Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      syn

syn

(759 wyników)
    • Moj syn mial zdawac w tym roku mature.Miał bo oblał angielski.Mnie i meza oklamywal caly rok,ze chodzi na lekcje a nie chodzil-wagarowal.Ma miec teraz w sierpniu komisyjny angielski.I co nie uczy sie?Materialy ma bardzo,bardzo duzo.Prosze ucz sie.Chodze za nim,nudze,blagam.Mowie,ze zalatwie mu nauczycielke-korepetytorke.A on mi mowi,ze jeszcze ma czas.Mąz w nagrode!kupił mu skuter.I z mezem sie kloce a on za synem,ze upartlam sie na ten angielski.Co ja mam robic?Juz anwet spac nie moge,jak po...
    • Dobry dokument- w kwestii dyskutowanego tu poszukiwania tożsamości. O synu znanej zakonnicy z Lasek.
    • Moj dwuletni syn pokazuje mi swoje zabawki i cos do mnie gada: "gaba bibi bibi nama". Zupelnie nie wiem o co mu chodzi. :-( Poza tym czasem wyrzuca mi rozne rzeczy do kosza na smieci. Ostatnio znalazlam tam swoj portfel. Juz nie wiem jak z nim rozmawiac. Jak sobie radzicie w takich sytuacjach?
    • Pokrótce przedstawię wam sprawę - syn , lat 9, III klasa SP. Wybitny uczeń, zachowanie niestety gorsze, spowodowane totalnym znudzeniem na lekcjach. W tym roku nastąpiła zmiana szafek szkolnych - dzieli ją teraz z kolegą ( wcześniej, była to koleżanka). Chłopaki, jak to chłopaki, wymyślają różne dziwne zabawy: jako że mój syn wychodził do domu wcześniej, nie wiedział co się dalej z rzeczami z szafki działo... Co rano gdy przychodził do szkoły, buty leżały na górze, zamiast w środku. Po kil...
    • Wczoraj mój syn bawił się z kolegami koło naszego domu. Wieczorem mama jednego z kolegów zobaczyła u niego w telefonie "ciekawe" smsy. Okazało się, ze wpadli na pomysł pisania do siebie smsów. Najgorsze były mojego syna, napisał "deb...u je.....ny" do kolegi, tamten do niego "ale baran" itp. Kiedy zobaczyłam te smsy byłam pewna, że nie mój syn to pisał. On już spał więc z mężem rozmawialiśmy z nim rano i okazało się, ze oni uważali to za żarty. Mój syn nigdy nie używał takich słów. Ja nie prz...
    • Dwa tragiczne przypadki. Dorosły syn zwraca się do matki żeby go przyjęła do domu bo pokłócił się z żoną. Ta każe mu wracać do żony i dzieci. Syn się wiesza. Drugi przypadek; facet przez własne pijaństwo traci rodzinę (rozwód) i pracę. Zamieszkuje obok rodziców i dłuższy czas użala się nad sobą a utrzymuje go matka. Pisze do matki smsa że nie chce żyć itd. Matka odpisuje żeby nie pisał głupot tylko wziął się w końcu do roboty. Ten się wiesza. Straszne bo wg mnie obie kobiety postąpiły prawi...
    • ... jak np. w "Nad Niemnem"? Bo im więcej słucham/czytam matek synów, tym bardziej mam wrażenie, że kobiety się do tego po prostu nie nadają. I potem chodzą po świecie miliony po...ych gości... Czy taki system, że od pewnego wieku (7-8 lat) syna wychowuje bardziej ojciec niż matka, był zły i czy nie należałoby nalegać, aby w pewnym okresie to ojciec przekazywał męskie wartości synowi? Moim zdaniem tak.
    • Gdyby was syn zaczął dostać to wolałybyście, żeby z dwojga złego wybrał image: "chuligański": ogolona głowa, bluza z kapturem, styl sportowy albo trochę skinowski, jakieś tatuaże czy dyskotekowy: opalenizna z solarium, irokez na żel, kolczyk w łuku brwiowym, różowe koszulki polo z postawionym kołnierzykiem i inne akcesoria dla zniewieściałych?
    • Od rana siedzę i się wzruszam - przypominam sobie, jak lekarz powiedział "strasznie mały, ale może przeżyje" - urodził się z wagą 1035g w 28 tc Potem tygodnie pod respiratorem, zatrzymania akcji serca, wylew krwi do mózgu, zapalenie płuc w inkubatorze, napady padaczkowe i wiele innych. Klilkuletnia rehabilitacja, walka o "normalne" siedzenie, chodzenie itd. Teraz patrzę na prawie dorosłego, bardzo przystojnego, wysokiego mężczyznę, ciepłego i wrażliwego. Piekielnie inteligentnego (chociaż o...
