psycholog

(160 wyników)
  • dziewczyny jak rozpoczynałyście leczenie??moja przygoda z B trwa juz dosyc długo.Chciałabym z tego wyjsc. Do jakiego lekarza powinnam sie zgłosić??najpierw do psychologa a jak to nie pomoże to psychiatra??A moze oba jednoczesnie??I jeszcze jedno: jesli studiuje w innym miescie niz mieszkam czy mozliwa jest wizyta u specjalisty tam gdzie studiuje na ubezpieczenie??Chodzi mi konkretnie o KRAKóW. Znacie tam jakichs dobrych specjalistów??Czy dobrzy są tylko odpłatnie...???
  • Czy wśród księży są psychologowie, którzy mogą pomóc bulimiczce? Jesli tak, to proszę o kontakt w Warszawie.
  • Pani Beata Kalinowska psycholog kiliniczny, mi bardzo momaga jak któraś z was chciała namiary. To napiszczcie podam. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki, jestem zdrowa. Kasia
  • Zastanawiam się nad tym czy powinnam pójść do psychologa i nie wiem co mam zrobić.Zwykle chodziłam kiedy miałam jakiś problem i kiedy się źle czułam.A teraz nie wiem co robić.Niby umówiłam się na wizytę bo ostatnio miałam problem z mamą ale teraz już czuję się lepiej i wydaje mi się że mogłabym obejść się bez tej wizyty.Wiem jednak że jakiś problem jest bo kiedy mama zwróciła mi uwagę na mój wygląd strasznie się przejęłam.Sęk w tym że już sobie z tym poradziłam i nie czuję już złości an...
  • Który specjalista jest w stanie lepiej nam pomóc?Pewnie powiecie ,że najlepiej oba jednocześnie.Ale najpierw poszliście do psychologa czy do psychiatry?Mam jeszcze pytanie jak wygląda taka wizyta u psychiatry, czy on tak samo słucha naszych zwierzen jak psycholog czy interesują go wyłacznie konkrety?Bardzo prosze o odpowiedz na moje pytanie, gdyż właśnie niedługo mam pierwsza swoja wizyte u psychiatry i mam pewne obawy, czy dobrze zrobiłam zapisująć się tak na pierwszy ogień , może lepi...
  • Proszę polecić mi dobrego ( wypróbowanego)psychologa w Warszawie (najlepiej okolice Centrum, Ochoty, Woli, Żoliborz). Może uda mi się namówić córkę na terapię. Wiem, że będzie ciężko. Córka jest niestety wrogo do mnie nastawiona i unika rozmowy na temat bulimii. Staram się nie urazić jej uczuć tylko sprowokować, by sama zrozumiała,że jest problem, który tylko ona może rozwiązać. Nie wiem, czy podążam właściwą drogą, ale boję się stracić córkę. Może lepiej byłoby powiedzieć Jej wprost o swoich...
  • Psycholog(39)

Mam pytanie:jak często chodzicie do psychologa? Pytam bo wczoraj i przedwczoraj złamałam reguły diety na której jestem od dwóch tygodni i najadłam się.Teraz siebie za to nienawidzę i w związku z tym chciałam zapytać co mi radzicie?Czy powinnam pójść do psychologa i powiedzieć o wszystkim,czy może przeczekać aż się uspokoję i wtedy pójść bo rozmawiałam z psychologiem tydzień temu.Poza tym nie chcę żeby ta pani psycholog pomyślała że ze mnie taka histeryczka,że nawet nie potrafię so...
  • hej mam bulimie...powiedziałam rodzicom..znalazłam w internecie psycholog Danutę Wieczorkiewicz z Warszawy,która specjalizuje się w zaburzeniach odżywiania.Nie wiem,czy on jest dobra i czy opłaca się do niej iść.Co o tym myslicie??Tzn. czy był ktoś u niej albo coś o niej słyszał?? dziękuję z góry
  • Mam bulimię od liceum. Nie jestem juz nastolatką i juz wiem,ze potrzebna mi terapia psychologa klinicznego.Mieszkam w Białymstoku. Czy może ktoś z Was ma namiary na dobrego psychologa klinicznego w tym mieście? Czy potrzebne jest skierowanie? Dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam
  • Cze. Chodzicie do psychologa?Pomaga wam? Bardzo potrzebuje rozmowy... Do szkolnego sie boje, że wygada wychowawczyni albo nie bedzie umiala o tym rozmawiac... Albo że powie ze nie potrzebuje pomocy bo duzo mi brakuje do anoreksji bulimicznej... Czuje że wpadam w bagno. Jem dość mało. Gdy zjem cos wiecej to zwracam. Ale nie jestem az bardzo chuda. Jestem taka se... Ale i tak sie boje ze nie bede potrafila bez zygania zyc. Ledwo wytrzymam dzien bez tego... :( Boje sie powiedziec rod...
  • mama zapisała mnie na terapie do psychologa...bo raz mam bulimiem raz anoreksje nervose...nie nawidze siebie...jak nie mam wagi blisko to panikuję....jestem bardzo zamknięta...boje sie ludzi...świata...:(
  • krótko mówiąc to, 9 lat temu schudłam 12kg(diety różne +siłownia) potem przybrałam 2 kg i tak przez 6 lat jak sie pilnowałam to nie przybierałam na wadze ale były okresy "jedz na co masz ochote" i ta waga szła w góre 3-5kg potem znow dieta i gubiłam to...potem zaszłam w ciąże urodziłam zdrowe dziecko i po 6m-c od porodu wróciłam do wagi z "dobrych czasó" czyli sprzed ciąży ALE...i tu jest problem, obecie walcze cały czas ze sobą zeby nie jesc czegoś przez co tyjemy (ja uwielbiam ...
  • Zebym mogła z nim pogadac o moim obżarstwie , o tym ci czuje itd:/
  • czy zna ktoś dobrego lekarza/psychologa/terapeutę w krakowie??za wszelkie informacje z góry dziękuję
  • Po prawie dwoch latach terapii zarysowalo mi sie pewne spojrzenie na moje niejedzenie. Hmmm, tzn z pomoca lekarza, bo sama bym w zyciu do tego nie doszla... Pamietam jedno zdanie mojej psycholog, ktore bedzie mi dzwieczec w glowie do konca zycia: "Bulimiczki i anorektyczki niezaleznie od przyczyn rozwiniecia sie zaburzenia laczy jedno-nienawisc do swego ciala, kobiecosci, cielesnosci pod katem pozadania. One nie chca tego, nienawidza, to budzi w nich obrzydzenie." Slyszalam tez slow...
  • Witajcie, szukam osób po mankietowej resekcji żołądka (sleeve resection). Bardzo mi zależy na wszelkich doświadczeniach - nie tylko dobrych ale i złych. Czeka mnie ta operacja za rok i strasznie się boję. Będę wdzięczna za każdą opinię. Jeśli wolisz napisać maila - pisz proszę na adres: swithart@op.pl Najbardziej ciekawi mnie, jak to jest możliwe, że po tej operacji je się tak mało? Sama jestem uzalzeżniona od jedzenia - jem, gdy nie jestem głodna. Moim zdaniem u mnie jest to ra...
  • juz nie potrafie normalnie zyc. nie umiem sie opanowac z jedzeniem. jest tak od kilku lat. niedawno bylam na diecie, jadlam duzo warzyw, miesa, nabialu itp i bylo w miare ok. nie myslalam tak obsesyjnie o jedzeniu i mozna nawet powiedziec ze bylam z siebie dumna ze potrafie sie kontrolowac ale od kilku dni... juz nie moge znowu to wszystko wraca. nie wiem co mam dalej zrobic. jestem z tym zupelnie sama. wstyd sie komukolwiek przyznac...
  • Dziewczyny, poradźcie co robić. Nie wiem, czy to odpowiednie forum, ale nie znalazłam nic innego :/ Cierpię na jakąś dziwną fobię, a mianowicie wstydzę się jeść publicznie. Wiem wiem, że to nienormalne, ale jak mam coś skonsumować w miejscu publicznym, a nawet w obecności obcych osób we własnym domu, wydaje mi się, że wszyscy się na mnie gapią, oblewa mnie wtedy zimny pot i nie mogę nic przełknąć. Jedzenie dosłownie staje mi w gardle. TO jest silniejsze ode mnie, nie potrafię tego opano...
  • Witam Nie mam wątpliwości,że moja córka ma zaburzenia odżywiania.Na domiar złego już na pierwszy rzut oka widać że ma depresję.Nie chce słyszeć o podjęciu leczenia.Najpierw próbowałam nakłonić ją do wizyty u psychologa,ale powiedziała że nie ma siły z nikim rozmawiać,że nie będzie rozgrzebywać swojego życia.Potem chciałam zabrać ją do psychiatry,w nadziei że leki antydepresyjne pomogą jej się odbić od dna,ale o tym też nie chciała nawet słuchać.Nic do niej nie trafia,nie wiem jak mam d...
  • mam 19 lat...chorowałam na anoreksje..potem na bulimie...pomimo tego skończyłam szkołe z wyróżnieniem...i dostałam sie na psychologie..chce pomagać dziewczyną które przeżywają to piwekło myśle, że be dę w stanie im pomoc..pomimo tego,że choroba czasami wraca w bardzo trudnych momentach Mówie jej oficjalnie dowidzenia mam to za soba..narzie powodzenia w walce na śmierć i życie mi się udało ..wam też może

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się