nerw byl juz na wierzchu i oczywiscie dwie opcje - znieczulenie (ktore moze niepodzialac w 100%) i grzebanie w trzonowcu pzrze godzine lub zatrucie. Dodam ze to moje drugie zatrucie zeba po tygodniu. Konsultowalam to z 3 dentystkami, kazda jest zwolenniczka innej metody ale wszystkie byly zgodne co do tego ze trucizna ktora jest w zebie nie szkodzi, nie przenika do plod...
  • Jestem w 8 mies. a od jakiegos czasu mam problem z dziaslami. Krwawia , puchna i czasem tak bola ze gryzc nie moge. Macie jakies sposoby?
  • Jakie macie na nią sposoby. Wyleczyłam zęby,płucze wodą utlenioną (obrzydliwe) i dalej problem, wiem,że to normalne, ale jakie wkurzające. Jem jabłko i widze ..... Jak sobie radzicie? Jakich past uzywacie?
  • Jestem w 35 tc i od kilku dni strasznie bolą mnie dziąsła , są jakieś spuchnięte i nie mogę nic gryżć. Czy jest na to rada?
  • szlag mnie juz trafia, bo przy kazdym szczotkowaniu strasznie krwawia, ale to da sie przezyc... zaczely tez krwawic przy jedzeniu np. jablka :( dzisiaj jeszcze napuchly, szczypia, pieka, czuje jak pulsuja... dolega Wam cos podobnego??? moze macie jakies sprawdzone rewelacyjne metody pozbycia sie kolejnej rewelacji ciazowej ;) a! rutinoscorbin/rutovit nie pomaga :((( sciskam, KaGS.
  • Jestem w trakcie 13 tc i przez cały ten czas mam problem z umyciem zebow, nie chodzi tu o paste mietowa ale o szczoteczke! pewno ze kupilam inna i dalej to samo, umyje zeby przednie a jak juz szczotka zachodzi o tylnie to ..... wymiotuje ! najgorzej i najsmieszniej jak buzie mam pełna piany po paście i "zygam", czasem zeby myje tylko te ktore dam rade a potam plucze buzie plynem do plukania zebow ale to na dluzszy czas nie daje rezultatu! po pol godzinie czuje jakbym mialam tak zwanego ...
  • co sie przyda w szpitalu na te trzy dni??? co pakujecie?
  • Dziewczyny!Jak poradzic sobie z odslaniajacymi sie szyjkami zebowymi w ciazy?
  • Mam pytanie z nieco innej bajki, ale mam nadzieję, że mi wybaczycie i nie odbierzecie tego jako zaśmiecacie forum. W mojej karierze osobistej zbliża się "wielki dzień" i na tą właśnie okazję chciałabym błyszczeć bielusieńkim uśmiechem. Jednak "błogosławiony stan" zmusza mnie do unikania cudownych osiągnięć techniki i medycyny, jakim jest profesjonalne wybielenie u stomatologa. Co więc mogę zrobić? Znacie jakieś bezpieczne, domowe i te mniej domowe sposoby?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się