poezje

(9 wyników)
  • Ale nam zrobili kawał!!!!! ;/ zabić ich! przeciez ci którzy przygotowywali się do interpretacji też powinni mieć jakiś wybór!
  • nie lubie wierszy ich interpretowania bleee:/
  • potrzebuje pomocy w znalezieniu poezji do bibliografi podniotu i ksiazki co by ja opracowaly.mam narazie tylko 3 wiersze widok ze swinicy do doliny wierchcichej, melodia mgieł nocnych i krzak dziekiej rózy
  • Wiem że to już n-ty tego typu temat, ale serio boję się że coś jest w niej nie tak (na jutro trzeba oddać) a nie chcę, żeby z powodu jakiegoś głupiego błędu na jednym papierze ktoś mi zniszczył rok życia :( Bibliografia do pracy maturalnej z jęz. polskiego nt. "Na podstawie wybranych przykładów wykaż, że Biblia jest inspiracją dla autorów różnych epok". I. Literatura podmiotu: 1. Alighieri Dante: Boska komedia. Wyd. 6. Warszawa 1990 2. Słowacki Juliusz: Poezje. Wyd. nieznane. Warsz...
  • jak w temacie ;]
  • Mam temat o wędrówce, znalazłam kilka tekstów do literatury przedmiotu, ale to nie jest dokładnie to czego szukam. Czy ktoś mógłbym podsunąć mi jakieś propozycje, byłabym bardzo wdzięczna:)
  • jak wyzej dzieki
  • Skontatowałam,że droga eliminacji i dedukcji dojde do tego co będzie na maturze z polskiego albo chociaż co nie będzie. Piszcie jakie wiersze i utwory były u was na maturze i napiszcie z jakiego jesteście woj. czy okręgu,tak żaby było mniej więcej wiadomo co gdzie było.
  • J. Kaczmarskiego i obrazu "Krzyk" Muncha... bardzo proszę o pomoc jeśli ktoś z Was posiada. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się