Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      prawo jazdy

prawo jazdy

(41 wyników)
    • Podobno na Krecie i innych greckich włościach należy mieć międzynarodowe prawo jazdy. W razie rozwalenia wypożyczonego auta ma się poważne kłopoty z Polskim prawo jazdy. Czy to prawda ?
    • witajcie, czy na Krecie wymagane jest międzynarodowe prawo jazdy, czy wystarczy zwykłe??
    • planuję wyjazd do grecji - czy w grecji, lub w krajach tranzytowych, tj. węgry, słowacja, macedonia, serbia wymagane jest coś takiego jak prawo jazdy międzynarodowe? czy też wystarczy standardowe nasze plastikowe prawo jazdy?? dzięki za pomoc;)
    • Przewodnik podaje, że w Grecji trzeba mieć międzynarodowe prawo jazdy. Czy mozliwe jest wypożyczenie samochodu na podstawie naszego polskiego dokumentu/ Jeśli ktoś miał jakieś doświadczenia to bedę wdzięczny (czy jest jakieś obligo, czy może zależy to od widzimisię pracownika wypożyczalni etc>) Dzięki forumowicze za pomoc
    • Czy wynajmując i prowadząc na Krecie samochód osobowy trzeba miec międzynarodowe prawo jazdy. Do tej pory byliśmy przekonani że nie, ale teraz mam watpliwość
    • witam.jeszcze jedna sprawa,mianowicie prawo jazdy.katalogi podaja ,że obowiązkowe międzynarodowe..czy to prawda?? pozdrawiam Kasia
    • Witam, wydawało mi się, że skoro jesteśmy już w UE to wystarczy nasze zwykłe, nowe prawko. Ale dziś na stronach scan holiday w poradniku podroznika przeczytalem, ze aby wypozyczyc samochod sa nastepujace wymagania: - posiadać międzynarodowe prawo jazdy w języku angielskim, - być właścicielem prawa jazdy co najmniej od roku, - mieć ukończone 21 lat. Strona nieaktualna, czy prawko na UE nie wazne.... ? Pozdrawiam: Miś
    • Czytałem w przewodniku, ze aby wypozyczyć samochód na krecie trzeba mieć miedzynarodowe prawo jazdy czy to prawda?
    • Czy ktoś się może orientuje czy polskie prawo jazdy (nie plastik ale "książeczka") jest honorowane w grecji. Jesteśmy w Unii, ale... p.
    • Witam, Podobno od tego roku aby wypozyczyc motocykl w Grecji (125cc) trzeba miec polskie prawo jazdy na motocykl. Poprzednio nikt tego nie sprawdzal, a w tym roku ponoc rzad grecki zaostrzył przepisy dla wypozyczalni. Czy ktos to potwierdzi ? Czy jest sens posiadania tzw miedzynarodowego prawa jazdy ? Andrzej
    • Witam :) Czy to prawda, że na Rodos trzeba posiadać międzynarodowe prawo jazdy? Fakt, 7 lat temu na Krecie byliśmy w takowe wyposażeni, ale potem już na innych wyspach nie posiadaliśmy prawka międzynarodowego, tylko nasze stare polskie różowe, które w zupełności wystarczało :) W przyszłym roku wybieramy się na Rodos i ku mojemu zaskoczeniu doczytałam na stronach jednego z portali wakacyjnych, że jest ono WYMAGANE! Toż to jakaś bzdurka :)) Jakie są Wasze doświadczenia?
    • We wrześniu wybieramy się z przyjaciółmi na Kretę lub Rodos. Oczywiście tak jak podczas każdej wycieczki zamierzamy wynająć samochód . Dzisiaj w radio usłyszałem , że w Grecji przed pożyczeniem samochodu trzeba pokazać Międzynarodowe Prawo Jazdy , czy jest ono tam wymagane iczy są duże konsekwencje związane z jego brakiem. Od razu gdzie je można wyrobić i ile taka przyjemność kosztuje.
    • Czy rzeczywiście w Grecji jest wymagane międzynarodowe prawo jazdy??? Wybieram się tam za dwa tygodnie samochodem...
    • witam ! w tym roku chcę wybrać się do Grecji samochodem. lecz dowiedziałam się ze potrzebna jest wiza by przejechac przez kraje , które nie są w unii(tj np. Serbia). gdzie zalatwia sie taka wize i ile ta przyjemnosc kosztuje ? dzieki z gory
    • Za miesiąc wybieramy się na Rodos. Planujemy wynająć samochód i zastanawiam się czy wystarczy "zwykłe" polskie prawo jazdy czy do wynajęcia będzie konieczne międzynarodowe???
    • Witam, Przepraszam, że tworzę nowy wątek ale nie miałem czasu przejrzeć istniejących, więc jeśli istnieje odpowiedź na moje pytanie proszę o podlinkowanie ;) Mianowicie interesuje mnie kwestia wypozyczenia skutera w Hersonissos. Jak kształtują się ceny? Czy wiek 21 lat i polskie prawo jazdy kat B od 3 lat wystarczy? Jak wyglada kwestia ubezpieczenia i cen paliwa? I wreszcie czy mozecie polecic jakas sprawdzona wypozyczalnie, ktora nie nabije nas w butelke? Z gory dziekuje i pozdrawiam...
    • Mam pytanie jak wygląda cenowo wypożyczenie skutera na wyspach. Posiadam prawo jazdy kat.B a więc tylko na samochod czy w takim razie bede mogl wyporzyczyc skuter?
    • Chcę sobie wypożyczyć. Na co zwrócić uwagę przy umowie ? Jak wezmę na całe 2 tyg.,to są rabaty ? Jaki skuter ? I wszystko inne na ten temat.
    • czytam sobie i czytam i tak sie zastanawiam - czemu Ty nie masz prawa jazdy?? Nawet nie wiesz jeszcze, jak to ulatwia zycie! Proponuje akcje ogolnoforumowa - tej wiosny Bebiak robi prawo jazdy i opisuje nam zupelnie inne wrazenia z nastepnej Grecji. Pozdrawiam i zachecam do przylaczenia sie do akcji!
    • prosze napiszcie jak to wyglada. zarowno ja i moj chlopak mamy to stare,papierowe. czy cos wypozyczymy na krecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się