Forum Auto-Moto Prawo jazdy
ZMIEŃ
      problem

problem

(245 wyników)
    • Witam wszystkich. Pierwszy raz jestem na forum za to już trzeci raz nie udało mi się zdać prawa jazdy na kat A. w Tarnobrzegu. Z tego co zaobserwowałem większości zdających przede mną osób, bez problemu udawało się przynajmniej przejechać "ósemkę". Na dodatkowych jazdach w szkole nie mam większych problemów z pokonaniem tego elementu egzaminu jednak w czasie jego trwania nie wiem, mam trudność nawet z włączeniem drugiego biegu w motocyklu. Te 2 motocykle, na których się zdaje egzamin na ...
    • jestem po operacji kręgosłupa i mam problem aby się odwrócić na tyle, aby łuk przejechać patrząc się prze tylnią szybę. Pani wydająca orzeczenie lekarskie domyśliła sie od razu o jaką chorobę chodzi i nie przemyślała, że zapięte pasy mogą sprawić mi pewną trudność w wykonaniu tego manewru. moje pytanie jest mianowicie takie: czy jest jakiś sposób abym mogła ten łuk robić bez zapiętych pasów? czy może orzeczenie lekarza prowadzącego o czasowym problemie ruchowym wystarczy? czy bę...
    • Jakie macie problemy podczas jazdy? Co szczególnie wam dokucza i z czym nie umiecie sobie poradzić? Ci, którzy zdali niech dzielą się tym, czego obawiali się przed egzaminem, a mimo to zdali. Czy wy też macie problemy z tzw. płynnym ruszaniem? U mnie jest niby ok, ale trochę czasem "zrywa". Jak się tak doczepię do jednej sprawy to okazuje się, że wszystko nie jest idealne... Może nie powinnam zwracać uwagi?
    • poprostu koszmar........mam straszne problemy z ruszaniem.....nie mogę wyczuć sprzęgła i pedał gazu Macie może jakiś złoty środek. Pozdrawiam Was
    • Witam, kurs robilam 3 lata temu ale nie podchodzilam do egz, zgubilam gdzies przez ten czas zaswiadczenie ukonczeniu kursu i zaswiadczenie lekarskie. Duplikat tego pierwszego wydali mi dzisiaj w OSK, w ktorym robilam kurs natomiast mam problem z zaswiadczeniem lekarskim - lakarz, ktory robil mi badania te 3 lata temu od dawna juz w tym OSK nie pracuje, nikt nie potrafi mi powiedziec jak sie nazywal, za to podobno to musi byc TEN SAM lekarz, ktory badal mnie 3 lata temu!!! Nikt now...
    • Hej, Jestem teraz w połowie juz w polowie jazd i w dalszym cięgu mam problem z odróżnieniem , w którą stronę instruktor karze mi jechać. Wychodzą z tego czasem śmieszne a czasem bardzo stresujące sytuacje. Do póki jestem spokojna to daje jako tako rade z odróżnieniem prawej od lewej, jednak jak sie tylko raz lub dwa zdenerwuje, zaczynam sie denerwować, kompletnie nie wiem, która strona jest którą stroną. Mój instruktor nie ma już do mnie siły( i to nie tylko przez to ;)). Boję się też...
    • Zdałam praktyke i czekam teraz na wydanie dokumentu. Jestem z Lodzi. Czy ktos orientuje sie moze co mam dalej robic - czekac az prawko sie pojawi i placic przy odbiorze, czy najpierw zaplacic bo inaczej nici z plasticzku? Z tego co czytalam tu na forum, w poszczegolnych miastach jest inaczej, a jakos nie znalazlam zadnej wypowiedzi jak to jest w Łodzi... Ktos podal tu taka strone, gdzie mozna sprawdzic na jakim etapie jest wyrabianie prawka, ale poki co wogole nie ma mnie w tej ...
    • dla mnie to masakra, ciagle za szybko puszczam sprzeglo, gasnie, robi kangurze skoki, a ja juz mam 12 godzin jazd za soba:( hamowanie natomiast ok, robie to delikatnie i plynnie. macie jekies sposoby?
    • problem(4)

