-
Witam. Dawno nie było problemów, więc sobie sama ich narobiłam. W sobotę nakupowałam młodej różnych różności i młoda cierpi. W sobotę zjadła dwie saszetki animody (jakaś nowość), dostała obgotowaną kość wołową i trochę mięsa wołowego z rosołu. Objadła się straszecznie (ostatnio jakoś nie miała na nic apetytu, mało jadła, więc chciałam jej "podmaścić"). W sobotę również była bardzo długo na spacerze (co w okresie zimowym jej się nie zdarzało, bo nie miała do tej pory odpowiedniego ubranka, był...
-
Rufi ma dzisiaj duże problemy z wypróżnianiem, widzę teraz na wieczór jak się męczy a niestety nie mam już możliwości kupna jogurtu, powiedzcie mi jakie są inne metody, żeby mu ulżyć bo już nie mogę patrzeć jak się męczy... w środę idziemy do weta na wizytę kontrolną, przy okazji wyczyścimy zatoki odbytnicze, może tutaj tkwi problem? Karmy mu nie zmieniałam i nie dostał nic, po czym mógłby mieć taki problem...
pozdrawiam
-
mojemu Bazylowi od pewnego czasu nadmiernie lzawia oczka i w zwiazku z tym jego spiochy pozostajace na siersci maja nieprzyjemny zapach,czy sa jakies specjalne krople do oczu albo preparat do oczyszczania okolicy oczu ktory zniweluje zapach?
-
Mój 4- letni pies shih-tzu ma problem z drożdżakiem od roku czasu. Lekarz wet. jego przebarwienia koloru brązowego na pyszczku i pachwinach zdiagnozował, ze jest to drożdżak. Podawalismy mu leki przeciwgrzybiczne (ketokonazol). Pies stracił apetyt i nie chciał jesc, lecz po odstawieniu tego leku apetyt mu wrócił. Drozdzak rozwija sie równiez w małzowinach usznych, oraz dochodzi z nich niemiły zapach. Proszę o informacje, jeśli ktokolwiek miał psa z taka dolegliwościa. Prosze o rady jak sie te...
-
dzisiaj zostawilam juniora samego w domu i az sasiedzi dzwonili zeby sie dowiedz co sie dzieje on tak szczeka.... jak juz wrocilam byl caly mokry chodzi o buzie i o lapki przednie jak czegos nie zrobie nie wiem czy nie bede zmuszona go oddac... bark mi sil i pomyslow za bardzo go rozpiescilam i teraz takie sa konsekwencje on jest niczemu nie winy jak tak patrze na niego jest taki kochany ale problem jest duzy i powarzny..
-
Nie potrafie uzyskac dobrej odpowiedzi wiec pisze do was.Dlaczego moj maly wciaz kreci sie za ogonem?Gdy byl maly zdazalo sie to bardzo sporadycznie,teraz gdy skonczyl rok i miesiac uderzylo mu do glowy ,kreci sie za ogonem, szczeka na niego przez wieksza pore dnia.Czasem wnerwia mnie to juz tak, ze mam ochote nim potrzasnac.Nie jest to spowodowane zatkanymi zatokami przyodbytowych.Sadze raczej ze jest to bardziej na tle psychicznym,jest wciaz pobudzony,zaprzestalam zabaw typu gon pileczke ,n...
-
Mam 2 miesięcznego pieska i kiedy robi kupę od razu ją chce zjeść(jeśli sie go
nie powstrzyma ją zjada ) czy ktos tez mial taka sytuacje i co z tym zrobic
-
Witajcie:)
Kurcze tydzień temu byłam u weterynarza, bo Fabcia załapała zapalenie uszka lekkie na szczęście. Zwróciłam dr. Bernadzkiemu też na wyłysienie małej na główce. Pooglądał, przebadał na ultrafiolet, zrobił wyskrobiny i stwierdził że nic się nie dzieje i dał płyn na przyśpieszenie odrostu. Zasugerowałam zresztą sama że pewnie w zabawie wyrwał jej jakiś psiak. Uszka leczyłam spokojnie i było okey do dziś . Rano ją czeszę i szok następna plamka łysa na głowie. Szybko pojechałam do dokto...
-
od czterech dni Bunia siusia w domu. nigdy wcześniej jej się to nie zdarzało -
zawsze dawała nam znać, albo sama wychodziła na ogród. nie wydarzyło się nic
stresującego. poświęcam jej dużo czasu, bawię się z nią, wychodzę na spacery.
zawsze ma otwarte drzwi i w każde chwili może wyskoczyć na ogród załatwić
potrzebę. nie wiem w czym tkwi problem, co jej się stało.
nie wiem też, czy dobrze reaguję kiedy znajdę siuśki. nie krzyczę, nie biję
tylko poważnym głosem pytam "co Bunia zrobiła". w...
-
Ja chyba oszaleje z Fabią w końcu. Mam remont, jestem wykończona a tu znowu niespodzianka. Wczoraj według planu zabrałam się za Fabcię i kąpiel. Naszykowałam wsjo, biorę się za rozczesywanie kitki i szok. Znowu nowe łyse miejsca na głowie. Ostatnio czesała ją córka, bo ja nie miałam czasu i nie zwróciła uwagi. Kurcze ręce mi opadły, przecież jest na diecie, i po lekach a tu taki numer. Poprzednio odrosły ładnie, a tym razem nic i nowe placki łyse. Zadzwoniłam od razu do lekarza i kazał obcią...
