Forum Zwierzęta Psy rasowe
ZMIEŃ
      problem

problem

(25 wyników)
    • Witam, Jestem właścicielką rocznej suczki rasy Parson Russell Terrier. Problemy zaczęły się może niecały miesiąc odkąd piesek pojawił się w naszym domu - bardzo niewinnie, od delikatnego drapania się - głównie w okolicach uszu, pachwin oraz pyszczka - oraz gryzienia łapek. Z czasem drapanie bardzo się nasiliło, więc udaliśmy się z nią do pierwszego weterynarza. Od razu stwierdził, że to "jakaś" alergia i podał zastrzyk (niestety nie wiem z jakim lekiem). Niestety nie pomogło....
    • Mam dosc duzy problem z moim psiakiem mianowicie zawsze na spacerze gdy na przeciwko nas idzie inny pies a moj go dostrzeze zaczyna sie skradac.Potem sie kladzie i czeka az pies podejdzie a nastepnie skacze do niego.Niektore psy boja sie i piszcza niektore reaguja agresywnie.Jest to moj najwiekszy problem bo nijak nie moge oduczyc go owego zachowania.Zdaje sobie sprawe ze instynkt mu podpowiada takie zachowanie dla mnie to duzy problem chcialabym oduczyc go owego zachowania ale n...
    • Co sądzicie o polskim prawie odnośnie agresywnych psów? Rasowych i mieszańców. Bo według mnie, w tym temacie prawo na dzień dzisiejszy jest ułomne i nie chroni ludzi . brykolandia.bloog.pl/id,4803019,title,Czy-politycy-racza-zainteresowac-sie-wreszcie-niebezpiecznymi-psami,index.html
    • moja sunia ma juz 9 miesięcy i cay czas walczymy z tadkiem niejadkiem :( nie wiem co musialby sie stac zeby zjadła sucha karmę , wczesniej cos tam podjadala z miski teraz nie tknie nawet jak ja "przegłodzilam " podanie gotowanego mięsa konczy sie zawsze rozwolnieniem po 3-4 dniach i wizytą u weterynarza i zastrzykami prosiłam nawet o wykonanie badan krwi ze moze cos nie tak jest , ale nie moge sie doprosić o badania juz mi ręce opadają z bezsilnosci
    • Witajcie. Mam taki problem, a własciwie cały mój blok. A mianowicie mam śliczną, uroczą, spokojną suczkę rottweiler. Chodzimy sobie na spacery i przyjażnie bawi się ze wszystkimi psami, poza jednym - jamnikiem szorstkowłosym. Nie wiem czy to pies czy suka, ale szczeka i atakuje wszystkie psy w sąsiedztwie. Jej właścicielka to nieprzyjemna młoda kobieta, która nikomu nie odpowiada na "dzień dobry". Pozwala temu psu biegac samopas, a gdy "atakuje" (właściwie to tylko wściekle szc...
    • Mam problem ze swoim psem.Chce byc caly czas w centrum uwagi.Szczeka skacze jak spokojnie chce siedziec i nie zwracam na niego uwagi.co mam zrobic czy olac go totalnie niech szczeka czy co no wlasnie niech mi ktos powie jak mam sie zachowac.To ja jestem Alfa w stadzie i teraz juz nie wiem jak mam ta pozycje utrzymac.Nie chce zeby pies wlazil mi na glowe prosze o pomoc.Dodam ze to rasa dog kanaryjski
    • Wtam bardzo serdecznie was wszystkich.Od 3-dni jestem szcześliwym nabywcą Jacka Russela,mój maluch ma dopiero 10 tygodni już teraz wiem że to był bardzo właściwy wybór.Chciałby uzyskać jak najwięcej informacji na temat wychowywania szczeniaka tej rasy.Oczywiście czytałem kilka książek ale nie ma to jak życiowe dośwadczenie.Mam konkretne pytanie już 2dnia nauczyłem pieska wspinać się po schodach w domu lecz usłyszałem że ma to zły wpływ na jego kręgosłup czy to prawda?Będę serdec...
    • od wczoraj mamy w domu 4 miesieczna suczke Boston Terrier. Martwi mnie jej zachowanie bo piesek jest taki dosc apatyczny. Jesli chodzi o jedzenie to tylko zjada "mokre" dania sucha karme ledwo ruszy i tez nie pije za duzo. Kiedy do niej podchodzimy zeby poglaskac czesto kuli glowke i ogonek. Kupilismy ja od chodowcy gdzie wiekszosc czasu spedzala z innymi pieskami. Kiedy dzis wyszlam z nia na podworko, jak tylko zobaczyla innego psiaka od razu jakby byla innym pieskiem, zaczela bie...
    • Od kilku dni mam szczeniaczka ma prawie 9 tygodnii(maltanczyk) i mam problem z utrzymaniem czystości psiaka. Weterynarz zdecydowanie odradził kąpieli malucha. Szczeniaczek nie miał jeszcze wszystkich szczepień. Niestety mały po zrobieniu kupy wyciera pupą o podłogę lub gazety i mu się kupa rozmazuje. W ciągu dnia zazwyczaj zdążę zareagować i nie ma tragedii, ale niestety dzisiaj w nocy rozprowadził kupę po całym pokoju i przy okazji umazał sobie pupę i nogi. Nie chcę go kąpać, ale jednak po p...
