Dodaj do ulubionych

ATMOSFERA PRACY

16.09.10, 21:03
W moim Oddziale panuje fatalna atmosfera. Tak jest od lat. Większość załogi to kobiety. Pod białą bluzką i żakietem kryją się zawistne, podłe intrygantki. Gotowe wyśmiać, zniszczyć.
Szef - facet chętnie nadstawia ucha na wszelkie plotki i z lubośćią szczuje ludzi przeciw sobie.
Nie wiem co było pierwsze: czy one takie podłe, czy on taki głupi. W każdym razie, to zamknięty krąg i trzeba by chyba bomby żeby to rozpierd....
Nigdy nie pojmę jak "koleżanki" mogą sobie robić świństwa (łącznie z pisaniem anonimów na siebie). Nie daj Boże się czymś wyróżnić, np. wykształceniem.. Zniszczą, zdeprecjonują, wyśmieją.
Chciałoby się krzyknąć: LUDZIE CO WY ROBICIE?! OPAMIĘTAJCIE SIĘ!
Ale znowu narazisz się na śmiech. Jeszcze zrobią z ciebie wariata..
To okropne!
Powiedzcie mi, czy są jeszcze gdzieś oddziały, w których panuje normalna atmosfera?, w których ludzie bezinteresownie sobie pomagają, w których ludzie są dla siebie życzliwi i gdzie określenie "człowiek" ma prawdziwie ludzki wymiar?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • prawdziwy.niedojda Re: ATMOSFERA PRACY 16.09.10, 21:23
      wszystko przez wyścig szczurów i groźbę, że za brak sprzedaży wylecisz...tego nie zmienisz chyba, że ktoś wreszcie udowodni świadomy mobbing
    • wampirka_ol Re: ATMOSFERA PRACY 16.09.10, 23:11
      niestety w każdej jednostce tak bywa, między sobą ludzie już nie potrafią współpracować w tym samym wydziale a jeszcze pomiędzy oddziałami a specjalistycznymi jednostkami też nie jest różowo. nowa struktura miała chyba na celu wprowadzenie takiego zamętu pomiędzy współpracownikami. ciężkie czasy nastały :(
      • czuk1 Re: ATMOSFERA PRACY 17.09.10, 07:59
        To jest obraz braku normalnej (poprawnej) kultury organizacyjnej banku. Nie sądzę, by zarządzający bankiem nie dostrzegli w banku zjawisk mobbingu i licznych ognisk zapalnych w zespołach pracowniczych, wywołanych niewłaściwym planowaniem i organizacją sprzedaży usług banku a także błędami w systemie rozliczania pracowników za wykonywaną pracę.
        Może nie mam racji, ale jeśli ta atmosfera systematycznego zastraszania przy ocenie pracy
        ( powszechnie znana) jest utrzymywana przez nowy Zarząd banku , jeśli nie podjęto działań porządkujących to znaczy, że mieści się ona w jego strategii zarządzania bankiem.
        Strategia taka może być skuteczna na krótki okres ale w banku nigdy nie powinna być stosowana.
