Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      pasto

pasto

(32 wyniki)
    • Aparat nosze juz ok 6 miesiecy(góra)i 3mies.(dół)....efekty sa tak swietne ze najchetniej to bym sie caly czas usmiechala:):):) od jakiegos miesiaca myje zeby pasta typu"Whitening"(chyba Signal)...robie to bardzo czesto ok 6 razy dziennie! Sa bielutkie jak po wybielaniu u dentysty prawie!! problem w tym ze obawiam sie ze moze to miec jakies negatywny wplyw na moje zeby itd? czy to prawda? ale wygladaja tak pieknie ze najchetniej to bym je myla caly dzien!!! suma sumarum nie pytam ...
    • Witam. Nie mogę znaleźć opinii o płynie do płukania ust i paście do zębów (LIQUID) ORTHOKIN, specjalnie zalecanych do stosowania dla osób leczonych aparatami ortodontycznymi. Bardzo prosiłbym o opinie, również lekarza. Jestem nietypowy gość, bo założyłem aparat po 50-tce. Byłbym wdzięczny za opinie.
    • Mam małe pytanko- jakiej pasty używacie do mycia zębów zaparatem kosmetycznym?
    • Kiedys podalas nazwy past, ktore usuwaja kamien czy tez osad. Wiem ze byla to Vilcacora. Sama jej uzywam, ale mam problem z jej kupienien. Podalas tez druga nazwe, ale zapomnialam jak to brzmialo. Jesli mozesz, to napisz mi jaka pasta tez jest dobra. Z gory dziekuje za odpowiedz.
    • Słuchajcie, czy jest jakaś pasta na rynku, która jest w całości biała (bez paseczków czerwonych, niebieskich, itp.), a nie jest wybielająca??? I chodzi mi o pasty zwyczajne, a nie jakieś super wypas, czy ortodontyczne za 10 zł wzwyż, bo takich nie chcę używać, za duży koszt i moim zdaniem zbędny. Zauwazyłam, że Signal z czerwonymi paskami odbarwia gumki, teraz mam pastę jasnozieloną herbal (myslałam, że będzie biała) i już mam wrażenie, że zaczęły mi się te gumki leciutko mienić na...
    • Czy można używać wybielających past będąc zadrutowanym??:) Sama sobie odpowiadam na logike ze chyba nie...ale moze ktos bardziej kompetentny to potwierdzi?? Jesli nie to czy jest jakas pasta i płyn wskazane do codziennej pielegnacji??
    • zauważyłem, że ostatnio zaczęło sie rzucać w oczy u mnie starte szkliwo na końcówkach siekaczy, czy to normalne? jak mozna sie tego pozbyć, jak zadziałać, żeby było wszystko ok?:)
    • Jaką polecacie?
    • Pilnie proszę o pomoc! Zakończyłam już leczenie stałym aparatem. Teraz noszę płytki retencyjne - góra i dół. Właśnie zachorowałam na ropną anginę. Obawiam się, że teraz wszelkiego rodzaju bakterie gromadzą sie i namnażają na płytkach. Jak skutecznie je czyścic? Bo zakładanie takich "zamikrobowanych" płytek to jak strzelanie sobie samobója! Mam jeszcze jedno pytanie: gdybym nie zalozyla powiedzmy przez 2 dni plytek, beda potem problemy z ich ponownym nakładaniem? Pozdrawiam i cze...
    • etui????(12)

