Forum Kuchnia Wyposażenie kuchni
ZMIEŃ
      problem

problem

(114 wyniki)
    • może przytrafiło Wam się coś takiego ze zmywarką (ja akurat mam siemensa, ale może to nie ma znaczenia). Normalnie zmywa na 2-godzinnym programie Auto aż do 34 minuty przed końcem (nie jestem pewna ale wtedy chyba jest płukanie z nabłyszczaczem albo już suszenie), spuszcza wodę i buczy, licznik idzie ale nic więcej się nie dzieje. Dochodzi do ostatniej minuty i buczy aż wreszcie ją wyłączę. Naczynia są czyste ale mocno mokre. Macie może pomysł co mogło się z nią stać i jakbyście mogły mi spr...
    • Rok temu kupiłam cały zestaw Mastercook: płytę indukcyjno- ceramiczną, zmywarkę, piekarnik i okap. Wszystko niby ok ale właśnie minął rok i zmywarka przestała wydawać dźwięk przy włączaniu i wyłączaniu zmywania a dzisiaj płyta odmówiła posłuszeństwa. Ze zmywarką to małe piwo bo nie musi piszczeć ale płyta !!! musi działać bo w domu nie mam gazu. W sumie nawet serwisant nie wie o co biega. Postanowił zamówić nowy sensor ponieważ przy dotyku płyta wydaje dźwięk ale nic się nie wyśw...
    • Witajcie!Mam problem z kuchenką elektryczną Mastercook Effective Klasy B.Piekarnik ma ustawienie na termoobieg i na normalne grzanie,jednak w każdym z tych przypadków strasznie przypala dół.Przykład z dzisiaj-ustawiam temperaturę na 180,włączam grzanie góra dół bez termoobiegu wkładam dwa biszkopty jeden nad drugim mniej więcej po środku piekarnika i po 20minutach kłęby dymu i spalony dół dolnego biszkoptu!!Temperatura bez zmian a nagrzany jak szalony.No i ciasto do wyrzuceni...
    • problem(4)

