single

(20 wyników)
  • Wyjazd na zagraniczne wakacje to poważne obciążenie dla budżetu singli. Za jednoosobowy pokój muszą dopłacać nawet 100 procent ceny pokoju dla dwóch osób. To zakrawa na jawną dyskryminację. Singiel, który chciałby wykupić siedmiodniowe wczasy we Włoszech – np. w częstochowskim oddziale Almaturu, zapłaci za nie 2200 zł. O 600 zł więcej, niż osoba, która na te same wczasy wyjedzie w parze. W tym samym biurze tygodniowe wczasy w Hiszpanii kosztują 1900 zł. Dla singla o 350 zł...
  • Czy to, że singiel mieszka sam powinno nas dziwić? Często bierze się go za nieodpowiedzialnego imprezowicza, karierowicza. Czasem dziwaka albo pechowca, któremu w życiu nie wyszło. No bo jak można mieszkać samemu? Tu musi być coś nie tak. sympatia.onet.pl/0,2278,1625270,1,artykuly.html
  • Wielu z nas wykorzystuje kuchenkę mikrofalową częściej i chętniej, niż się do tego przyznajemy, opowiadając o swych kulinarnych dokonaniach. Ale nie ma się czego wstydzić – przecież mikrofalówka to świetny kuchenny pomocnik. gotowanie.onet.pl/1652158,,kuchenka_mikrofalowa_nie_tylko_dla_singli,artykul.html
  • O czym marzy samotny mężczyzna, kiedy nie marzy o seksie? O tym, by ktoś w nocy ściągnął z niego kołdrę, dotknął go lodowatą stopą i podmuchał w kark gorącym powietrzem. Dzisiaj o podobne czułości jest znacznie trudniej niż o seks.... wiadomosci.onet.pl/1425895,2679,kioskart.html
  • Panny sznurem nie za mundurem, ale za… bagażowym. Z Diagnozy Społecznej 2009 wynika, że jedynie 8% pracujących w tym zawodzie nie ma stałego partnera. Mało singli jest również wśród ogrodników, kierowników, górników i kierowców. Tuż za nimi uplasowali się kojarzeni ze znanym powiedzeniem żołnierze. Najwięcej „samotnych serc” jest wśród recepcjonistów. Aż 40% spośród przedstawicieli tej profesji zadeklarowało, że nie ma stałego partnera. Singlem jest średnio co trzeci info...
  • Gadam sobie na ircu z jakąś tam "z widzenia" znaną panna ;-) Takie tam, zabijanie czasu przy śniadanku. Ona się pyta czy mam dziewczynę. Mówię, ze nie, jestem sam. Ona "aha, czyli jesteś singlem". Ja na to "jak zwał, tak zwał". Ona "no nie, nie możesz mówić 'jestem samotny' bo to sugeruje, ze Ci kogos brakuje. Jak nie masz nikogo, to mow, ze jestes singlem". Troszke mnie zbilo z tropu i mowie "no dobra, ale jezeli chcialbym kogos miec to co mam mowic?" Ona na to "ale tak sie nie mowi, o t...
  • Moda na singli rozlewa się po Polsce. Zazwyczaj dobrze zarabiający młodzi ludzie to najlepsi klienci - nie mają dzieci, najwięcej wydają na luksusowe produkty i przyjemności. Mimo to w Polsce niemal nikt nie stara się zarobić na singlach. Bridget Jones, najsłynniejszy singel na świecie, w lodówce, prócz wódki, miała tylko przeterminowane jedzenie, a na weekendowe wypady za miasto mogła liczyć wtedy, kiedy akurat udało jej się dorwać partnera. Prześladowała ją myśl, że umrze w domu i ...
  • – Podczas kolędy dokonałem odkrycia – zaczął ks. Rafał. – Bardzo wielu młodych ludzi, mających po dwadzieścia parę, czy trzydzieści parę lat, jest samotnych. Trzeba wprowadzić w naszym kościele msze święte dla singli. Po niej będziemy szli na ciasteczko i tam dobierać się w pary. www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110130/STARGARD/343508651
  • Chodzą po ziemi tacy panowie, którzy nie umieją żyć jako single. Jak twierdzą, nie radzą sobie w domu i brakuje im seksu, no i miłości rzecz jasna. Czy aby w tym wszystkim nie ma drugiego dna? (brak bata nad zadem, ale też i kobiety w domu - w znaczeniu tradycyjnym? [gary, pranko i prasowanko]??)
  • Bajkę o uroczym misiu z opadającym uchem można interpretować na różne sposoby. W PRL-u wiele rzeczy, mówiąc delikatnie, się nie udało, ale w jednej dziedzinie odnosiliśmy sukcesy - w kinematografii. Mieliśmy kino moralnego niepokoju z Zanussim, szkołę polską z Wajdą i Munkiem, komedię "Miś" czy "Rejs", a do tego mieliśmy super bajkę - "Misia Uszatka". Całe pokolenia Polaków wychowały się na dobranocce, w której sympatyczny miś życzył dzieciom dobrej nocy, śpiewając jak to dzieci lub...
