-
Juz pisalam, ale gdzies moj watek sie rozplynal.
Syn ma od prawie roku drobne krostki na nogach, po porcji sera zoltego wysypalo na rekach, od ponad miesiaca nie podajemy mleka i przetworow, ani wolowiny, soja tez poszla w odstawke, a poprawy nie ma. moze delikatnie nozki sie oczyscily, ale za to poliki zsypalo. w miedzyczasie przeszlismy kuracje zentelem, bo syn mial lamblie. i teraz nie wiem, co dalej, czy wywalac kolejno produkty i droga eliminacji szukac, czy czekac nadal na poprawe i ob...
-
Błagam pomózcie, bo juz nie wiem co robić. Syn ma 5 miesiecy. Jest
karmiony tylko piersią. ja jestem na ścisłej diecie. Syn ma czerwone
liszajowate plamy wzdłuż policzków. Generalnie raz bledna, wtedy na
nich sa jakby krosteczki, raz sa czerwone. Na brzuszku jest lekko
sucha skóra, wyglada jak "gęsia skórka". Czasem za uszkami sie
pojawia lekkie wysuszenie. Innym zmian na ciałku nie ma. Ostatnio w
nocy jest niespokojny.
Moja dieta: chleb zytni ( sama pieke), kasza, rosół z kurcza...
-
------------------------------------------------------------------------------
--
Niedawno byłam u prywatnego lekarza który stwierdził że mój 2 letni syn ma
alergię którą stwierdził po wymazie krwi. Przepisał mu Zyrtek i Buderin. Co
do duszącego kaszlu w nocy to trochę pomogło, ale kaszel w dzień a zwłaszcza
nad ranem nieustępuje. Parę dni temu byłam znowu u lekarza ale już nie
prywatnie i ten stwierdził jednoznacznie że mój syn nie ma alergii. Nie wiem
co o tym myśleć. Czy mam iś...
-
Rozpoczęłam przygodę z BICOMem. By odczulić syna. Na razie były testy i jedno odczulanie (3. alergenów). Na wizytę poszliśmy z założeniem zrobienia tylko testów. Po lekturze wypowiedzi z Internetu nt. odczulania biorezonansem, mając jednocześnie własne obserwacje reakcji organizmu syna (10 lat; AZS od urodzenia z okresami różnego nasilenia), poszłam tam z nastawieniem, że jeżeli aparat wykaże niezliczoną ilość alergenów, to dołączę do tych, którzy uznają to magiczne urządzenia jako narzędzie ...
-
wczoraj o 13 zjadłam kefir, jak dotąd brak oznak alergii. Syn ma 4 miesiące,
karmię piersią i dokarmiam bebilonem pepti, przypuszcza się że ma alergię na
mleczne produkty lub na coś innego, ma łagodne azs, wrażliwą skórę i częste
odparzenia..aaa i zanim dostał czerwonych placków na klatce piersiowej i za
uszami i ogólnymi zmianami na skórze (pękanie skóry za uszami) jadłam
wszystko. Teraz w celu ustalenia co go ucuzla nie jem standardowych produktów
oskarżanych o alergię ,włącznie...
-
Witam
od ponad 2 tygodni mój 5,5 -letni syn drapie się po głowie. Początkowo myśleliśmy,że to wszy , bo akurat w przedszkolu panuje wszawica, ale po dokładnym sprawdzeniu (przez nas i przedszkolankę) okazało się, że nie. Mimo wszystko przeszliśmy kurację szamponem, ale nic to nie zmieniło - syn się nadal drapie. Skóra jest czysta, biała, bez łusek czy łupieżu. Wczoraj byliśmy u pediatry ( z innego powodu), ale poprosiłam o sprawdzenie głowy - też nic nie znalazła. Zasugerowała jedynie, że sk...
-
Witam
Odstawiliśmy w zasadzie wszytko co potencjalnie może uczulać i nie było dotąd poprawy.
Syn dostawał bebilon pepti jako jedyną postać mleka.
