problem

(297 wyników)
  • Wyszłam z Kłopotem na spacer i w krzakach zauważyłam biało-rudego kota. Młody (jako laik oceniam wiek na 6-9 miesięcy), czyściutki, zadbany, jednak nieco nieufny. Reaguje na kicianie, ale trzyma się na wyciągnięcie ręki. Udało mi się go dotknąć. Pognałam do domu po chrupki, zareagował na grzechotanie miseczką. Capnęłam go w czasie jedzenia, ale nabawiłam się tylko ran cięto-drapanych. Cóż, poczęstowałam go resztą chrupek, zrobiłam zdjęcie i wróciłam do domu. Kot (chyba niekastrowany kocurek...
  • Maniuch mieszka na 4 piętrze w bloku więc nie bardzo jest kotem wychodzącym (chociaż chciałąbym to zmienić bo chcę go wziąć na wczasy do kampera ) no ale widzę że lubi wychodzić na balkon .... jak go zabezpieczyć by nie wyskoczył, wiem że są siatki specjalne ale nie mam gdzie jej zamocować u góry . Macie jakieś patenty ?
  • Po licznych klopotach osobistych przyszedl chyba problem z kotem:/// Dzis kolo 17 zauwazylam jak kot wyskakuje z sykiem z kuwety, paca ja lapa ze zloscia i burczac pod nosem zaczyna lizac sobie siurka. Lizal, lizal i nie cchial skonczyc. Szedl pare krokow, klap na podloge i znow lize. Nigdy tak nie robil wiec sie zaniepokoilam. Obserwowalam go, lizal sie tak co jakis czas przez nastepne 40min, mzoe troce wiecej. Sprobowalam sie z nim pobawic sparwdzajac jaki ma humor i bawil sie, ganial za sz...
  • mam 2 kocurki bracia.Mieszkaja z matka i ciotka.I mam taki problem. Mlode Rysiek i Jack maja 5 miesiecy i tydzien,i jeden z nich Jack sika mi po domu,nie bede opisywac gdzie,ale jak znajde to myje octem i soda i borax mam i czym sie da, to on znajduje sobie nowe miejsce. No i tak sie ganiamy z tym sikaniem po domu,zalatwia sie tez w ogrodzie,ale staram sie nie puszczac ,bo za plotem straszna ulica i nie chce zeby skonczyly pod kolami. I teraz ten drugi kot Rysiek co sika ladnie do kuwety...
  • Witam! Bardzo proszę o pomoc. Moja kotka od wczoraj ma problemy z tylnymi nogami tj. chodzi jak pijana, zarzuca ją na boki. Nie może przez to wyskakiwać. Kiedy siedzi na tylnych nogach kiwa się, ale nie przewraca. Byliśmy dzisiaj u weta. Dał kotce dwa zastrzyki wzmacniające jakieś 2godz. temu, ale nie widzę raczej żadnej poprawy:( Czy kogoś kot miał podobne problemy? Co to może być- macie jakieś pomysły? Bardzo się martwię:(
  • Wzielam dzika kotke przed swietami.Kotke karmila ok.8 lat p.Irena.Szarusia przyzwyczaila sie do Niej.lasi sie.przytula,po prostu Ja kocha.Niestety p. Irena nie moze jej wziac do siebie.Ta dzika kotka jest b. agresywna w stosunku do mnie i wszystkich obcych.Ja nie moge do niej podejsc,bo fuka na mnie.Pani Irena przychodzi do mnie 2razy dziennie,wtedy bierzemy kotke na kanape sadzamy w srodek z jednej strony ja z drugiej p.Irena i miziamy kotka widzi ze ja glaszcze ,ale nie reaguj...
  • Kotka jest sterylizowana a sika gdzie chce.Co można zrobić jakie temu mogą być przyczyny. Czy osoba,która coś doradzi?
  • a ściśle - z oceną odległości przy skoku. Kiedy chce mi wskoczyć na kolana, przymierza się parę razy do skoku, kładąc łapki na kolanach. Ma 11,5 i ogólnie wygląda na sprawną ruchowo. Zastanawiam się, czy to może kwestia słabszego wzroku czy jakiś problem neurologiczny (błędnik). Jak to sprawdzić - czy miał ktoś podobne doświadczenia?
  • drodzy, mam bardzo uciążliwy problem z kotką. Kotka ma 6 miesięcy. Przygarnęłam ją, kiedy miała ok miesiąca. Od zawsze gryzła w ręce i stopy, ale od jakiś 4 miesięcy jestem budzona ok 5-6 rano mocnym gryzieniem w nogi i ręce. Kotka posuwa się do tego stopnia, że odkrywa mnie i wchodzi pod kołdrę i gryzie z całej siły. Nie pomaga ani mówienie ała, ani mówienie nie wolno, ani kładzenie ją na podłogę. Nie bije jej ani nic. Nie wiem już co robić?! Drugim moim problemem jest jej wchodzeni...
  • Od kilku miesiecy regularnie zamawiam karmę i żwirek w Krakvecie. Są tani, i co nie bez znaczenia, powyżej 100zł dostawa gratis. Ale - jeszcze nigdy nie obyło się bez problemów.. Dzień lub dwa po złozeniu zamówienia zawsze dzwoni pani z informacją, że czegoś nie ma. Ja jej zawsze na to, że smak puszki nie gra roli, niech dorzuci inny smak tej samej karmy. A gdy przychodzi paczka, to tylko raz się zdarzyło, że faktycznie to czego nie było zostało wymienione na co innego. Pozostałe przyp...