  • Rozglądam się i mam wrażenie, że wolne panie i wolni panowie szukają sportu a nie związku. Gdy trafiają na kogoś, kto ich nie wyczuje próbują dopiąć swego. Gdy sprawa wychodzi na jaw są zdziwieni, że ktoś oczekuje od nich czegoś ponad przelotnym seksem, chwilową znajomością. Czy mają pogardę do głębszych układów? Nie każdemu przecież chodzi o partnerstwo do seksu. To taki wniosek luźny po kilku rozmowach.
  • Kochani, orientujecie się może, czy w stolicy organizowane są imprezy sylwestrowe dla "niesparowanych" ? Z góry dziękuję
  • Szlajając się dziś po mieście za sprawą akcji "most nad mostem" nadziałem się na plakaty nowej akcji społecznej. Oto co dodaje Internet: "badania pokazały, że pracodawcy oferują niższe pensje osobom z dziećmi niz bezdzietnym. Najwyższe zarobki proponowane były samotnemu, bezdzietnemu mężczyźnie, najniższe - matce. " www.rzeczpospolita.pl/news.rol?newsId=21411
  • Wydawać by się mogło, że czasy, kiedy ten stereotyp spędzał sen z powiek niejednej samotnej kobiecie, już dawno minęły. Współczesna "stara panna" nie ma ani bujanego fotela, ani kota. Jeździ za to dobrym samochodem, zarabia powyżej średniej krajowej i stać ją na własne M-2. W dodatku coraz mniej przejmuje się tym, co o jej stanie cywilnym sądzi babcia, sąsiadka czy ośrodek badania opinii publicznej. Jest singlem, a bycie singlem jest cool, na topie, trendy... No, chyba że mieszka ...
  • Skandaliczne życie singla Drukuj E-mail Olga Woźniak Są niebezpieczni także sami dla siebie. Życie w pojedynkę to katastrofa zdrowotna i ekologiczna Zużywa za dużo energii, produkuje zbyt wiele spalin. Zajmuje dużo miejsca. Na dodatek częściej choruje, a to sporo kosztuje budżet państwa. Czyli nas. Więcej zarabia, więcej konsumuje. Okropnie śmieci. Singiel. Prawdziwa zakała. Coraz większa liczba osób żyjących samotnie to dla środowiska bomba z opóźnionym zapłonem ̵...
  • Pracuję z czterema facetami w wieku 26 – 35 lat, tylko jeden z nich jest żonaty, dwóch jest w stałych związkach, a jeden jest singlem. Podczas jednej z rozmów przy obiedzie rozmowa zeszła na temat roli pracy partnerek. Żonaty stwierdził, że chciałby zarabiać tyle, aby móc utrzymać rodzinę i dom. Żona powinna nie pracować tylko prowadzić dom i wychowywać dzieci (chciałby mieć minimum troje). Na pytanie o ambicje zawodowe kobiet stwierdził, że są ważne, ale w porównaniu do rod...
  • Współczesne lekarstwo na samotność, zamiast pocałunku kogoś kto na nas czeka włączamy kompa (często jeszcze w kurtce) i czekamy patrząc kto nasz szukał, kogo jeszcze obchodzimy. Może to niesprawiedliwe, ale to świadczy o ułomności naszych potrzeb emocjonalnych. Żaden pieprzony komunikator nie zastąpi słowa "nareszcie wróciłeś".
  • Kiedyś o singlach mówiono stara panna i stary kawaler. Dziś słowa te przechodzą do lamusa. Życie w pojedynkę już nikogo nie dziwi. To nie tylko sposób na życie, ale i znamię naszych czasów. kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,107880,9425921,Samotni_z_wyboru__czy_tacy_w_ogole_istnieja_.html Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma:-)
  • Na Zachodzie nikt nie traktuje singla jak dziwadła. Znajomi, którzy weszli w związki, widzą w nim wyzwolonego kolegę, do którego - gdyby coś im się nie ułożyło - zawsze mogą dołączyć. Bycie singlem to kwestia wyboru. W Polsce jest inaczej Granica wieku, w którym oczekuje się, że ludzie wejdą w stały związek, się przesuwa, ale po przekroczeniu trzydziestki trudno uniknąć nacisków rodziny. W czasie moich badań wielokrotnie słyszałam relacje trzydziestolatków, którzy unikają rodzi...
  • Finalistka singla i debla tegorocznego turnieju tenisowego Australian Open Serena Williams stała się najbogatszą sportsmenką świata. Amerykanka zarobiła w sporcie więcej niż dotychczasowa rekordzistka, golfistka Annika Soerenstam, która w całej karierze zarobiła na polach golfowych 22 573 192 dolarów. Półfinałowe zwycięstwa w singlu i deblu na kortach w Melbourne sprawiły, że Serena Williams zarobiła już ogółem 22 725 475 dolarów, tj. więcej o 152 283 od Sorenstam i o 580 740 o...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się