syn

(125 wyników)
  • szkole. Moj syn opusci po koniec ostatniego semestru 8 dni : 4 dni nie byl, 1 dzien byl, 4 dni nie byl. Powodem byla choroba z goraczka pow 40 stopni ( oprocz 1 dnia, w ktorym syn nagle ozdrowial, pozniej choroba wrocila na nowo). Szkola byla ponformowana o chorobie oraz o fakcie, ze dziecko bralo antybiotyk. Przyznam, ze list do milych nie nalezy. Dotknelo mnie to bardzo, zwlaszcza, ze: - obecnosc mojego syna w szkole jest dla mnie prorytetem - nieobecnosc nie miala charakter ciagl...
  • Właśnie dostałam list, w którym nakazuje mi się, pod groźba postępowania egzekucyjnego, wykonanie obowiązku posłania mojego dziecka do przedszkola w mieście, w którym jest zameldowany u dziadków, w Polsce oczywiście. Zdębiałam, bo moje Bogu ducha winne dziecko we wrześniu br. rozpoczęło wykonywanie obowiązku SZKOLNEGO w Wielkiej Brytanii, gdzie się urodził i gdzie mieszka na stałe. Czy Wy również dostawałyście takie listy? Wystarczy, jeśli wyślę list wyjaśniający status quo? Dzięki za info...
  • i nic ciekawego w tym by nie bylo gdyby nie fakt ze ma 4 lata. Nie jest to jakies tam super obfite slinienie ale jednak, bylam uspokajana przez Gp i znajomych ze to nic,ze tak dzieci maja , jak zeby wyjda to mu przejdzie, no i fakt nieco mu przeszlo ale obejzalam wczoraj program o dziewczynce ktora sie slinila i miala za krotkie wedzidelko i trzeci migdal i miala problemy z mowa pozno zaczela mowic. Zaczelam ponownie analizowac ze syn tez pozno zaczal mowic ale zrzucalam to na dwujezycznosc ,...
  • od jakiegos czasu moj 3-latek kaszle i kicha co rano i w nocy. Bylam z nim u lekarza i dostalismy syrop na alergie, ale niewiel pomogl. Kiedy poszlam znowu gp przepisala nam inhalator. Stosujemy go od okolo 2 tyg. Daje na razie rano i wieczorem tylko, ale ostatnio musze tez w nocy, bo ma strasznie meczacy kaszel suchy i wrecz sie dusi. Pare dni temu podczas placzu dostal dusznosci, ze az zwymiotowal. Nie mam pojecia na co moze byc uczulony. Poza tym ma powiekszony trzeci migdal i chrapie w no...
  • mieszka ze mną.Mieszka ponieważ moja była poprosiła żebym go zabrał.Ja mieszkam z synem w Anglii Ona z córką w Polsce.Jak to jednak wygląda z punktu prawnego, ponieważ ona na pewno nie zgodzi się na to żebym poprzez sąd zmienił warunki rozwodu(dzieci z matką)Jak tylko dowie się że chciałbym tą sytuację unormować prawnie natychmiast zabierze mi dziecko.Córka mieszkała z nami 6 miesięcy i z ostatniej wizyty wakacyjnej u teściów już nie wróciła. Czy jest jakaś instytucja w Anglii do której mógł...
  • Powiedzmy sobie szczerze, ze nie mowi wiele, aczkolwiek czasem buzia mu sie nie zamyka. Raczej wiecej slow i zdan mowi po angielsku, potem na rowni jest polski i jego wlasny slownik. Dzis ogladajac swego idola Mr Tumble nagle jak nie krzyknie: Compost! Compost! Normalnie wymieklam, zeby tak jakies pozyteczne slowo przyswoil, takie z codziennego zycia malucha typu: water, bread czy thank you. Ale nie, po co, lepiej znac compost:)
  • Nie chce szczepic skojarzona MMR (nie chodzi tu o powody). Chce zaszczeoic syna p. odrze, ale zastanawiam sie nad swinka (wiadomo u chlopcow moga byc powiklania, chociaz moj maz przechodzil pozno, no i tata zostal;-) oraz nad rozyczka. W PL pediatra radzil mi tylko p. odrze, bo swinka i rozyczka to zywkle choroby wieku dzieciecego, w wiekszosci niegrozne. NO i taka sonda: szczepilyscie synow p. swince i rozyczce?