nie mam miejsca na zmywarkę w kuchni a chciałabym mieć bardzo ten sprzęt.I moje pytanie czy jak ustawię lodówkę na zmywarce lub odwrotnie czy to zaszkodzi któremuś z ww sprzętów
    • Od kilku tygodni jestem posiadaczem kuchni indukcyjnej. Poprzednio miałem ceramiczną. Zła nie była ale wiecie.....żona. Żadna rewelacja ( oczywiście mowa o płycie ). Nie wiem czy to kwestia modelu " Teka " basic czy też każdy modela tak ma ale... Gotowanie na niższych mocach to kabaret. Tak skomplikowane danie jak jajka na miekko nie wychodzi.Po zagotowaniu wody, zmniejszam moc na np 3 lub 4 . Kuchnia zaczyna pracę na mniejszej mocy co w tym przypadku oznacza cykliczne załąc...
    • Kiedyś zakupiłem takową lodówkę. Jest głośna, kilka razy wzywałem serwis, który uważa że wszystko jest w porządku. Mam inną lodówkę, polską, Polar kupioną 12 lat temu, i jest o wiele cichsza. Napisałem pismo do centrali LG w Warszawie, z telefonicznej rozmowy wiem,że nic w tej sprawie nie zrobią. Według mnie drgania agregatu są przyczyną nadmiernej głośności. Każdemu odradzam zakup lodówki LG. Myślę, że kulturę firmy i sposób podejścia do klienta można poznać po tym jak takie jak moja sprawy ...
    • pomóżcie. kupiłam maszynę do chleba (Moulinex home baguette) i mam kilka pytań. Czy Wam też tak zarastają chlebem mieszadła że prawie zawsze są całkowicie zarośnięte? te stałe kilkutki po mieszadłach są ciagle zasyfione ciastem a jak je czyścić żeby ich nie porysować? czy można wyjąć chleb z formy po wyrośnieciu żeby usunąć mieszadła i czy to ma sens bo przecież i tak i tak zostaną kikutki mam mierszanki do wypieku z Achaun i nie ma na nich napisane jaką wagę chleba ustawić więc nastawia...
    • Kilka dni temu kupiłam sokowirówkę Zelmer Julita za 179zł, czyli "ze środkowej półki", dla mnie nie jest to mała kwota, wręcz duża, ale wydałam tyle, bo pomyślałam, że nie kupię byle czego za 99zł - teraz żałuję. Byłam pewna, że za taką cenę i takiej firmy to sprzęt działa super, niestety zawiodłam się. Wióry-odpady po marchewce są mokre, muszę je przerabiać jeszcze 2 razy (w starej sokowirówce mojej mamy to odpady były tak suche, że za 2 razem to by nic nie wypłynęło soku). Czy to jes...
    • nowa zmywarka i problem pojemnik na detrgent ,uzylam tabl.5 w 1 i podczas mycia slyszlam jak cos strzelilo po otwarciu po zakonczonym zmywaniu okazalo sie ze ten pojemnik byl otwarty, malo tego nie chce sie domykac tak jakby ta plastikowa zapadka nie trzymala ,co robic? wzywac serwis?zmywarka jest na gwarancji
    • czy mieliście moze coś takiego: mój szybkowar(berghoff) chyba się zepsuł, wypuszcza parę wyłacznie przez zawór bezpieczeństwa, zawór ten czerony, albo zielony w ogóle sie nie podnosi) nie ma cisnienia. Uszczelka wygląda ok uzyłam tego szybkowaru może z 5 razy, kupiłam go we wrześniu, jest czysty wszystki zawory przepłukałam gorącą wodą, uzywałam go zgodnie z instrukcją. Może juz ktoś z was miał podobny problem?
    • Witam, piszę tutaj z dość niespotykanym kłopotem. Otóż dziś otworzyłem lodówkę i zauważyłem dużą ilość wody na dnie. Spojrzałem zatem na odpływ skroplin (taka mała dziurka na tylnej ściance), okazało się, że jest zatkana śliwką (albo czymś podobnym). Jestem prawie pewien, że wcześniej jej tam nie było. Lodówka nie jest nowa, jestem jej drugim właścicielem (od miesiąca). Co to może oznaczać? Proszę o pomoc.
    • Witam, od roku posiadam zmywarkę bosha, a użytkuję ją od ok. pół roku. Kilka dni temu przestała działać więc zadzwoniłam do serwisu i poprosiłam pana o przyjazd i sprawdzenie sprzetu. Pan powiedział, że gwarancja na części trwa tylko pół roku i za naprawę i ewentualne części bede musiała zapłacić. W karcie gwarancyjnej napisane jest: "Sprzedający gwarantuje sprawne działanie sprzętu w okresie 24 m-cy od daty wydania". Czy ktoś wie o co tu chodzi? Czy pan z serwisu przypadkiem mnie nie kantuje?
    • Witam. Mam zmywarke elektrolux. I zdażyło sie kilka razy że wylała ona wodę na kuchnię :( Teraz boję sie już zostawić ją samą włączoną. W serwisie powiedzieli że jest ok- tylko jak zwiększa sie ciśnienie wody to ona może wylać. Czy spotkał sie mjuz ktoś z podobnym problemem?
    • Witam.Przy grzaniu 2 pol polozonych po prawej stronie wystepuja jakies "zaniki" grzania i raz mi grzeje przednie pole a raz drugie, tak jakby sie same przelaczaly, co zreszta nawet slychac. Czy to normalne??. Domyslam sie ze nie ,ale chce miec pewnosc jak pojde reklamowac. Pozdrawiam i z gory dziekuje za jakakolwiek odpowiedz :)
    • Witam.Mam w/w płytę i już po ok.3 tyg ciepło resztkowe raz pokazuje a raz nie.Wymienili panel i po kilku dniach to samo.Ponowna wymiana i powtórka problemu.Czy miał ktoś podobne usterki?
    • Witam, od niedawna jestem posiadaczką zmywarki Siemens SE56T591EU. Zmywarka pracuje od jakiś 2 miesięcy. Od jakiś 3 tygodni na wyświetlaczu przestała się wyświetlać ikona, która mówiła o tym, że naczynia są już higienicznie czyste. Mój mąż stwierdził, że to dlatego, że piorę w szybkim programie bez suszenia, a ja już nie pamiętam jak było na początku bo wypróbowywałam wszystkie programy, ale za radą męża wyprałam na takim programie z suszeniem i ikona się pojawiła, a teraz niezależnie o...
    • Kupiliśmy przez sklep internetowy za kupę forsy sprzęt boscha:zmywarka,płyta gazowa, piekarnik i okap. Parę drobnych rzeczy brakowało lub były połamane (śrubki, zaślepki), mąż zamówił nowe, bo reklamacja trwałaby ok 6 tygodni, ale to drobiazg. Główny problem to zmywarka typ sgv57T23EU - od początku cieknie, tzn w czasie mycia woda skrapla się poza uszczelką po jednej stronie i w postaci wąskiej strużki spływa na podłogę. Po zakończeniu programu para skroplona jest poza uszcze...
    • Wprowadziłam się do mieszkania, w którym jest piekarnik elektryczny w zabudowie (Candy). Chciałam go właśnie wypróbować, a tu niespodzianka - po kilku minutach od włączenia (zaczął się nagrzewać, wszystko wyglądało cacy) przełącznik różnicowo-prądowy wyłączył prąd. Co ciekawe - piekarnik ma swój bezpiecznik, który się nie wyłączył. Włączyłam drugi raz, piekarnik pochodził trochę dłużej i znów to samo. Ma ktoś pomysł, dlaczego tak się dzieje? I czy lepiej wezwać serwis kuchenek, czy el...
    • Witam. Kupiłam patelnię żeliwną, ale mam pewien problem. Ręcznik papierowy, którym wycieram patelnię po umyciu jest brudny (szary). Co to może być za zabrudzenie i jak mogę sobie z tym poradzić? Pozdrawiam Velveta
    • Witam serdecznie. Moją szesnastoletnią amicę szlag trafił. Tzn. nie tyle, że nie działa co ulatnia się z niej gaz i nie spala go dokładnie. Była to kuchenka w całości gazowa, teraz chcę górę gazową i piekarnik elektryczny. Za gaz płacę 18zł miesięcznie i nie mam zamiaru kupować kuchenki z płytą indukcyjną lub ceramiczną. Po przewertowaniu internetu ograniczyłem się do czterech modeli: AEG: www.ceneo.pl/142626 BOSCH: www.ceneo.pl/7424 ELECTROLUX: www.ceneo.pl/505296 GORENJE: w...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się