problem

(43 wyniki)
  • Witam wszystkich, chciałabym zapytać tych , którzy biorą lub kiedyś brali Tegretol . Ja przyjmuję go w dawce 2x300mg już od 1,5 roku i wszystko byłoby OK , gdyby nie moje problemy z wysławianiem się. Strasznie mnie to męczy bo kiedyś słynełam w moim otoczeniu z szczególnych zdolności oratorskich , jednak teraz od pewnego czasu (tak jakoś się zbiegło mniej więcej z chwilą rozpoczęcia kuracji tegretolem) mam poważne problemy z formułowaniem na głos moich myśli, brakuje mi słów, jąkam się itd. ...
  • Witajcie, Moja czternastoletnia córka prawdopodobnie ma Epi. Mówię prawdopodobnie, bo prowadząca ją lekarka z CZD nie jest na 100 % pewna tej diagnozy. Córka aktualnie bierze Trileptal, a mimo to, mniej więcej raz na trzy tygodnie zdarzają jej się ataki. Ataki są stosunkowo niewielkie, objawiają się błądzącymi, nieprzytomnymi oczami, zsinieniem twarzy, niewielkim ślinotokiem. Nie upada na ziemię. Mówi, iż przez cały czas ma kontakt z rzeczywistością, choć dość utrudniony. Charak...
  • Mam do Was pytanie. Czy ktoś z Was jest prywatnie ubezpieczony? Mam padaczkę chciałam się ubezpieczyc i okazało się, że nie moge. Znalazłam tylko jedną polisę na życie gdzie nie wymagają ode mnie ankiety medycznej. Jak mówię, że choruje od kilku lat słyszę, ze jestem nieubezpieczalna. Czy ktoś z was myślał kiedyś o dodatkowym ubezpieczeniu? A może ktoś z Was ma, bądź chce miec. Proszę o Wasze uwagi i sugestie.
  • Ja mam chora córcie niespełna 3 letnia, od 2 marca tego roku nie bardzo umiem sobie jeszce z tym wszystkim poradzic. Chciałabym z kims kto ma problemy podobne do mojch czasem porozmawiac... Obecnie jesteśmy na Lamitrynie który i tak nie działa córcia od ponad dwóch tygodni ma ciagle ataki:((( a dzis okazało się, że ma Angine.... Może to przez to zobaczymy czas pokarze:((( Pierwsza była depakina skutki drżenie rąk chwiejny chód!!! Prosze piszcie... Moje gg 6223885 Magda
  • Witam. 4 lata temu cos ugryzlo mnie w noge, wedy to zlekcewazylem. Po kilku miesiacach stracilem przytomnosc, mialem lekkie drgawki. Po odzyskaniu swiadomosci zle sie czulem-bol glowy, wymioty itp. Sytuacja powtorzyla sie jeszcze kilka razy mniej wiecej co 6 miesiecy. Dodatkowo od czasu do czasu zaczalem miec migrenowe bole glowy ktorych nigdy nie mialem. Widzialem tzw. mroczki przed oczami, potem zaczynala mnie strasznie bolec glowa, wymioty itp. To mialo miejsce 4 lata temu. Przez 3 l...
  • Witam wszystkich. Bardzo chciałabym się dowiedzieć waszej opinii na temat wyjazdu w celach zarobkowych do Anglii ale cały czas na drodze stoi moja choroba. Bo przecież nie od razu znajdę lekarza neurologa i przecież muszę mieć zapas leków. Bardzo byłabym wdzięczna o jakieś podpowiedzenie mi jak to można rozegrać.
  • Odkąd córa ma zdiagnozowaną padaczkę, czytam sobie na ten temat. I poczytałam ostatnio o dziecięcej padaczce nieświadomości: dziecko się "wyłącza", nie kontaktuje przez chwilę. Padaczka ta prawie zawsze sama przechodzi w okresie dorastania, nie powoduje pogarszania się intelektualnego, ale powoduje zaburzenia koncentracji uwagi (no bo skoro dziecko traci co i rusz wątek przez napady, to potem już się nie skupia). Takie dzieci często słyszą, że bujają w obłokach, myślą o niebieskich migdałach,...