Skóra od dawna zmieniona na wszystkich zgięciach. Jak sięgam pamięcią to właśnie po zmianie mleka na pepti nastąpiło zaleczenie skóry /syn początkowo długo go nie chciał jeść/.
W sobotę minął dokładnie tydzień i ręce są zdecydowanie lepsze, jedna noga tylko brzydka, może lekko lepiej.
Czy to nie za długo trwa, czy szukać dalej przyczyny????
-
Cześć,
byłem niedawno z synem (trzylatkiem) u alergologa. Miał kiedyś skazę białkową, a nawet teraz po zupie ze śmietaną ma wokół ust zaczerwienienie. Chcieliśmy sprawdzić, czy nie ma innych alergii.
Tak się akurat złożyło, że od września poszedł do przedszkola i od razu przypętało mu się przeziębienie, które częściowo trzyma go do dziś (kaszle i smarka, ale oskrzela i niżej czysto).
Zrobiono testy na pyłki i kota. Jedynie przy pleśniach wyszła kropeczka (niemierzalna).
Pani dokt...
-
Pisałam już na forum o problemie z moim 5-cio miesiecznym synem. Od 3 miesięcy na wysypke (czerwone plamy) na szyi i dekolcie i pod kolanami. Ja na scisłej diecie. Dodatkowo raz dziennie od 3 tygodni dostaje Pepti. Poprawy brak. Co jakiś czas (raz na tydzień) smarujemy przez 2-3 dni zmiany hydrokortyzonem, bo widać, że syna strasznie już swędzi i budzi sie w nocy co chwila. Po 2 dniach wylazi od nowa.
Dajemy mu Latopic.
Dzis bylismy u kolejnego alergologa, ktory przepisal syrop Ketotifen or...
-
Witam.
Mój syn (5 lat) od zawsze był uczulony na mleko, do tej pory jest na diecie bezmlecznej. Poza tym nie chorował. Odkąd poszedł do przedszkola w wieku 3 lat, zaczęły się katary, które właściwie trwały całą zimę i nawet wiosnę. Po wielu sugestiach że to katar alergiczny, zrobiliśmy niedawno testy z krwi (Poly Check) i oprócz alergii na mleko (jedno z białek serwatkowych) wyszła alergia na brzozę (rBet v2). Alergolog przepisał syropy, najpierw Ketotifen i Fenistil w kroplach - i zaczęła s...
-
Czy mozliwe jest wystapienie zmian skornych po probiotykach? Zdecydowalismy sie zastosowac te ostatnio polecane na azs i alergie pokarmowe (nie wiem, czy mozna podac nazwe). jest to jedyna "nowosc" wprowadzona w ciagu ostatnich dwoch miesiacy. Czy mozliwa jest wysypka na konczynach? grudkowata na nozkach, na brzuszku jakby kropkowana? niestety z niczym innym powiazac tego nie moge.
-
Witam ,
Jestem mamą 2 chłopców 12 latka i 4 latka .
Młodszy od zeszłego roku ma stwierdzona alergie na pylki drzew , traw , zbóż .Czyli jest ,,alergikiem okresowym". Starszy od zawsze marzył o psie , wiec w grudniu spełniliśmy jego marzenie i kupiliśmy mu psa . I wszystko toczyło się w miarę OK do czasu zrobienia nowych testów Młodszemu . Okazało sie , ze do alergii na pyłki doszła mu silna alergia na sierść psa , która podobno przy stałym kontakcie z alergenem (psem) może doprowadzić do...
-
Mój 10-letni syn kaszle od 4 m-cy- w końcu ustalono, że to najprawdopodobniej efekt uczulenia na roztocza-testy skórne-8-9; lekarz zaproponował odzczulanie, nie dał jednak żadnych leków-a mały co noc ma ataki kilkugodzinnego kaszlu-ja , jak widac, spac nie mogę. Jakie leki likwidują taki kaszel? Pulmicort nie działał.Claritine też nie. Przecież odczulanie trwa 3 lata, a pierwsze efekty widac po pół roku? Ja juz nie wiem, gdzie szukac pomocy? I czy podawac steryd do nosa, skoro po tygodniu po...
