pasto

(36 wyników)
  • Pasty(5)

mam prośbę drogie mamy czy mogłybyście mi napisać jakieś przepisy na pasty bezmięsne? z góry dziękuję.
  • Dziewczyny potrzebuję przepisy na pasty na chleb dla alergików.Wiem że można zrobić taką pastę np z soczewicy.Co dajecie jeszcze na chleb swoim dzieciom?
  • Witam dziewczyny proszę powiedzcie mi jak robicie pastę z jajka dla swoich dzieci. Mam 11 miesiecznego synka i chciałabym dac mu kanapkę z pastą jajeczną, ale nie wiem co oporocz tego jajka ma sie znalesc w tej pascie, tzn. jak robie dla siebie to jajko rozgniatam z majonezem plus dodatki np. szczypiorek czy koperek...ale chyba takiemu maluszkowi nie wolno jeszcze majonezu, wiec z czym to jajko...moze z jogurtem naturalnym? bardzo proszę podzielcie sie swoimi przepisami na paste ja...
  • jajka i co jeszcze? bo chyba nie tylko, co? zdolne-piszcie:))))))
  • Mam kupę jajek i mam smaka na pastę jajeczną. Doświadczone kucharki proszę o przepisik. Pozdrawiam Jola
  • Czy kupujecie te produkty ? nie mam pojęcia czy są godne zakupu ? Pozdrawiam:)
  • w skrocie - mama dziewieciomiesieczniaka, wprowadzamy nowe pokarmy glownie metoda babyledweaning.pl odkad rozszerzamy diete zrobilam sie bardzo ostrozna i pro 'zdrowo zywieniowa '(mimo ze zawsze w moijej diecie krolowaly warzywa owoce, zdrowe jedzenie) ale teraz tym bardziej - nei sole, nie chce uzywac kostek i takich tam - po to by spokojnie moc dawac dziecku to co sama jem - mlody je z nami, rzadko jedzenie 'sloiczkowe' rozchodzi sie o przekaski i sniadania. Czesto (w angie...
  • Witam! Jestem mamą 11-miesięcznego alergika i szukam pomysłu na śniadanie. Maluszek może jeść chlebek, wprawdzie własnego wyrobu ale dobre i to, za to odpada wszelki nabiał :( Do tej pory podawałam tylko kaszki ryżowe a po nich suchy chlebek. Później na chleb kładłam jajecznicę jednak jajko okazało się szkodliwe. Może znacie, Drogie Mamy, przepis na jakąś pastę na kanapkę?
  • Proszę niech mi ktoś cos doradzi. Jestem zielona! Dowiedziałam się, że mam dziecko - 15 miesięcy uczulone na mleko krowie, całe jaja, pomidory, orzechy i cytrusy. Nie wiem co podawać dziecku na śniadania i kolacje? Z obiadami jakoś sobie jeszcze radze. Jak macie fajne pomysły na żywienie dziecka alergicznego proszę o pomoc. Proszę o trochę życzliwości a nie kąśliwe uwagi:-)
  • synek za chwilę skończy 16 m-cy. bardzo lubił jeść na drugie śniadanie jajecznicę na masełku (początkowo robiłam na parze), ale od trzech tygodni pluje i w ogóle nie ma na nią ochoty. powinien jeść cąlje jajo 3-4 razy w tygodniu. próbowałam na kanapce na twardo - nie tknął omlet - upychał w buźce a potem wypluł wszystko na raz ta jajecznica była też fajnym pomysłem na śniadanie, a teraz to już nie wiem jak mu to całe jajo/w jakiej postaci dawać?
  • i jak często można je podawać,żeby nie zaszkodzić? a przy okazji jak myć ząbki maluchowi 14 miesięcznemu? macie jakieś patenty?