mam problem...zapisalam sie w kwietniu na kurs prawa jazdy.maialm go skonczyc do konca czerwca(tak mi obiecano)poniewaz pod koniec lipca mialam zaplanowany wyjazd z polski. niestety do wyjazdu nie zdazylam wyjezdzic wszystkich godzin. bylam porozmawaic z babka w biurze i ona doradzila mi abym testy sobie zrobila przed wyjazdem(byl to poczatek lipca)a reszte godzin po powrocie mialam wyjezdzic i zdac praktyczny...zgodzilam sie. wypisala mi karty ze wszystko wyjezdzilam i poszlam na...
    • Na innym Forum znalazłem zapytanie (b.ciekawe) >>>>> "Nieletni prowadzenie pojazdu (skuter) w stanie nietrzeźwośći" Witam mam 16 lat , niedawno policja przyłapała mnie i mojego kolegę około godziny 3:30 podczas jazdy na skuterze. Skuter nie był naszą własnością podalismy dane własciciela z tym nie ma problemu Ja prowadziłem ,na komendzie alkomat wykazał 0.31 mg ( czyli jest to okolo 0.6 promila? ) . [b]Podczas jazdy na skuterze nie łamałem z...
    • Sprawa jest takowa - bardzo niepodoba mi sie `innosc` samochodow egzaminacyjnych w porownaniu z tymi ktorymi jezdzilem kurs i jazdy. Mowa tu o Oplach Corsa'ch w wersji z elektrycznymi lusterkami porownujac do wersji `starszej`. Pierwszy problem - bardzo BARDZO luzne sprzeglo - zupelnie nie wyrobione, delikatne przycisniecie powoduje szybki skok - lekko za mocno i od razu gasnie... :[ W porownaniu ze spokojnym sprzeglem w samochodach na kursie na ktorym `nauczylo sie` ruszac - w ci...
    • Mam prawko w kieszeni i ciagle jeszcze kłopoty z parkowaniem. Co robić? Pomóżcie
    • Hey, mam straszny problem bardzo częst gaśnie mi przy ruszaniu (już nawet przez to oblałam) !!! Jak temu zaradzić??? Może więcej gazu dodać?? Albo sprzęgło inaczej trzymać? Pomóżcie bo to mój jedyny problem i cholernie szkoda mi tego oblanego egzaminu zgasł 6 razy :-(((.............
    • Witam wszystkich. Właśnie miałam 2 zajęcia na placu manewrowym i jazda po łuku na wstecznym to dla mnie jakiś dramat. Czy wy też na początku mieliście takie problemy. Czy macie jakieś metody na ten łuk. Jak kręcić kierownicą, jak patrzeć na słupki. śłyszałam,że niektórzy instruktorzy podaja jakieś przydatne rady: np jak widzę "któryś słupek" to kręcę na o ileś tam kierownicą itd. Jak już uda mi się wykręcić i jadę tyłem po prostej to wciąz wyjeżdzam poza linię albo w kopercie nie...
    • to co zrobiłam, jest największą głupotą i oznaką mojego popyrtania:(:( pomyliłam daty egzaminów:(:( do tej pory nie uczyłam się testów, chciałam na nie zostawić sobie ostatni tydzień przed egzaminem.. byłam święcie przekonana, że ezgamin mam 20listopada, i całkiem przez przypadek, dzięki rozmowie z kolegą spojrzałam na swoją kartkę, z ustalonym egzaminem... okazało się, że egzamin mam 10 listopada, a nie tak jak dotychczas myślałam 20:(:( wiem, wiem, to tylko moja głupota i moja wina, a...
    • Witam oto przedstawiam treść listu jaki wysłałem do WORDU. Co sądziecie o moim problemie?? Witam zwracam się do PAństwa z pytaniem, a zarazem problemem. Dnia 6 lutego zdawałem egzamin PAństwowy na kat B. Po zdaniu testów oraz placu manerwrowego wujechałem na miasto. Pierwszy manerw jaki wykonywałem było to parkowanie równoległe. Po dwóch podejściach. Egazaminator powiedział, że było ono wykoanne negatywnie, ale powiedział żebyśmy jechali dalej. Wyglądało top tak jakby poprostu nie stwarza...
    • przed jazdą dziesięć razy robię siusiu. ale to nie pomaga. W czasie nauki myślę tylko o tym, nie dam rady. Co będzie na egzaminie? Ciągle mi się chce siku. Czy to z nerwów? nie dam rady. W ciągu dnia przy normalnych zajęciach tego nie ma. Czy to nerwy? Ale wstyd.
    • Witam, kończę już 18 godzinę jazdy na kursie, a wciąż czuję się bardzo niepewnie, mam wrazenie, ze to instruktor jeździ za mnie, wciąż mi pomaga np. przy pedale sprzęgła, już nie mówiąc o trudniejszych manewrach i sytuacjach da drodze. Sugestie,że może pouczę się na własnych błędach są źle przyjmowane. Może nie mam zbyt dużych predyspozycji do jazdy, ale szkoda mi zmarnować tego co już zrobiłam (o pieniądzach nie wspominając !!). Nie wiem czy może spróbować jeździć z innym instruktorem(ale...
    • Witam.Chcialbym zrobic kategorie B1 i kupic auto smart.(B1 poniewaz niedlugo koncze 16 lat).Przepisy mowia, ze na ta kategorie pojazd moze miec silnik 600cm3 max + 550 kg wagi max .Problem w tym , że smart wazy ok. 700kg. Mysle ze autko moznaby odchudzic i zarejestrowac jako SAM .Tu sie wlasciwie zaczyna problem - jak to zrobic??Bardzo prosilbym o odpowiedz ludzi znajacych sie troche na procedurach urzedowych.Mozecie tez doradzic mi jak zbic z wagi?? Jezeli nic by z tego nie wyszl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się