polisy

(44 wyniki)
  • Witam Zakladam nowy watek bo zalezy mi na szybkiej informacji. Chcialbym zrezygnowac (po kilku dniach -mam nadziej ze nie za pozno) z polisy z z funduszem opisywanej juz tutaj ING. Moje pytanie jest takie: Doczytalem ze mam prawo odstapic od umowy w terminie 30 dni..czy to obowiazuje tutaj ? Czy strace skladke jaka wplacilem ? Czy jest jakis wzor pisma ktore nalezy zlozyc do ING w przypadku checi odstapienia od umowy ? Na szybko to te pytania mi sie nasuwaja... Bede bardzo wd...
  • Dziewczyna zapłaciła pierwszą składkę w amplico za polisę z funduszami inwestycyjnymi i czekała na przysłanie umowy. Przeczytała w międzyczasie w internecie na temat tego towarzystwa ubezpieczeniowego (Brawo Axel!) i chce z polisy zrezygnować. Miała już dwa razy przysyłaną umowę i jej nie odbierała. Teraz przyślą ją po raz trzeci. Jak powinna zrezygnować z umowy aby amplico odesłało jej zapłaconą składkę i nie poniosła żadnych strat?
  • Przeglądam OWU polisy na życie firmy Prudential (powrót na polski rynek po wielu latach nieobecności) i widzę bardzo mało wyłączeń (samobójstwo w pierwszym roku trwania ubezpieczenia oraz świadomy udział w aktach przemocy, terroru itp.). Czy ktoś z forumowiczów wie jaka jest cena miesięcznej składki ubezpieczeniowej dla zdrowego 33 letniego mężczyzny?
  • Jak zaksięgować polisę OC jeśli chcę, żeby była dla mnie źródłem przychodu? Jeżeli ktoś potrafiłby jakoś pomóc to będę wdzięczny.
  • Od 6 lat mam polisę na życie w Commercial Union. Wysokość składki wynosi obecnie ok. 180 zł. Suma ubezpieczenia 58 000. Suma wpłaconych składek wyniosła ok. 15 000, a wartość polisy wynosi 9000. Zastanawiam się nad rezygnacją z tego ubezpieczenia. Czy ktoś mi może doradzić, czy powinnam wykupić polisę w innej firmie na korzystniejszych zasadach, czy zrezygnować całkowicie z ubezpieczenia? skomentuj
  • [img]https://img137.imageshack.us/img137/9673/screenhunter03oct250931ai0.jpg[/img] Wszystkie polisy inwestycyjne będą opodatkowane Produkty strukturyzowane dostępne są w formie depozytów, certyfikatów inwestycyjnych, funduszy zamkniętych czy obligacji, podaje Gazeta Prawna. Zyski z takich inwestycji w formie tradycyjnej co do zasady obciążone są 19% podatkiem od dochodów z kapitałów pieniężnych. Jedynie struktury oferowane w formie polisy ubezpieczeniowej nie podlegają temu obciążeniu. A ...
  • Za moim wpisem www.eportfel.com/?q=node/175 Ile nas kosztuje polisa inwestycyjna ? Dziś pobawimy sie cyferkami. Założenie zadania 1) Polisa inwestycyjna: Multi PIN Aegon 2008 Plus 2) Okres trwania: 10 lat 3) Składka regularna: 200zł Opłaty uwzględnione w symulacji a) Opłata wstępna 0zł b) Opłata za zarządzanie 1,95% rocznie (odliczana miesiecznie 0,1610%) c) opłata od wykupu/likwidacji polisy 1% Opłaty nie uwzględnione a isntniejące a) spread na kursach walut przy konwers...
  • niestety z przyczyn ode mnie niezależnych jestem zmuszony sprzedac polisę ubezpieczeniową AXA. Cena okazyjna!!! Pisac na maila gazetowego.
  • na temat ubezpieczen kapitałowych napisano juz wiele i jest to temat rzeka. zapytam wiec wprost osoby, ktore oferuja tego typu produkty, poniewaz znakomita czesc takich osob pisze, iz sa to oplacalne produkty. wskazcie mi produkt, ktory pobiera tylko procent od kwoty uzbieranej (oplata za zarzadzanie) + ewentualnie oplate za prowadzenie konta. bez zadnych oplat za ochrone ubezpieczeniowa. reasumujac: interesuje mnie taki produkt, w ktorym prawie 100% wplaconej skladki jest inwestowane. ...