-
Witam wszystkich. Moj kilkunastoletni syn ma stwierdzona alergie m. in. na trawy i plesnie. Obecnie jestesmy w trakcie powtornych testow. Do tej pory( 3 lata) leczyl sie objawowo, ale poniewaz ostatnio bardzo mu dokuczal swiad oczu i katar w okresie pylenia chcialby sie odczulac. Dlatego tez poszlismy do lekarza, aby zorientowac sie w tym temacie. Lekarz stwierdzil, ze on sam raczej nie jest zwolennikiem odczulania, poza tym syn akurat jest uczulony na plesnie , na ktore nie ma odczula...
-
Witam!
Mam prośbę o ocenę zaleceń naszej pani alergolog, która ostatnio nic nam nie tłumaczy, a trudno mi znaleźć odpowiedzi.
Synek 4,5 roku miał tydzień temu testy skórne (wcześniej na diecie bezmlecznej dostał strasznych liszajów). Histamina wyszła 3x3, sierść kota 4x4, orzechy włoskie 5x5, jabłko i seler 2x2, żółtko jajka, mięso kurze i wieprzowe oraz mąka pszenna 1x1.
Do alergologa jeździmy od kiedy synek skończył pół roku. Był cały czas na diecie tylko bezmlecznej. Od czasu do czasu ...
-
Szukam rodzicow , ktorych dzieci biora singular.My zaczelismy brac od miesiaca.Czy zachowanie waszych dzieci jakos sie zmienilo?Zaczelam czytac forum angielskie, gdzie prawie wszyscy jak jeden maz , twierdza, ze ich dzieci sa nie do zniesienia, maja nocne koszmary, sa agresywne, itp.U starszych dzieci, mlodziezy, obserwowali nawet mysli i proby samobojcze.Czy to po dlugotrwalym braniu tego leku?Czy wasze dzieci, maja problemy w szkole,z nauka.Czy moze to przewrazliwieni angielsc rodzice i dzi...
-
To chyba będzie kolejny post od mamy raczkującej w kwestii candidy i spółki,
przeczesującej internet i układającej sobie powoli w całość różne dziwne
objawy u swojego dziecka, jego rodziców, a nawet i dalszych krewnych. Bardzo
Was proszę o przeczytanie poniższego i radę.
Mój synek kończy niedługo 8 miesięcy, jest cały czas na moim mleku, a problemy
zaczęły się pojawiać przy wprowadzaniu nowych pokarmów. Zresztą zbiegło się to
także z ząbkowaniem i problemem z moimi brodawkami, które sta...
-
Witam.
Czy ktoś orientuje się, gdzie prywatnie przyjmuje Pani doktor Maria Klimaszewska-Rembiasz, bo terminy w poradni przy Strzeleckiej są na przyszły rok. Gdyby ktoś jeszcze wiedział, ile kosztuje wizyta, to byłabym bardzo wdzięczna. Dziękuję.
-
Syn ma w tej chwili 4 lata, od urodzenia jest alergikiem pokarmowym, kiedyś miał też różne alergie typu pleśnie, roztocza, artykuły budowlane, konserwanty, reakcje na stres, reakcje krzyżowe np. brzoza-jabłko. Do tej pory pije Nutramigen. Reaguje na niektóre psy, na ich sierść i ślinę, ale nie na wszystkie. W ciągu całego jego życia reakcje były najróżniejsze, od wysypek i AZS, katar, swędzenie skóry i oczu, bóle brzuszka, pokrzywki, a nawet wstrząs anafilaktyczny po podaniu jajka. W testach ...
-
Testy nie wykazały iż dziecko ma uczulenie na psa , ale ja mam już dość tych
ciągłych katarów , obecnie jesteśmy na etapie remontu całego pokoju dziecka
więc jest okazja żeby pozbyć się wszystkiego co pies tam " zostawił " - mam
pytanie jak pozbędę się psa kiedy powinno się poprawić tzn. kiedy dziecko
jeżeli faktycznie było uczulone na psa powinno mieć mniejsze objawy alergii
??? Bo już brakuje mi słów do tego kataru ~!!!