Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      poezje

poezje

(6 wyników)
    • ... jak czytelniczki tego forum odnoszą się wogóle do szerokopojętej Poezji?? Jaką ma ona dla was rolę, czy może już pozostała tylko w podręcznikach szkolnych? Osobiście nie ma chyba dość czasu na czytanie pozeji, a pozatym problemem jest znalezenia czegoś dobrego wśród całej masy tytułów oznaczonych plakietkami typu: "Nagroda czegośtam" czy "Ktośtam poleca" ... więc byłabym wdzięczna za pomoc w postaci dodatkowego wymienia kilku ulubionych dzieł. Może nawet powstanie lista ulubionej ...
    • szczególnie amatorskiej pisanie takich bzdetów to tracenie czasu czytanie takich bzdetów to tracenie czasu poezja to rozrywka dla małoletnich, niedopieszczonych dziewczynek a jak facet pisze wiersze to już jest żenada.
    • Witam Ostatnio zainteresowałąm się poezją Zuzanny Ginczanki. W niedługim czasie kilkukrotnie uysłyszałam o Ginczance-feministce. Przyznam, że nie znalazłam nic feministycznego w jej wierszach. Czy ktoś mógłby mnie oświecić? Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
    • prosze znajdzdzie chwile czasu i zachwyccie sie moimi poetyckimi wprawkami ... Oxana oxana.blog.pl/
    • ... wiersze poetessy Wisławy members.tripod.com/~tytus/szymbo/szymbo.htm Ofiary komunizmu - próba bilnasu" "Możemy jednak sporządzić wstępny bilans. Choć jest on jedynie przybliżony i wymaga dalszych szczegółowych badań, to zgodnie z naszymi szacunkami pozwala ustalić rząd wielkości i uzmysłowić sobie powagę zagadnienia: Związek Sowiecki - 20 milionów ofiar śmiertelnych Chiny - 65 milionów Wietnam - 1 milion Korea Północna - 2 miliony Kambodża - 2 miliony Europa Wschodnia - 1...
    • Szanowni Państwo Jak wszyscy wiemy twórczość feministyczna wszelkiego rodzaju odznacza się niezwykle wysokim poziomem intelektualnym. Niestety - często te perły trudno dostrzec, wśród natłoku informacji wszelkiego rodzaju. Myślę więc, że warto stworzyć odrębny wątek, gdzie skarby feministycznego intelektu będą uwieczniane, dla dobra publicznego. Nie można przecież pozwolić, by tyle głębokich myśli, tyle erupcji intelektu, pereł sztuki itd. ginęło w niepamięci. Na początek, prop...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się