  • moj synek je bardzo dużo, ale nie w tym problem. on je tylko mięso, ziemniaki, ryż, wędlinę, i niektóry ser żółty, mleko z płatkami, i zupki. nie chce nawet słyszeć o makaronie, serku topionym, twarożku, warzywach na kanapce, nie je surówek, dżemu, żadnych past -warzywnych ani rybnych, nie zje jajecznicy (choć żółtko w obiadku wcinał) no po prostu zaczynam się martwić , co z tym zrobić - jeśli w ogóle coś robić? czy to normalne? nie pije już kaszy.
  • O Obiadkach powstało już wiele postów, tymczasem ja mam problem z wymyśleniem dań na II śniadanie. Od czasu, gdy zredukowałam ilość posiłków mlecznych do 2 (wg schematu) II śniadanie córki to praktycznie suchy chelb ew. z masłem. bo: twarożek jest beee, jogurt z owocami jest beee, do pieczonych mięsiw nie ma jeszcze ząbków, a pasty jajecznej/jajecznicy nie mogę jej serwować codziennie. A co wy podajecie dzieciom zamiast mleka?
  • Witam. Mój 14 miesięczny synek ma skazę białkową. Chciałabym mu dawać kanapki, ale nie wiem czym można zastąpić masło. Wiem, że masłem roślinnym, takim bez serwatki itd., ale może ktoś mógłby podać mi konkretną nazwę. Może macie też jakieś pomysły na urozmaicenie śniadań, bo kaszka na wodzie wychodzi nam już bokiem ;) Pozdrawiam mamy małych alergików :)
  • Witam, mam prośbę do doświadczonych mam o ocenę schematu, ale przede wszystkim o pomysły, co dodać do diety, co bardzo szybko się przygotowuje. Pracuję na pół etatu, a potem jeszcze w domu, w chwilach wolnych, kiedy mała mi pozwala, więc czasu mało... 7.30 - 180 ml mieszanki + 2 łyżeczki kaszy bezgl. (jaglana, ryżowa) 11.00 - deser: owoce z jogurtem, kaszką glutenową lub twarożkiem (150) 14.00 - obiad słoiczek, co drugi dzień żółtko (190 ml) 17.00 - uczę ją jeść kanapki: z mięskiem ge...
  • Poradźcie proszę jak przygotować coś z soczewicy? Szukam, ale nic nie znalazłam na forum, a poruszona zaangażowaniem we wszystkie kasze i fasolki andziulindzi, już robię gryczaną, jaglaną (z sukcesem :) ), a ostatnio pulpety :). Teraz pora na soczewice. Kupiłam w paczce, ale nie wiem jak ugotować, czy jak fasolę, moczyć, a potem gotować? Długo toto się gotuje? Z czym najlepiej smakuje? Przeczytałam też że można zrobić pastę, co do tego dodać, marchew, żółtko (wiem, że inne warzywa też...
  • Do tej pory kupowałam gotowe słoiczki z jedzeniem.Dzidzia ma 8,5m- ca,słoiczkowe mięso jest bardzo dobrze zmielone a ja próbowałam blenderem i nie dam rady tak zmielić.Moim zdaniem są to zbyt duże kawałeczki aby dziecię to przełkneło jak przy dobrze rozgotowanym ryżu się dławi.Jak zmielić to mięso na papkę?A może to mięso było za twarde, że mi się nie dało dobrze zmielić?Jak u Was wygląda to mięso po zmieleniu?
  • w związku z ciągłymi pytaniami na forum: co dać dziecku na śniadanie, mam propozycję dla mam wegetarianek. Podawajcie swoje ulubione przepisy na pasty do chleba, placuszki i inne przysmaki śniadaniowe. Sądzę, że wiele mam na tym skorzysta, bo ileż można jeść kaszki na mleku?( na które zresztą większość dzieci jest uczulona). zaczynam: placki jabłkowo-owsiane: jabłka zetrzeć na tarce, dodać płatki owsiane (wcześniej namoczone), rodzynki. Można dodać jajko i mąkę. Chodzi o to by uz...
  • Julka ma skończone 9 miesięcy i chciałabym podać jej awokado. Proszę napiszcie w jakiej formie jej zaserwować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się