-
Jestem w fazie kupowania psa tej wspaniałej rasy. Mieszkam na IV piętrze i chciałabym wiedzieć jak Wasze psy radzą sobie z wchodzeniem i schodzeniem po schodach. Kiedy się nauczyły i co było łatwiejsze: wchodzenie czy schodzenie?
Z góry dziękuję, Weronika.
-
Witam! Zauważyłam, ze od pewnego czasu moj Figuś bardzo nie lubi psów(żadnych)! Gdy jakiś pies chce się z nim pobawić i merda ogonkiem to ten moj opuszcza ogon i szybko się odsuwa. Jedynie nie robi tak spotykając psa/suczkę rasy shih tzu i ewentualnie sznaucera, ale i tak trzyma się od nich w bezpiecznej odległości;( Nie wiem co się dzieje , ale myślę,że Figuś ma taki lęk bo jak był mały duże psy próbowały się na niego rzucać,więc brałam go szybko na ręce bo się bałam o niego. Jeszcze dodat...
-
Witam mam maly problem chodzi oto ze musialam wyjechac za granice a jak wiecie dobrze mam pieska juniorka kochanego i teraz chodzi oto ze junior byl u mojej tesciowej ale niestety moja tesciowa nie mogla sie nim opiekowac i kaza mi go zabrac moja mam wziela juniorka do mojej rodziny i tak znowu sie okazuje problem bo chodzi oto ze jak wychodza z domu ludzie i on zostaje sma to szczeka strasznie glosno i do tego sie slini a sasiedzi zaras bede sie czepiac i nie wiem...
-
Witam. Mam pewien problem z moim Guciem. Otóż baaardzo nie lubi czesania...no wręcz nienawidzi! Ani powolutku ani szybko...no nijak;/ Na mokro czy na sucho...wszystko jedno ...gryzie ..a gdyby mógł to by mnie zjadł. Staram się tę czynność wykonywać codziennie żeby się do niej przyzwyczaił , że tak właśnie będzie ale guzik...nic z tego..jemu to się najzwyczajniej w świecie nie podoba:( Nie wiem jak go to do tego przyzwyczaić. Ma ktoś z was jakiś sprawdzony sposób? Pozdrawiam;)
-
Od trzech dni mam w domu suczkę shih-tzu. Zachowuje się zupełnie normalnie jak na 10 tygodni. Jedynym problemem jest jej rzucanie się na jedzenie. Dostaje 4 razy dziennie, Royala trochę rozmoczonego wodą. Nie wydaje mi się, żeby rzucała się z powodu głodu. Ale na widok swojej miski dostaje amoku. Z góry dziękuję za pomoc.
-
Nasz Pele ma juz 8 miesiecy jak na razie chowa się dobrze ale jest problem z uszami a najbardziej z prawym. Wczoraj zaczełam mu przemywac jak pokazywała weterynarz ale mi sie wyrywa i nadal bardzo brudne no i trzepie uszami jest troszkę zaczerwienione.
Chodze z nim do weta na czyszczenie włoski wyrwane i nadal jest żle. Niby po wizytach poprawia sie bo wet zaaplikuje maść lub krople ale jak mogę mu pomóc w domu są jakieś krople lub maści które można kupic bez recepty?? Podpytywałam weta ale ...
-
witam.jak wasze pieski zachowuja sie na dworze?moj ma 4 miesiace i czasami jest dziki.zrzera wszystko co jest na jego drodze,trawe z ziemia i kopie dolki.odzywia sie dobrze,dobra karma itp.nie umiem sobie z tym poradzic.prowadzam go na szelkach.bo na smyczy to pewnie by sie juz udusil.czy jest na to jakis sposob?a moze jakas oslonka na mordke?
-
Kupiłam pieska 8 tygodniowego i od samego początku ładnie załatwiał
się na gazetkę w łazience lecz gdy skończył 3 miesiace nie wiem
dlaczego nie chce załatwiać się na gazetkę tylko dosłownie wszędzie,
nawet zaraz po przyjściu z dworu też załatwia się na całym
mieszkaniu. Pomóżcie co mam robić
-
Moja Boni ma cieczkę w miniony piątek mąż ją w lesie odpiął ze smyczy [bezmyślnie] żeby się załatwiła i załatwił ją mały czarny piesek sąsiad pomagał mężowi ściągnąć psa z Boni,mężczyzni nie potrafią wyjaśnić czy doszło do pokrycia.Ponieważ planuję sterylkę wet .proponuje zabieg w dwa tygodnie po cieczce żeby nie podawać zastrzyku na skutek ewentualnego pokrycia jestem przerażona nie wiem na co się zdecydować zastrzyki teraz a pózniej sterylka? Maria
-
pchly:( moja suzulka zlapala gdzies pchly nie wiem czy od jakiegos psa czy gdzies na lace bo mieszkamy na wsi :( probowalam roznych szamponow . obrozy nie probowalam bo uwazam ze nic nie daja . slyszalam o kroplach ktore zakropla sie na kark i w okolicach ogona ale czy ktos moze zna jakies sprawdzone i skuteczne ???? dziekuje za kazde info. bo juz nie mam sily na te pasozyty wstretne:(