  • Witajcie:) Niedawno znalazłam u siebie w ogródku ok. półrocznego kocurka. Dostał jeść i został, do tego żaden z sąsiadów się do niego nie przyznał.Jest u mnie jeszcze pięcioletnia wysterylizowana kotka, której średnio się nowy spodobał, ale że jest zbyt dumna, żeby się tym przejmować, więc olała sprawę i przychodzi tylko na jedzenie. Wracając do młodego, który jest bardzo miziasty, wydawało mi się, że jak go wypuszczam na dwór po jedzeniu itp, powinien załapać, że ma się załatwiać na dworze (...
  • Szatanek jest wspaniałym wujkiem Lucka - bawi się z nim, śpią razem, liżą sobie futerka, pełna akceptacja. I co sobie Lucyferek ubzdurał? Że Szatanek to jego mama Szatancja i wczoraj go ugniatał i ciućkał, Szatan wytrzymał 10 minut i pogonił Maleństwo. Mam mu kupić butelkę ze smoczkiem, czy jak?
  • Witam. Przedstawiałam się w wątku powitalnym kiedy kot był bardzo mały, więc i problemy z nim były małe. Ma teraz 9 miesięcy a moje ręce są pogryzione coraz bardziej z każdym dniem. Nie jest samotny, zostawiany na całe dnia- zarówno ja, jak i mój L. bardzo o niego dbamy, staramy się z nim bawić tak długo aż się zmęczy;) a jednak! pan weterynarz stwierdził kocie ADHD, kastracja była miesiąc temu- myślałam że trochę odpuści. I tu opisuję problem: rzuca się i to nie "zabawowo" ale z pełną...
  • Kochani, dajcie jakies wsparcie, bo padniemy.. Stan: dwa koty i sunia czyli pies. Koty OK, ogolna milosc panuje, ale...suka zawsze gowna kocie wyzera z kuwety! No nie da sie negocjowac, ba, nie da sie nic... W ogole ona taka znajda smieciara, ale kurka siwa, zeby gowna??? Dolina, bo dziecko mamy, a suka lizaco przejawiajaca milosc. Czy da sie jakos wyperswadowac czy...na sciecie? Ale serio...jedynym madrym pomyslem jest zabudowac kuwete tak, aby koty przeszly przez drewienka, a sunia ni...
  • Postanowiłam załozyc osobny wątek o pewnej jak mi się wydaje waznej kwestii zwiazanej z posiadaniem kota wczesnie osieroconego / odebranego od matki. Otoz duzo sie czyta i slyszy o problemach behawioralnych, jakie mogą miec w wieku doroslym koty nie wychowywane przez matkę lub zbyt szybko od niej odebrane, nie wychowywane w towarzystwie innych kotow. Takie koty maja pozniej probleny z socjalizacją, z ustaleniem granic dozwolonej agresji i agresywnych zachowan, zle sobie radzą z samotnos...
  • Witam serdecznie i dziękuję za przyjęcie do forum, jestem posiadaczką 4 kotów, od paru lat dwóch rezydentów- kotki i kota, w tym roku dokonałam małej rewolucji, bo w listopadzie przygarnęłam kotkę bezdomniaczkę (wysterylizowana), a w październiku - czyli obecnie przygarnęłam 4 kotka, małego, pierwotny plan o pozostawieniu kota jako dochodzącego nie sprawdził się, bo się w nim rozkochałam i został w domu nie będę pisać o innych problemach, skupię się na najmniejszym kocie, właśni...
  • kupiłam kotu Purinę Urinal,czy jakoś tak-pani w sklepie powiedziała,że jest dużo tańsza od innych tego typu,a tak samo dobra,więc tych droższych nie przywozi kot ma nawracające zapalenie pęcherza(chyba pęcherza,bo po zastrzykach mu przeszło, a nie chce nasiusiać do pustej kuwety,żebym mogła zabrać siuśki do analizy)poza tym świetnie się czuje-nawet go odchudziłam ostatnio :) więc jak w temacie-co polecacie? może być ta Purina? (wcześniej też jadł Purine-taką dla kotów wykastrowanych i ...
  • Moja kicia znów siusia krwią :( małe plamki, to tu, to tam. Widze, że ja boli. Ostatnio dostawała Betamox i Furagin. Betamox w zastrzykach bardzo źle znosiła, nasilało to tylko chorobę, więc podawałam jej w tabletkach. Jednak mocno gorzki smak powodował, że praktycznie nigdy nie udało mi sie jej tego podać zanim nie rozpuściła sie cała tabletka na moich rękach i wszędzie dookoła. Furagin troche lepiej tolerowała, ale w zasadzie nie wiem, czy jej to cokolwiek pomagało. Potem przeszło jej i na ...
  • W Polsce nikt nie chce sprzatac po swoim psie. Miasta wymyslaja rozne i nic to nie daje. Wlasciciele psow udaja,ze ich psy kupy nie robia. A moze,jak koty-zalatwiaja sie do kuwety??? W Kanadzie wstyd bylby gdyby kogos przylapano na tym,ze nie sprzatnal po swoim pupilu. Wstyd gdyby ktos zwrocil uwage. Tu jest to we krwi,ze jak wychodzi sie z pieskiem na spacer to sie zabiera woreczki,torebki albo inne sprzety. I jeszcze powiem,ze sprawa jest utrudniona,bo tu nie jest tak,jak w PL,ze smietni...
  • Moja kotka ma już dwa lata, do tej pory było wszystko ok od początku śpi w kuchni, zamykam ją na noc czasami jej sie zdarzało zrobić kupę na posadzkę w kuchni (zawsze gdy była sama) ostatnio jednak jest to nagminne, kuweta wyczyszczona, wszystko niby ok a kupę codziennie rano znajduje na podłodze nie wiem jak ją tego oduczyć nie wiem też dlaczego ona się tak zachowuje...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się