Forum Towarzyskie S@lon Odrzuconych [O!]
ZMIEŃ
      prawo jazdy

prawo jazdy

(19 wyników)
    • Pijani kierowcy, którzy spowodują wypadki drogowe, na zawsze stracą prawo jazdy. W czwartek wchodzi w życie nowelizacja kodeksu karnego. Przewiduje zaostrzenie kar także wobec pijanych recydywistów. Na litość nie mogą liczyć też sprawcy wypadków, którzy uciekną z jego miejsca.
    • serwisy.gazeta.pl/nauka/1,34148,2543174.html?nltxx=1000621&nltdt=2005-02-10-02-05 Czy powinno się podnieść granicę wieku, w którym przyznaje się prawo jazdy? Tak- uważają amerykańscy uczeni. Ich zdaniem mózgi 18-latków nie są jeszcze gotowe do samodzielnego prowadzenia samochodów **** a wy? w jakim wieku uzyskaliscie prawo jazdy? jak dlugo prowadzicie pojazdy? ile wypadkow? ile kolizji? ile punktow karnych?
    • Kto dwukrotnie przekroczy dozwoloną prędkość - straci prawo jazdy. To ma być nowa broń stołecznej policji w walce z piratami drogowymi Policjanci warszawskiej drogówki prześcigają się w pomysłach na dyscyplinowanie kierowców. Od początku września chcą odbierać prawo jazdy każdemu, kto w terenie zabudowanym dwukrotnie przekroczy dozwoloną prędkość. Na tym nie koniec - dokument trafi do sądu, który zdecyduje o dalszej karze. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3577850.html?nltxx=1077927&...
    • Spacerkiem do pracy - to najbardziej lubią Rumuni i Hiszpanie. Samochodami wożą się Amerykanie i mieszkańcy RPA, a rowerami mieszkańcy Indonezji i Holendrzy. A My? Jak mało kto kochamy romantyczną podróż do pracy środkami komunikacji miejskiej. www.emetro.pl/emetro/1,85648,9316415,Polak__czyli_fanatyk_transportu_publicznego.html
    • co się dopiero starają ;) kto na tym obrazku ma pierszeństwo?? www.jetphotos.net/viewphoto.php?id=483135
    • Pół tysiąca złotych za przejechanie na czerwonym świetle. Policja chce skuteczniej walczyć z łamiącymi przepisy. Nowe stawki mandatów prawdopodobnie zaczną obowiązywać już w październiku. 500 zł będzie kosztować przejazd na czerwonym świetle, tyle samo parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych. Do tego po 100 zł za jazdę w dzień bez włączonych świateł oraz za przejście jezdni w niedozwolonym miejscu. Przykłady zwiększonych kar Nieupewnienie się przed wyprzedzaniem, czy jest o...
    • Już wkrótce 14-letni gimnazjaliści wsiądą do małych samochodów i wyjadą na ulice. Wszystko za sprawą nowego prawa jazdy kategorii AM, którego wprowadzenie przewiduje projekt nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami. Żeby zdobyć prawo jazdy kategorii AM 14-latek będzie musiał przejść kurs i zdać egzamin, a nowy dokument pozwoli jeździć skuterami oraz mikrosamochodami, które są już popularne w Europie. -----
    • Setki zatrzymanych przez policję pijanych kierowców. To bilans tegorocznych wypraw na groby bliskich. I dowód gigantycznej, wprost niewyobrażalnej głupoty. Pal licho, że pijany bandyta, siadając za kierownicą, zabawia się własnym życiem. Ale dlaczego obok niego, w tym samym samochodzie, siedzą jego matka, żona, dzieci? polskatimes.pl/opinie/odredakcji/57244,paulina-nowosielska-wodka-napoj-cmentarny,id,t.html
    • - Jestem trzeźwa. Piłam tylko wódkę, wino i piwo - oznajmiła 49-letnia Barbara B. Strażnicy miejscy zatrzymali ją w nocy z soboty na niedzielę przy ul. Ryżowej w Ursusie. Jechała na rowerze środkiem jezdni, odbijając od jednego do drugiego krawężnika. Okazało się, że w wydychanym powietrzu miała 1,6 promila alkoholu. Noc spędziła na komisariacie. serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2696363.html
    • Bez komentarza... www.radio.lublin.pl/wiadomosci.php?id=0507120742 "O wielkim szczęściu w nieszczęściu - może mówić 30-letni mieszkaniec gminy Horodło na Lubelszczyźnie. Policjanci znaleźli go śpiącego za kierownicą samochodu osobowego na środku drogi w miejscowości Husynne koło Dorohuska. Mężczyzna był kompletnie pijany. Badanie alkotestem pokazało prawe 3 promile alkoholu w wydychanym powietrzu. Nie potrafił logicznie wyjaśnić, jak się znalazł za kierownicą samochodu z włączonym s...
