problem

(13 wyniki)
  • Witam i pozdrawiam na początku :) I prosze o radę od Kociarzy Poprzednio miałam kotke przez 14 lat dachowiec przygarniety z piwnicy ale od małego. Teraz 3 lata mijają bez zwierzaka i jakoś zatęskniłam za żywym stworzonkiem :)....Przez dwa m-ce biłam się z myślami aż w końcu zamówiłam kociaka sfinksa. ( zawsze chciałam sfinksa ) Teraz przypomniało mi się jak wile szkód narobiła moja stara kotka ( będąc mała ) jakie miała złe nawyki i jestem przerażona że obecny kociak może robić to samo...
  • Od 3 dni moja Kotka ma 8 miesięcy dziwnie chodzi tzn plączą jej sie tylnie łapki tak jakby troszkę kulała do tego ma trochę wyprężony grzbiet ale z bólu nie miauczy nawet jak ją dotykam czy próbuję sprawdzić czy nie ma spuchnietej łapki grzecznie leży. Ma normalny apetycik zjada wszystko samodzielnie się porusza,chodzi do kuwety itp. Boimy się o nią a nasz pan wet jest na urlopie i będzie dopiero we wtorek.. Dodam jeszcze,że ma mniejszą ochotę na zabawe ale jak widzi zabawki swoje to widac ze...
  • Witam. Pierwszy raz odzywam się na tym forum, ale już brakuje mi sił. W kwietniu przygarnęliśmy z mężem śliczną kotkę 3 miesięczną. Dość szybko nauczyła się korzystać z kuwety, czasem zdarzało jej się posikiwać, głównie na dywan z długim włosem (chyba z trawką jej się kojarzyło). Dywan został zwinięty i do teraz jeszcze stoi na balkonie. Po jakimś czasie kotka zaczęła posikiwać na materacyk, który leżał pod drabinką dla dzieci. Materacyk wywaliłam. Spokój..... Pod koniec czerwca przygarnęliś...
  • Dwa i pól tygodnia temu przygarnęliśmy kotkę, obecnie 3miesięczną. pierwszej nocy zasikała nam wszystkie 3 łóżka. Spoko. kolejnej nocy tylko jedno, na którym spał Mąż. potem było ok, załatwiała się do kuwety dobrych parę dni, przynajmniej tak mi się wydawało. W tygodniu malowałam w pokoju córki i jej kanapa stała w salonie jedną noc. Obsikana. W ten weekend przyjechał Mąż z delegacji i zostały zasikane jego ubrania (to jest dla mnie zrozumiałe, bo to facet, NOWY, pachnie dziwnie). Poj...
  • Witam, mam małego kotka z dłuzszym kłakiem nie jest on rasowy, kłaki odziedziczyl po matce ktora jest tez mieszana. I ten moj kotek nie chce ostatnio nic jesc i jest strasznie osowiały, wogole sie nie bawi tylko siedzi i spi. czy to jego zachowanie ma jakis zwiazek z jego kłakami?? musi je jakos wydalić i wtedy wróci do formy czy jak?? jak mozna mu pomoc?? sa jakies specjalne karmy lub środki przeciw tym kłakom?? prosze o pomoc bo nigdy nie mialam takiego kotka a martwie sie o niego
  • Mam 2 letniego rudzielca u którego stwierdzono zapalenie pęcherza i złogi. Jest po wstępnym leczeniu. Już zapalenie zostało opanowane. Wiem, że musiało się kocisko nacierpieć, ale... No właśnie tu zaczyna się problem. Na początku zaczął sikać gdzie popadnie - bolało go, rozumieliśmy, sprzątaliśmy, zaciskaliśmy zęby. Po leczeniu sikanie po wszystkim mu pozostało. Zaczęło to być na tyle uciążliwe, że wszyscy mamy dość. Najgorsze, że idą za tym spore straty. Nie wspomnę o butach i ubraniac...