  • pisałam juz kiedys jak boję się bo w styczniu mój syn rozpoczyna Pre-school. mamy już za sobą 3 dni. niestety może chodzić tylko od poniedziałku do środy bo jest za dużo dzieci. siedzę razem z nim, bo jeszcze nie chce zostać sam. nie jest bardzo źle bo jak sie zabawi to przez dłuższy czas nie zwraca na mnie uwagi, chciałabym spróbować go zostawić ale on ciągle mówi nie. i teraz doradźcie mi proszę, może ktoś miał podobną sytuację, mianowiecie, co mam zrobić? próbować go przekonać żeby zost...
  • Moj synek ma 6 lat i jest dwujezyczny z czego sie bardzo ciesze ale tak mu sie pomieszalo ze zakazuje mi rozmow w jezyku polskim w otoczeniu Brytyjczykow. Tz. np w szkole w sklepie autobusie a dzisiaj na imprezce z angielskimi dziecmi. Robi to do takiego stopnia ze zakrywa uszy i histeryzuje. Mezu kaze mi sie porozumiewiac w obcym jezyku z synem jak jestesmy w powyzszym otoczeniu i takze podnosi mi andrenaline. Ale czy naprawde musze sie tak katowac ze z wlasnym synkiem niemoge r...
  • hej dziewczyny.moj 3 letni syn polknal monete.na szczescie byla to polska moneta - 1 grosik, ten najmniejszy. czy on to wykupka??? przy polykaniu lekko zwymiotowal , poplkal sie i powiedzial ze polknal pieniazek.nie wiem co robic. te 1 grosiki sa malutkie ale czy maly to jakos wydali??????????????????????boje sie
  • dzisiaj poinformowala Mnie, ze zauwazyla, ze syn czesto chodzi do toalety. Problem pojawil sie w Niedziele po poludniu, syn poszedl kilka razy do toalety i napomknal ze 2 razy zdziwiony, ze tylko mu sie wydawalo, ze chce Mu sie sikac. Temp. 37.4 Wyglada to troche na zapalenie pecherza, mialyscie taka sytuacje ze swoimi synami? Chyba jutro wybiore sie do GP
  • ile takie cos sie leczy? my leczymy juz od poczatku sierpnia i to ciagle jest. Smaruje mu codziennie , lekarz mowil ze leczenie trwa ok 6 tyg. Dodam ze kurzajka jest od spodu na poduszczce stopy. Czy to mozliwe ze to tak dlugo schodzi?
  • Gdzie? Co kupie, to na kazdych dziury na kolanach po 1-2 miesiacach noszenia. I to nie chodzi w nich ciagle. Do przedszkola chodzi w teflonowych z Nexta i sa super, nie do zdarcia, po domu najczesciej w dresach i te jakos dziur nie maja. Jak na razie mielismy jeansy z Nexta i z Georga i jedna pare z Polski, wszystkie juz z dziurami. Macie jakies sprawdzone? Nie interesuja mnie z wyzszej polki cenowej. Moge dac do £20, jesli bede wiedziec, ze pochodzi w nich rok bez dziurawienia. Aha i na...
  • Swiateczne wiezienie domowe, syn w kropkach, szkoda mi przyjec i wycieczek na jarmarki, wieczorne spacerki przy swiatelkach.... Jedyna pociecha, to kiepska pogoda za oknem i fakt, ze syn lekko chorobe przechodzi. Ciekawa jestem, czy 2 letnia cora tez sie zarazi?
