pasto

(14 wyniki)
  • Witam Serdecznie, Ostatnio na naszym polskim rynku pojawila sie specjalna pasta dla osob noszacych aparaty na zeby o nazwie: Ortho Salvia Dental. Moja Pani Dr Ortodonta bardzo mi ja polecala i poniewaz nosze aparat kupilam ja (dostepna w aptekach). Musze przyznac, ze jestem bardzo zadowolona. Pasta jest bardzo dobra w smaku, lagodzi bol co ulatwia zasypianie. Wszystkim osobom noszacym aparat na zeby (i nie tylko) serdecznie polecam.
  • Czy zna ktoś z Was naprawde dobrą paste przeciwko kamieniowi, mam z tym niemały problem gdyż musze usuwać kamien prawie co 2 miesiace, a jeszcze nie trafiłem na paste która naprawde zapobiega powstawaniu kamienia nazębnego(a jak wiecie nie pomaga on przy leczeniu orto.). Z góry wielkie dzieki, pozdrawiam
  • czy rzeczywiscie jest skuteczna w usuwaniu osadu i kamienia? Czy to tylko kolejny chwyt reklamowy?
  • WITAM ;) CZY TEż WAM SIę ROBI OSAD PODCZAS NOSZENIA APARATU? PO 3 MIES MUSIAłAM NA NOWO CZYśCIć I PIASKOWAć ZąBKI:( PONOć MIAłAM TAKI OSAD PO PAśCIE ELMEX,KTóRA ZAWIERA POCHODNE CHLORHESYDYNY I TO WłASNIE POWODUJE;/ TERAZ ZMIENIłAM PASTę NA BLEND A MED I CZEKAM ...MOżE TERAZ BęDZIE LEPIEJ...MAM TAKą NADZIEJę .. HIGIENISTKA MI POWIEDZIAłA TEż,żE NIEKTóRE OSOBY MAJą "COś" W śLINIE TAKIEGO,żE POWODUJE OSAD...I TRZEBA WTEDY CZEśCIEJ CZYśCIć ZęBY U DENTYSTY...HMMM.... POZDRAWIAM I PROSZ...
  • Cześć wszystkim!!! Mam kilka pyań do aparatek:) 1. w jakim wieku założyłyście aparat? ( ja mam 22 i wydaje mi się, ze to troche dużo:( 2. jak była reakcja waszych znajomych na " wasze zadrutowanie"?:) 3. jaki kolor gumek preferujecie? 4. czy ktoś leczył się aparatem lingualnym, jeśli tak to prosze mi coś o tym napisać? 5. jak długo będzie trwać ( bądż trwało) wasze leczenie? 6. Jak jest z czyszczeniem zębów w aparacie? (tzn. jakich past i szczoteczek używacie uzywacie? ...
  • Ponad tydzień temu założyłam aparat na górny łuk, mam problemy z wargami, są wysuszone, a wczoraj pojawiły się zajady:( boli i strasznie nieprzyjemne uczucie. Całe usta mam jak nie swoje i jest mi bardzo "niewygodnie". Posmarowałam wargę wewnątrz i usta sacholem, nie wiem, czy coś pomoże. Na początku tak nie miałam, dopiero od kilku dni, według mnie to troche dziwne, bo chyba na początku powinno być gorzej, a z czasem coraz lepiej. I cały czas moja warga obciera o aparat, mam więc...
  • Ja wiem, że to może nie na temat, ale pojęcia nie miałam, gdzie umieścić to pytanie :( Chciałabym wybielić zęby, ale nie do końca wiem czym. Jedni mówią o paskach inni o naswietlaniach i Bog jeden wie czym. Dlatego prosiłabym, jeśli wiecie coś na ten temat napiszcie koniecznie. Interesuje mnie również preparat o nazwie 'Biała Perła'. Zalety, może jakieś wady? Jeśli nic się nie dowiem, najprawdopodobniej zdecyduje się na niego. :-)
  • Czyli czym i jak dbać o higienę podczas noszenia aparatu. 12.12 zakładam i chciałabym się dobrze przygotować, a przede wszystkim, nie chciałabym mieć do leczenia 20 zębów po zakończeniu noszenia ;). Wiem, że istnieją specjalne nici do aparatów, specjalne szczoteczki, irygatory i w ogóle cuda :), tylko chciałabym zapytać, czego (również jakich firm) warto używać i gdzie to można kupić (jakiś superpharm? drogeria? apteka? - jeśli macie jakieś namiary na Wrocław, to również proszę :)). St...
  • jak takie czyszczenie wyglada i ile kosztuje?
  • właśnie wczoraj uświadomiła mi to moja ortodontka - większość antypłytkowych płynów do płukania zostawia okropny brązowy osad. Czy ktoś o tym słyszał? I jakich płynów należy używać, żeby osadu nie było?
  • Dlaczego aparat ruchomy mojego syna nie najciekawiej pachnie? Nosi go od tygodnia ale za każdym razem ma odruch wymiotny bo zapach jest nie do przyjęcia. Bagam niech ktoś pomoże nam cos z tym zrobić. Może jest jakiś płyn do płukania tego aparatu? POMOCY!!!
  • Wczoraj czyściłam zęby i zmieniałam druty. Nie dość, że zapłaciłam 2 razy tyle co przy normalnej wizycie, to jeszcze higienistka podłamała mnie, mówiąc ile to płytki i osadu mi się nazbierało. Kurczę, przecież myję zęby po każdym posiłku, czy mam w ogóle nie jeść, nie wydzielać śliny? Zaleca szczoteczkę Oral B sonic za 500 złotych (chyba sobie odpuszczę) i płukanie płynami przeciwbakteryjnymi (to mogę zrobić). Zaczynam powoli mieć dość aparatu, ale planowane zdjęcie - za pół roku....
  • Ja nie lubię ortodontycznej Oral B, bo za szybko się zużywa. Dosłownie kilka dni i już włoski są odkształcone. Najbardziej lubię Blend-a-Med Medic, średnio twardą, z rowkiem w środku. Jakie jeszcze są fajne?
  • 1. Nie poinformował o możliwości wyboru między aparatem ceramicznym, a kryształowym 2. Nie poinformował o możliwości ranienia przez druk, ani o możliwości radzenia sobie z tą dolegliwością, za pomocą wosku 3. Nie poinformował o specjalnych szczoteczkach do mycia zębów 4. Nie poinformował o rodzajach past i płukanek ( nie wiem, jak jest w końcu z tą wybielającą?) 5. Nie poinformował o wskazaniu do prześwietlenia po jakimś czasie pod kątem ewentualnej próchnicy 6. Nie poinformował ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się