  • Proszę osoby chore o pewne wyjaśnienia. Od kilku lat znam osobę z epi, która choruje od bardzo dawna, ale napady ma rzadko (raz w roku). Jednak ta osoba ma wiele dziwnych zachowań, a ja zadaję sobie pytanie czy to wynik choroby, skutek uboczny leków czy też zupełnie odrębna sprawa. Krępuję się z tą osobą o tym mówić, zwłaszcza że ona zdaje się w ogóle nie zauważać, że jest "inna", a gdy się to delikatnie sugeruje, przechodzi nad tym do porządku dziennego. Pomimo to ta osoba jest intelig...
  • Witam!Mam chore dziecko.Wszystko zaczęło się 5 lat temu.Córkę zaczęła boleć głowa,miała 5lat,codziennie narzekała na ból głowy.Po serii badań w tym eeg rozpoznanie -padaczka,byłam załamana,choroba przyszła ot tak .Od początku jest leczona,bierze neurotop+ kepprę.Jej padaczką jak na razie przebiega bez drgawek,których nie miała do tej pory,mam nadzieję ,że ich nie będzie(chociaż nie wiem jak to jest w okresie dojrzewania).Zdarzają się jej omdlenia zwykle w kościele.Ma też od pewnego czasu skur...
  • Witam wszystkich, Jestem nowym użytkownikiem tego forum, właściwie to weszłam tu z nadzieja ze moze ktos ma podobne problemy jak ja ;(i mozemnie zrozumie, albo przekonam sie jednak ze jestem histeryczka....i czeka mnie psychiatra:( od 8 lat biore Trileptal 2x300mg(podobno dawka zadna, tak twierdzi moj lekarz),no i coz...pomyslicie pewnie ze jestem idiotka...boo jedyny napad jaki mialamto wlasnie 8 lat temu w wakacje, jeden jedyny raz rano po przebudzeniu, potem drugi w szpitalu po nieprzesp...
  • Witajcie choruję na epi 15 lat aktualnie mam 21.Miesiąc temu zostałem zwolniony z pracy własnie przez epi(w sumie nic dziwnego) zdazylem sie przyzwyczaic.Z tego tez wzgledu piszę ksiazke o nas epileptykach,chcę zeby ludzie zaczeli nas postrzegac jak zwykłych ludzi, zeby skonczyly sie podszepty,głupie docinki itp ale przede wszystkim zeby nas troszke chociaz rozumieli a nie uciekali na nasz widok.Dlatego tu proszę was o pomoc,poniewaz nie moge oprzec ksiazki tylko na własych dosw...
  • Stres (5)

Witajcie Mam ogromny problem bo kompletnie nie potrafię radzić sobie ze stresem, przede wszystkim punktem zapalnym są tutaj moje studia, każda sesja, egzamin, nawet zajęcia na uczelni to jeden gigantyczny stres dla mnie. Dzisiaj miałam zadzwonić do dziekanatu rano, cała rozmowa poszła super,bez komplikacji, natomiast mnie do tej pory trzęsie się prawa ręka. Nie wspominam już o skurczu żołądka. Poradźcie mi proszę co mam zrobić w takiej sytuacji?
  • Mam pytanie.Czy słyszeliście o tym ,ze leki na padaczkę wyniszczają kości????Pytam dlatego ,że mam w rodzinie osobe chora na padaczkę która przez 12 lat brała leki na padaczkę.Zaczęły się problemy z nogami tzn.z bólem nóg, po wykonaniu niezbędnych badań lekarz stwierdzil że leki na epilepsję zniszyły kości i teraz juz jest za późno:(Czy któryś z waszych lekarzy informował was o tym ?Zalecił branie wapnia?Proszę o informację w tej sprawie.Z góry bardzo dizękuje.Pozdrawiam.