    • Mam straaszny problem z moją 7 mies. suczką. Jest dość bystra, szybko nauczyła sie podstawowych komend, nie było problemu z załatwianiem się, ale za nic, ale to ZA NIC nie przychodzi na zawołanie jak ją spuszczam ze smyczy, no nie ma bata. To dla mnie straszny kłopot. Ilez to razy spóźniłam się do pracy czy na zajęcia, bo godzinami usiłowałam ją złapać. Mam fajną książkę ale jedyne rady jakie znalazłam, to żeby na 30-metrowej smyczy uczuć pieska przychodzenia, a dopiero go z niej s...
    • nie szukam pieska na wystawe płeć nie gra roli ...Jak zdobyc ładnego zdrowego i spokojnego szczeniaka za rozsądną cene i jaka jest ta cena???
    • Telewizja BBC zrobila dokument o psach rasowych, do ktorego linki podaje ponizej. Film na iplayer powinien byc dostepny do konca tego tygodnia, nie wiem, czy z Polski da sie to obejrzec. Film jest szokujacy - pokazuje, jak chore sa obecnie psy rasowe - powodem jest chow wsobny, krzyzowanie bliskich krewnych. Kolejnym powodem jest fakt, ze psy z chorobami genetycznymi moga byc wystawiane i rozmnazane! Przekazuja tym samym choroby i ogromne cierpienie kolejnemu pokoleniu. Skladka za u...
    • Moj piesek shit tzu ma bolesne napady chyba zwiazane z kregoslupem, glosno skomli.niewiem co mam zrobic ,lekarze niewiedzą dokladnie co to jest.ma 4 lata.Prosze o pomoc.
    • Jezdzimy codziennie w kilka miejsc ale moj pies nie moze wytrzymac w samochodzie dluzej niz 20 minut potem wymiotuje.Myslalam ze po tak dlugim okresie sie przyzwyczaji bo to juz 3 lata jak go mam .Jest bardzo spokojny w samochodzie.Na poczatku to sie tak bal wejsc do samochodu ze pracowalam znim miesiacami teraz niema z tym problemu ale nadal nie sprawia mu to przyjemnosci.Ja lubie jechac pod namiot w lecie i biore psa ale to jest uciazliwe i smutne ze on tak zle znosi podroz.Moze ktos ...
    • mamy trzeci dzień małą posokowczynię. Ciągle wskakuje na kanapę, domownicy dużo się z nią bawią i pieszczą w ciągu dnia. Ale przychodzi wieczór i chcemy żeby spała na swoim posłaniu, a ona piszczy, jęczy, nawet wyje i skrobie się pod sypialnią naszą albo dzieci. Co zrobić? Ja śpię czujnie i nie wyobrażam sobie żeby pies chodził mi po łóżku albo ..obtulał męża. Dzieci wpuściłyby go do pokoju ale z pewnością właziłby na ich tapczany. Co zrobić, jak drugą noc będzie skomleć to mnie z...
    • UWAGA! Nadarza się niebywała okazja. Wyhodowałam przepiękne szczenięta rasy doberman, rodowodowe, po niemieckim ojcu, który jest wybitnym reproduktorem na zachodzie, i po pięknej matce, wielokrotnej medalistce, która przeszła pomyślnie szkolenie obrończe i testy na psa ratowniczego. Maluszki są wybitne pod względem wyglądu zewnętrznego, jak i predyspozycji psychicznych. Będą z nich udani towarzysze i obrońcy rodziny, jak również psy do sportu i na wystawy. Odchowałam je bardzo tro...
    • Na wstępie zaznaczę, że jestem osobą unikającą konfliktów, sama mam psa - labiszona. Istotą mojego problemu jest sąsiadka, a właściwie jej "mała" przydomowa hodowla szetlandów. Mieszkamy na niewielkim osiedlu domków jednorodzinnych, od Pani A.dzieli mnie może z 10 m. Pani A. posiada 8 psów, a w okresie rozmnażania 8 plus około 6 szczeniąt. Problem tkwi w tym, że te psy non stop szczekają, dosłownie jazgoczą. Nie można normalnie na niczym się skupić. Nawet mój pies tylko je obserwuje i ni...
    • Witam. wczoraj rozmawialam z Pania z hodowli westow. chcialam kupic suczke. Chce do kochania, a nie do hodowli, ktorej nigdy nie bede miala. Pani mi odradza, mowi, ze suczki i psy rasy york i west sie tak samo zachowuja. Ja mialam wczesniej suczke i bylam zadowolona. Moj dziadek mial psa i nie przekonalam sie. W zwiazku z tym mam pytanie: 1. Co sadzicie o roznicy zachowan suczki i psa? 2. Dlaczego hodowcy sprzedaja suczki niechetnie, nawet jesli chce ja do kochania?
    • oczywiscie poza mna:)))) M.
    • Mój mały amstaffek (10 tyg.) jest diabłem wcielonym. Generalnie zachowuje się dwojako - albo śpi, albo gryzie. Nie wiem czemu, ale on nie umie się komunikować inaczej, jak tylko zębami. Wiem ze szczeniaki generalnie tak mają, ale on jest wyjątkowo aktywny! Miałam w swoim życiu już 10 psów (w tym 1 amstaffa) i nigdy nie było z nimi takich problemów. Ten jest dodatkowo bardzo uparty i jak coś chce a nie dostaje, to nas obszczekuje. Ma zapędy dominacyjne i nie boi sie nawet naszych s...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się