  • U mojej kotki, ktora w czerwcu skonczy 1 rok bardzo wychodzi siersc.Dzieje sie tak od miesiaca. Czy to jest normalne zjawisko, a szczegolnie o tej porze roku, czy moze dzieje sie cos niedobrzego i musialbym kotce cos zaaplikowac. Byla wysterylizowana w marcu, lekarz stwierdzil ze jest w b.dobrej kondycji. Wydaje mi sie ze kotek jest fizycznie i psychicznie dobrze rozwiniety na swoj wiek. Daje jej do jedzenia 2xdziennie troszke gotowanego eskalopa z indyka badz kurczaka i dobrej jakosci ka...
  • Od czterech tygodni jestem szczesliwa posiadaczka 5-miesiecznej kotki. Wszystko byloby dobrze, kotka dobrze sie rozwija, jest wesola ma apetyt, ale... nie zawsze korzysta z kuwety. Problem polega na tym, ze gdy wszyscy sa w domu kotka poslusznie idzie do toalety, gdzie ma swoja "toalete", ale, gdy jest sama w domu korzysta z podlogi w kuchni. I nie chodzi mi o "siusiu". Wracam do domu i pierwsza rzecza jest sprzatanie i wietrzenie. Zaczyna mnie to bardzo irytowac. Zawsze ma dostep do miski z ...
  • Mój kot ma 8 lat zawsze był w domu, później na kilka miesięcy zamieszkaliśmy w domku z ogródkiem gdzie uwielbiał wychodziić, a tak naprawdę to w domu tylko bywał, czasem się wyspać, najeść tak mu się spodobało na zewnątrz. Teraz wróciliśmy do ciasnego domu w bloku i oprócz tego że miauczy niemiłosiernie, mimo tego że balkon jest stale otwarty, czy w dzień czy w nocy od 2 m-cy :( czasem w nocy potrafi obudzić dziecko :( Ale najgorsze jest to że zaczął sikać gdzie popadnie :( Kuwe...
  • Witam, Jestem nowa na forum i nie wiem, czy podobny temat był już tu poruszany. Powiem pokrótce - mamy z mężem dwa kochane 2letnie koty. Niestety, w najbliższym czasie (po remoncie kapitalnym) jesteśmy zmuszeni na ok. rok wprowadzić się do mieszkanka (ponad 60m kw.) razem z moją mamą, która ma z kolei 3 koty... I tu jest problem, bo zewsząd słyszę, ze taka sytuacja jest nienormalna... Od rodziny uwagi są wprost, od znajomych sugestie, że to za dużo .... Z mężem nie będziemy na pewno miec wi...
  • Mam 4-miesięcznego brytyjczyka,zauważyłam,że od kilku dni niezbyt ładnie pachnie mu z pyszczka.Nie wiem jaka może byc tego przyczyna i co na to poradzić?Czy to jakiś stan zapalny,czy kotek "wymienia" zęby?
  • nasz kocurek ma ok. 8 miesięcy dotąd zawsze sikał do kuwety ale ostatnio zaczał sikać na pościel dzieci naszej nie rusza i codzień jak znienię wypiorę i wywietrzę robi to samo nie miogę go upilnować nie wiem co z nim zrobić nie jest to raczej zaznaczanie terenu tylko zweyczajnie sikanie.to jest męski kocurek i przesympatyczny ale ta sytuacja mnie wykańcza Co robić?
  • Witam! Żona z córkami(4 i 9 lat - córki) uparły się że chcą kota. Miał być piesek ale często nas w domu nie ma w tygodniu natomiast z kotem nie trzeba tak często wychodzić a jest bardziej komunikatywny niż chomik którego dziewczynki mają... wybór padł na persa - bo są słodienie za duże. Jakie są Wasze doświadczenia z persami? Czy są komunikatywne, dają się przytulać czy głaskać, często chorują, sprawiają jakieś szczególne problemy? Trochę czytam o kotach ale chciałbym zasięgnąć waszej ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się