Forum Auto-Moto Motocykle
ZMIEŃ
      prawo jazdy

prawo jazdy

(74 wyniki)
    • Słyszałem ze nasz kochany parlament chce wprowadzenia prawa jazdy na skuter , przecież to przegięcie , jest karta motorowerowa i starczy. Powołują sie na unie tylko ze w Niemczech możesz jeździć na dowód osobisty pojazdem do 125 cm3
    • Mój mąż kupił sobie motor ale nie ma prawa jazdy ma tylko na samochód.Wczoraj przyszedł do nas kolega i powiedział że jak policja go złapie to straci prawo jazdy na samochód.Czy to prawda?
    • Witam wszyskich.Moze ktos orientuje sie jak wyglada sprawa honorowania polskiego prawa jazdy w UK.Mam bowiem nastepujacy problem: w ubieglym roku(2008) zrobilem katA w Polsce(posluguje sie polskim prawem jazdy) a mieszkam i pracuje w UK, nabylem Devilke i pomykam sobie tu na miejscu ale ..angielskie prawo jazdy pozwala na jazde motocyklami o mocy powyzej 35KW dopiero po 2 latach od jego uzyskania,zadzwonilem wiec do DVLA(cos w rodzaju polskiego Min.Transportu) i spytalem - czy moge leg...
    • "Aby kierować quadem, trzeba będzie mieć specjalne prawo jazdy kategorii AM. Resort infrastruktury kończy prace nad odpowiednią ustawą. Aby uzyskać prawo jazdy na quady, trzeba będzie ukończyć 14 lat, odbyć kurs w ośrodku szkolenia kierowców i zdać egzamin w wojewódzkim ośrodku ruchu drogowego. Jeździć quadem będzie można tylko w kasku i kamizelce odblaskowej" I znów urzędasy mnożą i komplikują przepisy,traktują ludzi jak bezmózgie istoty, bo dochodzą do wniosku że prawo jazdy na samoch...
    • Czy zaczynając od podstaw, nie mając własnego motocykla ani skutera mam szansę nauczyć się jeździć na motocyklu i zdać egzamin na prawo jazdy kat A? - Jestem kierowcą kat B od 7 lat - Nie miałem nigdy skutera - historia rodzinna - motocyklew mojej rodzinie były zakazne.... - potrafie utrzymać równowagę na rowerze... proszę o ocenę szans, również własne uwagi
    • I to prawie o jedną czwartą. Więcej szczegółów: [url]http://omko.pl/artykul/90/prawo-jazdy-ceny-ostro-w-gore
    • Wiec dzis odebralem prawo jazdy na C+E dopatrzylem sie ze wbili mi date zdania na motocykl 01.12.2009 a prawo jazdy mam od 5 lat w zwiazku z tym ?? oto moje pytanie co teraz czy jechac zdac niech poprawia kto za to poniesie koszty a druga sprawa to ?? Niechce przy kontroli drogowej uslyszec na wiosne o ma pan prawo jazdy 4 miesiace a tak sie pan wscieka !!! I czy moge zarobic mandat za czyjes bledy ??
    • witam wszytskich czy macie jakies doswiadczenia z prawem jazdy zdobytym w stanach i jego legalnosci w polsce? jak wyglada procedura zdawania prawka w stanach (koszta) i pozniejszego akceptowania tego dokumentu w polsce. mam prawko kat. B i czy jesli zrobie A w stanach zostanie to uznane u nas? jak dopelnic formalnosci?
    • tiny.pl/8fmv
    • Zadałem już to pytanie na forum "prawo jazdy", ale jedyną odpowiedzią była próba przekonania mnie, że do prowadzenia skuterów nie potrzeba wogóle prawa jazdy, dlatego tez pozwolę sobie zadac je ponownie tutaj, licząć że ktoś z szanownego grona motocyklistów będzie może zorientowany w tym temacie: W przypadku samochodów osobowych możliwe jest zrobienie kursu i zdanie egzaminu wyłącznie na pojazdy wyposażone w automatyczną skrzynię biegów. Zgodnie z wyjaśnieniem ministerstwa ( tiny.pl/...
    • Hej, Czy wiecie jakie konsekwencje mogą spotkac czlowieka jeżdżącego na motorze i posiadajacego tylko prawo jazdy kat, B (na samochód). Robie teraz prawo jazdy kat. A ale korci mnie strasznie żeby czasem wsiaść na motor ktory stoi w garażu. może się stać w sytuacji gdyby mnie zatrzymala policja? slyszem różne wersje, jedną, że grozi zakaz robienia prawa jazdy na motor na jakiś czas, druga, że jedyne co policja może zrobić to mandat wysokości 300 zł. zgóry dzięki za odp. pozd...
    • Jeżdżę bez prawa jazdy na motocykl od kilku lat, ostatnio zacząłem się zastanawiać co się stanie podczas ewentualnej kontroli? Mandat, grzywna czy jezscze ostrzeej?
    • Witam, chcialbym dowiedziec sie ile pieniazkow musialbym wydac na prawo jazdy zeby jeździc sobie jakims motorkiem o wiekszej pojemnosci ?? Dzieki za odpowiedzi :)
    • Znajomy pytał mnie o możliwość zrobienia prawo jazdy kat A w Krakowie. I tu mam problem prawko robiłem tak dawno że wogóle nie mam najmniejszego pojęcia ja i gdzie.... Możecie mi pomóc?
    • Mam pytanie, czy w tej chwili potrzebne jest prawo jazdy lub karta rowerowa (czy wystarczy dowód) do prowadzenia skutera (jeśli ukończyło sie 18 lat)? Jestem ciekaw jak jest w tej chwili i czy ma się to zmienić (tak słyszałem)? Pozdrawiam
    • mam 17 lat i jeżeli złapie mnie policja podczas jazdy motorem o poj.750 to co mogą mi zrobić
    • Ile kosztuje prawo jazdy kat A podajcie orientacyjna cene i ile godz jest teori i jazdy
    • Witajcie Wyczytałem w Onecie ze zmieniły sie zasady egzaminowania na prawo jazdy. Mowa jest tylko o egzaminie na samochod, czy ktos zapomniał dopisać "takze motocykle", czy zostajemy na starych bezsensownych osemkach na placu?? KTOŚ WIE?
    • Cześć! Co prawda pogoda jest jeszcze mało motocyklowa, ale twardo postanowiłam, że podniosę swoje kwalifikacje jako kierowcy. Śledzę wątki na tym forum od pewnego czasu. I teraz zwracam się do Was z prośbą, a szczególnie do tych z Lublina lub okolic. Mianowicie, gdzie mogę zrobić prawko kat. A w Lublinie. Orientacyjnie wiem które szkoły szkolą na tę kat. ale wiem też, że kursy motocyklowe często są traktowane po macoszemu. Dlatego oczekuję od Was polecenia jakiejś solidnej szkoły jazdy...
    • Na motocykle? Czy kurs jest długi i ile kosztuje? Jakie są haczyki jazdy motorem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się