  • Mam zamiar rozwiązać swoją dotychczasowa polisę na życie (Amplico Life). Mam gołą polisę (bez inwestowania). Niedłigo suma wpłaconych składem będzie równa SU, a ta nie jest powalająca a składka sporo- rocznie 1900 zł. Dlatego planuję zawarcie nowej umowy (polisy na zycie) ale z opcją inwestowania. No i problem w jakim TU?. Miesięcznie moge inwestowac 150 zł. Główny cel - emerytura. Doświadczonych, fachowców, proszę o radę joanna
  • dwa lata temu podpisałam umowę polisa skandii,jak możecie się dowmyślac agent obiecywał złote góry, a jak giełda pikowała to zalecał trzymać - ale.. obecnie wyszłam na "zero" i zastanawiam sie czy nie zerwać umowy - będzie mnie to kosztowało - z drugiej strony agent ma mnie w du...i nie mam się co ludzić ze mi doradzi i zadba o moje pieniądze- może znacie kogos kto mi poradzi albo ktoś z Was coś poradzi dzięki
  • Proszę o poradę. Interesuje mnie połaczenie polisy/ubezpieczenia na zycie z fund inwestycyjnym. W chwili obecnej i tak już płacę ubezp na życie na kwotę 150 800 PLN z racji kredyu hipot. Koszt ubezp 30 PLN. Chciałbym skonsolidowac ubezp i fundusz (brak podatku Belki). Np 30 PLN - ubezp 170 PLN fundusz.Prosze o rady.
  • Witam, kto jest w stanie odpowiedzieć ile (procentowo, kwotowo) otrzymuje się likwidując polisę na życie, opłacana od ponad 4 lat. Chodzi mi o informacje ogólne.
  • Witajcie , 14 miesięcy temu zainwestowałam w aegon -mój doradca się totalnie nie sprawdzil - ktoś moze zaoferowac pomoc w inwestowaniu?
  • Z racji, że od 1 IV koniec możliwości ucieczki od tego bandyckiego podatku w lokatach to pytanie pojawiły się jakieś ciekawe produkty polisowe ? Pawlok
  • Witam, bije się z myslami czy nie zerwać umowy ze Skandia , odkładamy tam juz 3 lata i okazuje sie pieniadze bez potracenia zobacze za 27 lat.. Blokuje mnie aktualna oplata likwidacyjna 59%... placic jeszcze 2 lata i przejsc na bezskladkowy tryb polisy? zerwac polise i przelknac strate? wiem wiem, moglem przemyslec wczesniej i najlepiej byloby sie w to nie pchac.. eh co radzicie?
  • Szanowni Państwo, posiadam dwie polisy jak w temacie. Właściwie to założyła je moja mama, namówiona przez agenta, chcąc zabezpieczyć środki na przyszłość moją i mojej córki. W chwili obecnej mam 37 lat. Dodam, że zdarzało się, że papiery podpisywała moja mama zamiast mnie, mam także ograniczony dostęp do dokumentów, to co udało mi się zgromadzić i co mogę odczytać z e-serwisuING opisuję tutaj. Proszę o odpowiedź, jak dalej postąpić, aby nie tracić w dalszym ciągu wpłacanych przez mamę pienią...
  • j.w. Macie cos godnego polecenia?Tylko polisy.
  • Polisa zawarta w 1998r. miała być moim zabezpieczeniem emerytalnym:( jak do tego doszło,że jest ubezpieczeniem na życie - nie wiem, młoda byłam, zaufałam agentowi...., który doskonale wiedział jakie są moje oczekiwania i zaproponował to właśnie ubezpieczenie, uwierzyłam.... Bardzo się zdziwiłam kiedy już do mnie dotarło,że to wcale nie jest moja przyszła emerytura, dlatego kiedy kolejny agent /tamta Pani już nie pracuje/ zaproponował IKE w ramach tego samego ubezpieczenia, zgodziłam s...
  • Witam Mam do Was pytanie o poradę /PORADĘ a nie atak agentów…./ Od 2000r jestem wraz żoną posiadaczem trzech polis w ING: Ubezpieczenie na życie z funduszem kapitałowym „Strategia Lwa” (FIR1) – obecna składka 167,89 PLN Kapitałowe ubezpieczenie na życie (E1R0) – obecna składka 209,73 PLN Ubezpieczenie na życie z funduszem kapitałowym (ULR1) – obecna składka 144,84 PLN Jedna z nich to tzw. Polisa „posagowa” dla obecnie już 17 letn...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się