problem

(17 wyników)
  • Polecam wątek z forum Kocury: "Opieka podczas wyjazdu" Autor: almale Data: 20.04.2005 11:25 czy kotke (10miesiecy) mozna zostawic sama na 2,5dnia w domu bez wyrzutow sumienia? czy dac jej wiecej jedzenia? do tej pory kolezanka karmila kota jak wyjezdzalam ale teraz jade z ta kolezanka.. nie mam innych znajomych ktorzy mogli by kota choc raz dziennie nakarmic :( moze ktos chetny? (z Grochowa?:)) myslalam tez o jakims hoteliku dla kici (kiedys na forum strone www znalazlam, ok 17 zl za...
  • moja 6-cio letnia suczka porwala ostatnio foczke-zabawke i ubzdurala sobie, ze to jej dziecko. Nigdzie sie bez niej nie rusza, caly czas lezy w kojcu i sie do niej przytula. Nie bylby to problem, ale Siunka nie za bardzo chce juz wychodzic na dwor, nawet zeby sie zalatwic. Zabiera ze soba foczke i nie wie co z nia na ogrodku zrobic, wiec wraca do domu bez zalatwiania. Jak delikatnie odebrac jej "dzieciatko", zeby to nie bylo dla niej przykre. Dodam, ze siunka nie miala cieczki, wiec nie...
  • Kjoto to psotnik a Kasieńka jest grzeczniutka. Jak Kjoto cos zbroi (przed chwila znow zrobilo kupke za wanna) to na nie troche krzycze. Niestety, wtedy Kasieńka ma przerazona minke, bo mysli, ze krzycze na nia i musze biec i tulic i uspokajac "Nie, dzidzia jest grzeczna" :)
  • Mój pies jest w ciąży. Cieszę się, ale boje sie, że szczeniaki mogą urodzić się z jakąś wadą. Otóż jak jeszcze nie wiedziałam, że jest w ciąży, zaszczepiłam ją i odrobaczyłam. Czy to może miec negatywne skutki dla szczeniaków? Prosze o odp.
  • Bajka miała w środę 15 grudnia wycinaną kaletkę okołostawową z lewej przedniej łapy. Była już paskudna, po 5 punkcjach, cała w zrostach i zapalona Cztery dni przed zabiegiem otrzymała antybiotyk, zabieg się udał, wypreparowano kaletkę w całości.Potem dostawała antybityk domięśniowo co dwa dni. Ostatni zastrzyk robił jej wet w sobotę. Przypadkiem wkłuł się w naczynie krwionośne. Dziś łapa jest jak balon(tylna lewa), nie boli, ale jest w niej wyraźna zastoina i to bardzo duża. Tworzy...
  • tia... Delta robi bałagan, gryzie nasze rzeczy. Co ciekawe nie np. buty - co by było oczywiste, stoją na wierzchu ale opakowanie od płyt CD (takie na suwak), książkę - wyciągnęła ze skrzynki, szczotkę do włosów (moich - nie jej) leżała na stole. Jak radzić??? Pomocy.
  • Mieszkam w bloku,czwarte piętro,czy jest sens sprawić sobie dużego psa?Kolega mi odradza twierdząc,że psisko będzie się męczyło./chodzi o Rottweilera/Co wy na to?
  • Mam pytanie, dla znawców pewnie głupie ale ja sie niestety nie znam, od 2 tygodni mam w domu suczkę bokserkę i zauważyłam, że dosyć często się drapie. Raczej nie są to pchły - suczka wzięta ze schroniska, była dosyć zaniedbana (pewnie wcześniej trochę się błąkała) ale wymyliśmy ją szamponem przeciwpchelnym i odrobaczyli, a druga suka jest czysta. Od 3 lat mam już w domu jedną sukę ale nie miałam z nią kompletnie żadnych problemów więc nie jestem za bardzo doświadczona w temacie ps...
  • jak przyzwyczaić psa do zostawania w domu przez kilkanaście godzin? Mam pieska, który wychował się w domu z ogródkiem. Ja jakiś czas temu przeprowadziłam sie do bloku i zastanawiam się czy nie zabrać swojego psiaka do siebie. Problem w tym, ze nie ma mnie w domu ponad 12 godzin. Obawiam się, że nie wytrzyma zamknięty w domu przez tyle godzin... kto go wyprowadzi? czy nie będzie wył gdy zostanie sam? Może znacie sposób na przyzwyczajenie psa do kilkunastogodzinnej samotności. c...
  • Co lepiej dodawać do psiego jedzonka, by wzbogacić je o witaminy i cenne składniki odżywcze? A może raz to, raz to? Czy któryś z tych składników może zapobiegać problemom skórnym u psa, na przykład takim, jak pękanie skóry warg?
  • forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=525&w=38972765 pozdrawiam, (-)jamniczy/padalcowa
  • Ten temat już krążył po Forum Zwierzęta, uważam jednak, że problem jest istotny. Karma - wiadomo. Wygodna, zbilansowana ma "wszystko co potrzebne". Ale czy na pewno zdrowa? Pewien mój dobry znajomy, specjalista w żywieniu ludzi odradzał mi karmę, jako podstawę żywienia psa. Mam też znajomych, właścicieli wystawowej (i wystawianej z sukcesami) suki, która nie jest żywiona karmą, lecz gotowanym - specjalnie dla niej - pożywieniem. Biję się z myślami i nie wiem co o tym sądzić...
  • Chciałabym poznać Wasze opienie na temat szkoelń zwłaszcza szkółek warszawskich. Wybieram się z moim psem i chciałabym poznać doswiadczenia innych, aby podjąć właściwą decyzję. Chcę psa nauczyć posłuszeństwa oraz wzmocnic jego pewność siebie.
  • Przede wszystkim dzień dobry wszystkim. Ciekawe, czy ktoś mnie jeszcze tutaj pamięta. ;) Dzisiaj jednak dla odmiany nie zamieszczam tematu bynajmniej rozrywkowego, choć i takie mam w planach (tak tak - cały czas o tym pamiętam - Miss_dronio ;) ). :( Problem - jak zdążyliście wyczytać w tytule dotyczy szczura. Hmmmm, bardziej adekwatnym określeniem byłoby nazwanie go nie tyle szczurem, co znudzoną zabaweczką. Takie bowiem podejście ma do swego przesympatycznego zwierzątka mój współlokato...
  • Czy jest jakas szansa na takie wychowanie malego Jamnika zeby nie napastowal Krolika? Krolika mamy juz 4 lata i go kochamy, od trzech dni mamy tez malego (9 tygodni) szczeniaka. Dzis probowalismy po raz pierwszy dac im sie zaprzyjaznic - skonczylo sie na wyscigu po pokojach i latajacym w powietrzu futrze krolika. 9'cio tygodniowy jamnik za bardzo biegac nie umie, ale juz czuje ze krolik to cos co nalezy gonic. Czy ktos zna jakas metode nauczenia ich wspolnego zycia?
  • co stanie sie z cialem mojego czworonoga jak go zostawilam w na uczelni- w akademi rolniczej w klinice weterynaryjnej, czy zostanie wykorzystane jego cialo do celow naukowych czy zostanie spalone? Moze ktos wie co robia z takimi zwierzątkami. Mam teraz mieszane uczycia czy zrobiulam dobrze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się