        • kamikadze82 Re: ATMOSFERA PRACY 17.09.10, 14:23
          A u nas przemili pracownicy, aż się chce wracać do pracy, nigdzie nie spotkałam milszych ludzi i tak pomocnych, serdecznych...dlatego jeszcze pracuję w CBE (no w sumie jestem na urlopie) pomimo tak niskich płac. Ale u nas jeszcze nie ma wyścigu szczurów...ale to już niedługo ;-((
    • jakasoptymistka Re: ATMOSFERA PRACY 19.09.10, 11:05
      Nie jesteś sama,,,, u mnie w zespole atmosfera też jest nie do zniesienia,,,, zawiść, udawanie i robienie innych w tzw. balona. Ale u mnie to początek ma kierownictwo zespołu,,,, jak to sie mówi ryba psuje się od głowy i w tym przypadku tak jest,,,, szefostwo obiecało kilkakrotnie już zmienić to a tu nic,,,,, tymczasem w zespole jest z dnia na dzień gorzej. Są takie dni, że dziewczyny nie odzywają sie do siebie cały dzień,,,, zero współpracy i chyba dzięki temu nikt nie ma planów wykonanych. Patrze na ten dziwny wyścig szczurów na trzeźwo, bo jestem z tym zespołem od kwartału i jak widzę co sie dzieje, to nawet nie chce mi sie myśleć o dalszej pracy w tym cudownym zespole,,,,,,, Dobrze że mam prawdziwych przyjaciół z innych oddziałów (pozdrawiam Mińsk, Warszawę, Toruń, Gdańsk, Rzeszów, Kraków i Lublin), którzy mi zawsze pomogą ;) bo koleżanka, która pracuje 10 lat w tym zespole poproszona o podpowiedź skąd wsiąść taką czy inna umowę to nigdy nie wie,,,,,,,,,,,,,,,
    • tumek150 Re: ATMOSFERA PRACY 21.09.10, 19:55
      Pewnie Was to nie pocieszy, ale w innych bankach jest tak samo ( wiem to z własnego doświadczenia i moich znajomych) zawiść, obłuda wyrywanie sobie klientów z ręki itp.... takie czasy :-(
      • jakasoptymistka Re: ATMOSFERA PRACY 23.09.10, 20:48
        Właśnie takie czasy,,,, ale wydajność ludzi wcale nie jest wyższa jak jeden drugiemu zabiera klienta,,,,
    • sexgirl2010 Re: ATMOSFERA PRACY 25.09.10, 05:57
      W CAK WARSZAWA TEZ JEST SUPER:)
    • 1_iks Re: ATMOSFERA PRACY 26.09.10, 21:44
      Z moich obserwacji wynika,że atmosfera w każdej placówce PKO BP SA jest podobna.Wyścig szczurów, plany i poziom ich realizacji mają wpływ na klimat,ktory często jest nie do zniesienia. Bezpośredni przełożeni stają się wredni, nasycają pracowników atmosferą zastraszenia i poniżenia. Praca w tym banku stała się złem koniecznym,przynajmniej dla niektórych .Zakłamanie,obłuda,wazeliniarstwo,mobbing.Tym cechuje się praca w tej instytucji.
    • under-class Re: ATMOSFERA PRACY 19.10.10, 21:25
      Dziękuję wszystkim za odpowiedzi na mój post.
      Wiecie co myślę?
      Że jednak nie jest tak źle skoro są osoby, którym tak jak mnie taka atmosfera pracy nie odpowiada. Myślę, że ważne jest by nie dać się zwariować, zastraszyć. I co ważniejsze by nie dać się wciągnąć w bagno intryg, zawiści i tego przysłowiowego "wyścigu szczurów".
      Życie mamy przecież jedno. I warto przeżyć je godnie. Mimo wszystko..
      Serdecznie ciepło pozdrawiam koleżanki i kolegów z PKO Banku Polskiego :)
    • badel726 Re: ATMOSFERA PRACY 28.10.10, 22:35
      atmosfera jest okropna i przerażająca ale są osoby dla które idealnie się czują a same jeszcze chodzą i kapują na innych pracowników i wtedy pojawia się taka opinia wykreowana przez przełożonego /w zależności od osoby dobra lub zła/która jest przedstawiona dyrektorowi i tak już idzie nalepki nie sposób zmienić i wg tego klucza potem odpowiednio pochwały,opierdziel,podwyżki czy bonus i żebyś człowieku pękł nic nie zdziałasz bo albo wchodzisz w d..albo masz przewalone wybór należy do ciebie:-))))kochani pekaowcy dziś byłam na rozmowie w sprawie pracy i pan pięknie mi powiedział cyt.nie ma pracownika z niewolnika.przydało by się aby to hasło nasi dyrektorzy powiesili sobie w swoich gabinetach zamiast nas poniżać.wiem w naszym pko to się nie zmieni dlatego radzę Wam szukajcie pracy kończcie jakieś tam studia dokształcajcie się i kto tylko jeszcze wieży w normalną pracę niech ucieka .gorąco wszystkich pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka