Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      single

single

(10 wyników)
    • mam pytanie, na które szukam odpowiedzi: kim są single? definicji jest kilka, ale kim oni są waszym zdaniem?
    • Przyglądam się wywodom niektórych polityków i zaczynam się zastanawiać czy niedługo nie wprowadzą ograniczeń dla singli. Czy bezdzietnym singlom nie powinno się zakazać pracy z dziećmi? Czy bezdzietni single mogą pracować w sklepach z zabawkami i ubrankami dla dzieci? Dlaczego niektórzy politycy starają się wykazać, że zawarcie ślubu i spłodzenie dzieci (im więcej tym lepiej) kwalifikuje ludzi do czynów wyższych. Bezdzietny singiel to śmieć. Można się z nim NAWET przyjaźnić ale nie możn...
    • single(14)

Drogie feministki, Ponizszy post zamiescilam na psychologii ale mysle ze ten temat Was tez zainteresuje. W koncu singiel to specyficzny typ faceta.Zapraszam do lektury. Nie jestem stałą czytelniczką forum więc nie wiem czy ten temat był poruszany. Jestem ciekawa jakie macie zdanie o singlach czyli o samotnych z wyboru.Chodzi mi głównie o mężczyzn. Dlatego może ten watek powinien być skierowany do kobiet. Od paru miesiecy w gazetach ukazuja sie artykuly na temat singli. Oczywiscie ...
    • witam, mam takie pytanie: dlaczego w dzisiejszych czasach tak mało jest kobiet inteligentnych, dojrzałych i zaradnych.Praktycznie nie można znaleźć partnerki dla takiego wyzwolonego, niezależnego singla jak ja. Zarabiam około 16 000 zł na miesiąc, a większość kobiet, które spotykam albo w ogóle nie ma pracy, albo zarabia marne 1000 - 3000 zł. Kobieta, która ma np. wyższe wykształcenie, a nie zarabia min. 9 000 zł/miesiąc ogromnie traci w moich oczach.Dlaczego jesteście tak zagubi...
    • ... występują wyłącznie w rodzaju męskim. turystyka.wp.pl/gid,11085428,katn,4_0,galeria_zdjecie.html?ticaid=17f32 Ewentualnie załapałyby się lesbijki (choć sądząc z opisów oraz miejsca nr 1 nie były raczej brane pod uwagę),ale singielki hetero? W życiu!
    • "Istnieje teoria mówiąca, że miłość romantyczna jest ochłapem rzuconym kobietom przez mężczyzn i ma na celu zakamuflowanie istniejącego stanu rzeczy. Miłość romantyczna przysłania twardą rzeczywistość żeńskiego statusu i jarzmo zależności ekonomicznej, pisze Kate Millet w „Teorii polityki płciowej”. Zaczytane w romansach panie domu mają oderwać się od przygnębiającej rzeczywistości, szukając w fikcji literackiej tego, czego brakuje im w życiu. Mówiąc inaczej: mił...
    • o kobietach pisze tak: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=57014827&a=57015512
    • na pierwszej stronie jest artykuł, który prawdopodobnie już przeczytaliście - nt. tego jak obiecującym segmentem rynku są ludzie o homoseksualnych skłonnościach. spróbuję wkleić link, ale nie mam wprawy, więc nie wiem co z tego wyniknie: homosument Jak wiadomo tolerancja dla tzw. "mniejszości seksualnych" wpisuje się w zestaw poglądów postępowych, niejednokrotnie dość surowo ocenianych przez przeciwników jako "lewacki styl myślenia" Często te same osoby, co całkiem zrozumiałe - ...
    • Oto odpowiedź... :) "Mężczyźni lepiej sypiają, leżąc w łóżku obok swoich partnerek, niż kiedy śpią sami. Kobiety śpią płytko nawet przy romantycznym partnerze i najlepiej wysypiają się same. „Wbrew stereotypom bliskie relacje są ważniejsze dla mężczyzn niż dla kobiet. Dlatego panowie czują się bezpieczniej z partnerką" – wyjaśnia psycholog Wendy Troxel z Illinois State University. Z jej badań wynika, że żonaci mężczyźni są szczęśliwsi i zdrowsi niż samotni. Sen kobiet z n...
    • Cześć kochani, pisze pracę dot. starych panien w Polsce, szukam chętnych do wywiadu. sama jestem starą panną w wieku 35 lat, ale nie mgoę się opierac tylko na swoich doświadczeniach. Bardzo prosze o kontakt ze mną wszystkie panie, które mają 35 lat i jeszcze nie złapały męża z wyboru lub pecha lub innych przyczyn. Brak materiałów na ten temat najlepiej swiadczy o tym, jak ten temat jest słabo poruszany. Czekam na listy na adresie beabre@wp.pl Bardzo prosze chętne osoby o podanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się