poezje

(13 wyniki)
  • Wzgórza wołają z oddali Kuszą moje krowie serce Ach, paść się w soczystych dolinach Ach, pognać w dół do zielonych traw Niestety nie mogę... Cholerne ogrodzenie pod prądem
  • sie perełki trafiają, niestety w dobie ajaxu coraz trudniej o dobry text. ale jeden pamietam: lej konia lej bedzie dobry klej. inny: bardziej "wyrafinowany" lepiej ch...em orac pole niż sie uczyc w naszej szkole.
  • Po Internecie krąży wiele "utworów" literackich. Może wypiszmy te najbardziej...ee.... interesujące? Z pewnością znajdzie się wiele takich dzieł. Na początek mój ulubiony poeta William McGonagall: "Mocne trunki, co ludzi przywodzą do złego, Muszą być ważone przez Diabła Kusego Po to, by się kłócili, kradli i walczyli, A bliźnim żadnego dobra nie czynili." "To smutne, że w ostatnią niedzielę 1859 roku Nasza srebrzysta Tay straciła wiele uroku. Zawalił się most, co jej ozdobą mia...
  • Piszemy poezję niepoważną! Mogą to być wierszyki, rymowanki, limeryki, moskaliki, tetrastrychy i wszystkie pozostałe... Ważne że by puenta była fajna i żeby wierszyk był lekki w użyciu ;) Ja zaczynam: Na ulicy jest kałuża, a z kałuży się wynurza, hipopotam - powiadaćie, nie - to Wojtek - po wypłacie...
  • czasami mam wrażenie, że świat poezji blednie przy świecie matematyki. Krzywe smocze, ja cię kręcę :) pl.wikipedia.org/wiki/Fraktal
  • W ramach akcji ,,Ukulturalnianie Narodu'' odrobina poezji nowoczesnej (a może ponowoczesnej?): Grylzdyl Fataan MODEM 100100111010001 001110100011100 001100001110001 100011000110100 111001100111111 011011100010100 001101111010111 001100000010100 Dziękuję za uwagę
  • "Przebrzydła szumowino, pachołku moskiewski, Ty farbowana świnio, marszałku kurewski, Chamie zblazowany, zatęchła sklerozo, Gnoju zasmarkany, ty zdrajco Zomozo, Gnido zarzygana, jadowita mendo, Ty kukło gówniana, kacapski przybłędo, Tchórzu zafajdany, ropiejący strupie, Padalcu rozdeptany, ty wrzodzie na dupie, Ty diabelskie łajno, ty głupi żołdaku, Ty kurwo sprzedajna, ty ruski żupaku, Wypierdku Breżniewa, ty ślepy pedale Kurduplu tępogłowy, plugawy bęcwale, Ty skunksie śmierdząc...
  • Poprzez wicher i słotę, Przez bezkresną dal śnieżną, Poprzez żar i spiekotę, Przez pustynie bezbrzeżną, Poprzez kry, poprzez lody, Przez odwieczne zmarzliny, Poprzez bagna i wody, Nieprzebyte gęstwiny Poprzez leśne dąbrowy, Poprzez stepy i knieje, Poprzez mroczne parowy, W których nigdy nie dnieje I gdzie płoszą się sowy, Gdy złe jęknie lub strzyga, A dźwięk słysząc takowy, Serce w trwodze zastyga... Niezrażony ciemnością, Która mrozi głusz dziką, Sam na sam z samotno...
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=13581761&a=13581761
  • Tylko komunikacja miejska pozwoli Ci ruszyć z miejsca. Grzegorz Rymopis
  • Ptaszek sobie frunie z dala, W górze słońce zapie.., Żaba w wodzie dupę moczy, Ku..! Jaki dzień uroczy. ANALIZA: Wiersz jednozwrotkowy, czterowersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w wodzie dupa żaby jest pretekste...
  • napisane w formie wiersza: (tytuł:) zadanie domowe (treść zadania:) zadanie domowe dla młodego poety nie opisuj Paryża Lwowa i Krakowa opisz swoją twarz z pamięci nie z lustra w lustrze możesz pomylić prawdę z jej odbiciem nie opisuj anioła opisz człowieka którego minąłeś wczoraj opisz swoją twarz i podziel się ze mną jej zmiennym wyrazem nie czytałem w poezji polskiej dobrego autoportretu (imię i nazwisko autora zadania: Tadeusz Różewicz) Piszcie....
  • Bo ten kawalek, to stanowczo mało ! Pewien Grzegorz, zwany Rymopisem Pisał swoje poezje penisem. Mogę za to dać głowę, Że wychodzą ch...owe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się