  • Odbieram dzis syna z przedszkola i pani wychowawczyni podsuwa mi zeszyt z notka.. co czytam ? moj syn (napisany z imienia tam) ugryzl inne dziecko (nie podane imie ani plec nawet). Kiedy pani kazala mojemu synowi przeprosic to drugie, on krecil glowa i nie chcial. Dziecko ma na rece "bitten mark". Tyle. Wychowawczyni chciala, zebym sie podpisala i w sumie nic wiecej, zero komentarza. powiedzialam jej, ze nigdy wczesniej czegos takiego nie zrobil i ze porozmawiam z nim, no i ze przepraszam za ...
  • Dziewczyny, czy myslicie ze moge dwojke dzieci w wieku 3.5 roku ( dziewczynka) i chlopca ktory skonczyl 3 miesiace umiescic razem w jednym pokoju? Jakie sa Wasze doswiadczenia? W chwili obecnej ( az glupio pisac) cala nasza rodzina spi w jednym pokoju. POzostale sypialnie stoja puste. Corka zasypia sama ale przychodzi do naszego lozka prawie co noc. Syn co prawda spi wiekszosc nocy w swoim lozeczku ale gdy budzi sie w nocy do karmnienia to karmie go na lezaco w naszym lozku i juz zostaje...
  • Syn lat 10, rowno tydzien temu wrocil do domuze szkoly ze spuchnietym i sinym palcem u reki, stwierdzil ze jak gral na przerwie w pilke nozna to ktos go w ten palec kopnal, lekarz wyslala nas na A&E na rtg, okazalo sie ze kosc jest peknieta, bez przemieszczenia, zostaly bandazem obwiazane dwa palce i do domu, kontrola po tyg, bylismy w szkole, uprzejma rozmowa z dyrektorem i nauczycielem, przeprosiny z ich strony, nasza prosba o zwracanie mu uwagi zeby nie szalal w szkole, zeby nie cwiczyl na...
  • Witam,wczoraj i dzis duzo dowiedzialam sie na forum na temat szkolnictwa i jestem cala obaw o starszego syna 14-sto latka.Chcemy emigrowac w lipcu do UK,syn starszy skonczy w PL 1-sza klase gimnazjum,angielski w fazie poczatkowej, prosze o informacje na temat egzaminu GCSE,podobno bardzo ciezko go zdac-jak to jest w przypadku kiepskiej znajomosci angielskiego?czy sa jakies egzaminy poprawkowe?czy trzeba powtorzyc rok szkolny?i o co z tym egzaminem chodzi?bo zrozumialam,ze jest to przepustka d...
  • 15 miesieczny synek zaczal miec bardzo brzydki i gesty zielony katar jakies 2 tygodnie temu. Gdy przez kilka dni nie przechodzilo poszlam do GP. Osluchowo bylo ok. lekarka wypisala recepte na antybiotyk ( Amoxicillin) i powiedziala, zeby poczekaz 3 dni i jak sie nie zacznie polepszac to mam wybrac antybiotyk i zaczac podawac. Niestety nie bylo lepiej, katar dalej zielony i kaszel tez brzydki. 4 dni temu zaczelismy podawac antybiotyk. Juz po pierwszym dniu jego podawania pojawila sie goraczka-...
  • termin odpbioru paszportu dla syna [tymczasowy] mam wyznaczony na 20lipca, dla corki [5letni] na 3sierpnia. z ciekwosci sprawdzilam status sprawy paszportowej dzis i zaczelam nerwowo przebierac nozkami :/ o ile u corki jest "personalizacja dokumentu" to u synka dopiero "wniosek przyjety"!!!! czy moze sie zdarzyc tak, ze paszport nie bedzie gotowy na czas?? cholera, 29lipca chcemy leciec na wakacje i zaczynam sie denerwowac. jest jakis numer tel. na ktory mozna zadzwonic i podpytac ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się