mam dość nietypowe pytanie; każdy kto nosi aparat ma przy sobie - szczoteczkę i pastę; nikt chyba jednak nie pomyślał, aby sprzedawać do tego specjalne etui, czy kosmetyczkę; cokolwiek oczywiście można wykombinować....bardzo często szukam w sklepach - i trudno znaleźć coś o odpowiednim wymiarze, co łatwo wyczyścić i nie zajmuje pół torebki; są opakowania na samą szczoteszkę, albo za duże kosmetyczki; nosząc aparat przez 2-3 lata warto chyba zainwestować w coś estetycznego i pra...
    • Od niedawna jestem posiadaczką aparatu, naszło mnie kilka pytań, na które chciałabym otrzymać odpowiedź od Was :) Interesuje mnie jak wygląda wasz codzienny"zestaw" do mycia zębów? Ja na początku otrzymałam szczoteczkę z rowkiem,następnie dokupiłam szczoteczkę pęczkową- mam zamiar kupić wyciorki. Czy używacie również szczoteczki pęczkowej? Na wyciorki nakładamy pastę?;) Pozdrawiam
    • ja kupilam plyn elmex bo lekarz zalecil, ale wydaje mi sie ze zamiast placic 17 zl za elmexa mozna kupic tansze. a zel? tez pewnie elmexa kupie, ale prawde mowiac nie wiem po co mi ten zel? i tylko na luk z aparatem go stosowac czy na dolna szczeke tez?
    • Witam, Mam aparat szafirowy i zastanawiam się, jakich płynów do płukania uzywać. Zakupiłam z rozpędu (w komplecie ze szczoteczką i pastą) płyn Eligyium (czy jakoś tak) ale jest on zielony i po przepłukaniu miałam wrażenie, że gumki lekko złapały ten kolor, więc go odstawiłam. Kupiłam KIN specjalnie do aparatów, ale skończył mi się, a sklep z tym płynem nie po drodze... w aptece dowiedziałam się, że nawet jak płyn jest przezroczysty to nie znaczy że mi nie zniszczy gumek....co więc po...
    • hej ostatnio zauwazylam ze mimo mycia(czestego) zebow one zolkna, co dziwniejsze ze bardziej kolo dziasel na gorze nad aparatem i na dle pod nim,...dziwne??? czy mozna stosowac pasty wybielajace przy aparacie stalym?czy jest to raczej niewskazane, jesli tak to jakie moze powodowac zmiany, dziekiz gory za odp.
    • Hej. Mam pytanie czy warto/mozna wybielac zabki przed nalozeniem aparatu stalego. wiem ze normalnie nie za bardzo ma to sens, jednaj ja aparat zaloze dopiero za jakis czas (2 moze 3 miesiace) a zabki chcialabym miec bielsze juz teraz :) zy ktos sie orientuje czy to nie zaszkodzi, nie oslabi szkliwa?? Dziekuje serdezcnie za wszystkie wskazowki. Pozdrawiam
    • dzis zauwazyłam kamien na zebach(z tyłu) i wogole zeby zaczynaja sie psuć. Jak temu zaradzic??? no nigdy nie miałam takiego kamienia jak teraz :(((
    • mam wrażenie albo to prawda calkowita ze ząbki mi porzułkły odkąd nosze aprat pól roku macie jakieś sprawdzone pasty do zebow albo preparaty do wybielenia bo nieciekaiwe to wyglada pozdrawiam anka
    • Pomocy! Nie wiem, co się dzieje, ale górne jedynki i dwójki zaczynają mi szarzeć! Dodam, że aparat noszę drugi tydzień na górnym łuku, i zęby górne w porownaniu do dolnych jakby zszarzały! wydaje mi się, ze trójki także wyglądają dziwnie. Czy ktoś miał cos podobnego? jak temu zaradzić? czy to możliwe, że tak się dzieje od aparatu? Z góry dzięki
    • mam pastę do zębów Vilcacora. na opakowaniu jest napisane, że 1. likwiduje osad i kamień nazębny (o to mi głównie chodzi) 2. zapewnia skuteczna higienę jamy ustnej 3. pomaga walczyć z próchnicą, chorobami przyzębia i grzybicą jamy ustnej. jest równiez wzmianka, że jest zalecana do szczotkowania uzupełnień protetycznych i aparatów ortodontycznych. teraz moje pytanie, czy można jej bez problemu używać, nie mając problemów opisanych w punkcie 3? bardzo proszę o odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się