  • Hey Ja mam problemy z rodzicami, bo gdzie chce wyjść z kolegami to ja musze wracać przed 21, albo jak chce iśc grać w noge na boisku domu to musze być blisko, nawet nie moge pojechać z kolegami na rower bo musze być blisko domu. Na 18-stki to czsami mog iśc ale wracać o 22:30 i jeszcze nic nie pić. A czy wy tak samo macie że jesteście "na smyczy"?? I czy ja jestem taki dziwny czy wy też tak macie?? Pozdrawiam
  • Ciężko będzie mi tutaj cokolwiek napisać bo od zeszłej nocy jestem mocno zdenerwowana. Byłam pewna, że jeśli 4 lata po operacji nie miałam ataków to jestem juz zdrowa. Lekarz mówił mi, że ileś tam procent osób ma nawroty, ale że występuja one po kilkunastu latach. Poza tym nawet nie wiem czy to był atak. Może napiszę jak to było dokładnie. Zaczęło się od aury- dosyć mocnej i długiej. Później zrobiło mi się bardzo zimno, zaczęłam sie trząść. (To akurat jest u mnie normalne po aur...
  • Dzień dobry, od 7 m-cy biorę lamitrin w dawce 100-0-100. Od około 3 m-cy znacznie pogorszyła mi się pamięć, jestem bardzo rozkojarzona, trudno mi się dłużej skupić na jednej rzeczy,rozmawiając mylę słowa a pisząc przestawiam, gubię litery. Nigdy wcześniej nie miałam takich problemów. Czy może ktoś z Was miał takie objawy biorąc ten lek i czy to może być jego przyczyną. Ta sytuacja bardzo mnie flustruje i przeszkadza w codziennym życiu a z moich obserwacji widzę, że się to pogłębia...
  • dziewczyny mam pytanie, czy mialyscie znieczulenie zewnatrzoponowe? Czy slyszalyscie od lekarzy ze przy epi nie mozna robic zzo? Pytam bo anestezjolodzy pracujacy w szpitalu w ktorym mam rodzic, maja wlasnie takie zdanie. Dodam ze nigdy nie mialam napadu drgawkowego a male napady mam opanowane juz od 4 lat. Kontaktowalam sie z Polskim Towarzystwem Anestezjologicznym i powiedziano mi tam, ze Epi przeciwskazaniem nie jest a nawet jest lepszym rozwiazaniem niz narkoza. Problem tylko taki ...
  • Witajcie. Piszę bo odkąd wykryto u mnie padaczkę i zażywam leki depakinę oraz tegretol mam problemy z miesiaczką cykle nieregularne a od 2 miesięcy w ogóle cisza. W ciazy nie jestem, lekarz tą sprawę bagatelizuje. Czy któraś z Was ma podobny problem?
  • Moze niektorym wyda sie to śmieszne...ze to nie taki problem, ale dla mnie jest. Pisalam o tym w temacie PRAWDA Pare dni temu moj narzeczony powiedział mi ( wymusiłam to na nim) jak jego rodzice zareagowali na sytuacje gdy miałam u niego atak(było to 7 miesiecy temu) Powiedział ze ...mu odradzali aby był ze mna. Mateusz nie mógł tego przetrawic , chodzil jak struty, mimo ze rodzice na drugi dzien go przeprosili, ze to pod wpływem stachu, emocji, ze nie moga sobie tego wybaczyc......
  • witam. od zeszłego roku wiemy że choruje na epilepsję. bardzo ciężko jest mu zapamiętywać, skupić się a przy czytaniu po prostu zasypia po minucie (dosłownie) przez co ma problemy z nauką i ogolnie z radzeniem sobie na co dzień... czy ktoś ma podobną sytuację?? jeśli tak to jak obie radzicie?? proszę o radę pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się