    • od dzis uwazam ze odejscie starych dziadkow na emeryture oznacza jednoczesnie odebranie im prawa jazdy!
    • Podczas ostatnich ośmiu dni w 842 wypadkach drogowych zginęło 90 osób, a 1160 zostało rannych. Zatrzymano też 3202 nietrzeźwych kierowców - poinformowała policja. ---- chyba znow drzewa sa winne. no i slabe drogi..tez.
    • Obostrzenia dla młodych kierowców, podwyższony wiek przy zdobywaniu uprawnień do prowadzenia motocykla, większa kontrola nad egzaminatorami - to niektóre propozycje nowego projektu ustawy o kierujących pojazdami – pisze „Gazeta Wyborcza Kraków”. Początkujący kierowcy przez dwa lata po zdaniu egzaminu będą musieli jeździć z zielonym listkiem przyklejonym za szybą. Jeżeli w tym czasie popełnią trzy wykroczenia drogowe, to automatycznie stracą uprawnienia do prowadz...
    • Czy w obecnych czasach jest jeszcze coś co powinno byc dostępne (dozwolone) dopiero po ukończeniu 18 roku życia?
    • Czy macie pomysł jak powinni być karani pijani kierowcy? Temida jest dla niech niestety bardzo łaskawa. Uważam, że odebranie prawa jazdy na długi termin, po czym powtórne jego zdawanie i wysokie - nieodwoływalne grzywny.
    • Myślałam, ze dzis taki piękny dzień. zdałam prawko. POstawiłam piwko teściowej. Rozmowa skończyła sie jak zwykle praniem brudów, łzami.... Mieszkamy razem. jesteśmy całkiem inne. I chyba faktycznie to ja jestem nienormalna. Usłyszałam od niej tego typu słowa "jesteś zimna", "masz zły charakter" Jestem złą , zimną kobietą....? Na dodatek nic nie robię, nie mogę znaleźć celu w życiu, fajnej pracy i zaczynam sie tłumaczyć tym, ze mój ojciec był alkoholikiem.... Bo jak mogę być inna kiedy mój...
    • lavira.pl/przepraszam?ctinf=1003535 dla nieposiadających dostępu do netu jest jeszcze inna możliwość - kupić kartkę pocztową (może być ta najtańsza, choć z widoczkiem byłaby śliczniejsza) i wysłać na adres pałacu prezytenckiego :P
    • PONIEDZIAŁEK - Siedzę razem z kapralem Kluchą nad krzyżówką. WTOREK - Nadal siedzimy nad krzyżówką. ŚRODA - Przyszedł płk Żelazny i powiedział żebyśmy odwrócili krzyżówkę, bo leży do góry nogami. CZWARTEK -Odwróciliśmy, ale i w tej pozycji jest trudna. Siedzimy. PIĄTEK - Zgłodniałem. Kapral Klucha chyba też, bo krzyżówka zniknęła. SOBOTA - Ponieważ zabrakło krzyżówki z nudów zabraliśmy się do łapania bandytów. Ja złapałem jednego a kapral Klucha 38. NIEDZIELA - Pułkownik Żelaz...
    • Dwóch kolegów wsiadło na motory i popędziło Wisłostradą. Na wiadukcie za budynkiem Spójni Mariusz P. zawadził kołem o krawężnik. Zginął na miejscu Wielka Sobota po południu. Na Wisłostradzie spory ruch. 27-letni Mariusz P. i 30-letni Marcin M. slalomem omijają auta, pędząc w stronę Gdańska. Motocykle nie zwalniają nawet przy "zakręcie śmierci" - słynnym wirażu omijającym niegdyś budynek klubu sportowego Spójnia (zginęło tam w wypadkach kilkunastu kierowców i pieszych, zakręt ma być pr...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się