    • dziewczecymi zabawkami? chodzi mi o mniejsze dzieci. jeden znajomy ktegorycznie odmowil zakupu lalki dla swojego syna (przedszkolak), ktory marzyl o lalce. wybawil sie wiec za kazdym razem u nas i mu przeszlo. inny z kolei kolega przebral sie z moja corka za ksiezniczki i pol dnia przetanczyli w rozowych sukniach balowych. jakos mlodemu sie orientacja przez to nie zmienila :) kiedys bylam swiadkiem zakupu przez 2 chlopakow lalek barbie w sklepie z zabawkami. chlopaki z podstawowki, zaplacili ...
    • Jakis czas temu pisałam, że mój 9-letni syn chce jechać na obóz. Jest na obozie od środy. Wiem, że inne matki odpoczywają w takich sytuacjach od dzieci, cieszą się ze spokoju. Ja staram się czymś zajmować ale ciągle myślę o małym, co robi, czy zjadł obiad, ponieważ jest bardzo wybredny i wielu rzeczy nie lubi. Nie mogą mieć telefonów i dzwonić do rodziców. Pierwszy raz nie wiem przez dłuższy czas co robi mój syn, czy jest zadowolony, czy nie płacze. Pewnie jak wróci zadowolony to w przyszłym...
    • Takie słowa usłyszałam dzisiaj od stomatologa. Lekarka zawołała mnie do gabinetu i na uboczu to powiedziała. I że po stanie jego jamy ustnej nie da się tego nie zauważyć. Syn (16 lat) wszystkiemu zaprzecza, i mówi, że to nieprawda, a lekarka przesadza. Może nie powinnam o tym pisać na forum, ale sama nie wiem, co o tym sądzić. Po prostu nie wiem.
    • dziewczyny, czy któraś z was zetknęła się z takim zachowaniem u dziecka? Mój syn uwielbia zdzierać nalepki z wszystkiego co mu wpadnie w ręce, z zabawek, mebli ( okleina) ścian ( tapeta), przy swoim łóżku miał już dwa razy malowaną ścianę bo wydłubał tynk :/ Tłumaczyłam , prosiłam a nawet groziłam ,że jak zedrze to nie będzie miał ładnej zabawki itp...ścianę sam malował wałkiem bo pokazać mu , że zniszczył. Nic nie działa. Nie było to aż tak niepokojące do dzisiaj. Pani w przedszkolu poskar...
    • Wyszedł od tego, że nie ma czasu na życie towarzyskie, bo jest szkoła i treningi. Na to ja mu , że jestem dumna z jego świetnych ocen, ale ich nie wymagam, treningi to też jego wybór, bo jak nie one, to siłownia. No i nagle moje dziecię wychodzi z tezą, że życie ludzkie, to jak historia państw. Jak ktoś się uczy, pracuje, jest solidny i odpowiedzialny, to raczej wyląduje lepiej , niż ci, którzy ciągle balują i którym się nie chce wypełniać obowiązków i budować własnej przyszłości. N...
    • Często czytuję to forum, czasem tez tu się udzielam. Ale teraz mam pewien problem, ze tak powiem wstydliwy więc celowo piszę pod innym nickiem. Mam syna który od roku jest razem z żoną ewangelikiem augsburskim, wcześniej byli katolikami. Syn ma dwoje dzieci bliźniaki ośmioletnie. Otóż niedawno syn oświadczył że zabiera dzieciaki do swego Kościoła i że zmienił im wyznanie więc za rok do katolickiej Komunii już nie pójdą, podejdą do Konfirmacji.... Nigdy tego nie zaakceptuję....Kto normaln...
    • Sprawa dość delikatna, więc i o delikatność proszę... Od paru miesięcy mój syn ma dziewczynę-koleżankę z klasy. Związek zadzierzgnięty po wielu perypetiach i dość poważny jak na wiek dwojga zainteresowanych (13 l.). W lipcu syn pojechał na 3-tygodniowy obóz. Kiedy go odbierałem, byłem świadkiem czułego pożegnania z jakąś zapłakaną dziewuszką. Teraz jesteśmy na urlopie. Zaprzyjaźniliśmy się z mamą i córką, które też są tu na wakacjach. Dziewczynka trochę starsza od mojego syna. Młodzież o...
    • Kopiuję swój wątek z dorosłych dzieci. Nie wiem w sumie jak zatytułować mój wątek..... Sprawa ma się tak; Jestem matką czwórki dzieci. 23, 21, 11 i 4lata. Moje macierzyństwo zaczęło się dosyć szybko bo gdy miałam niespełna 18 lat. Nie miałam juz wtedy rodziców, bliższej czy dalszej rodziny,żadnego wsparcia. Było ciężko ale że jestem upartą i przedsiębiorczą osobą, dawałam radę. Małżeństwo rozpadło się gdy dwoje najstarszych dzieci miało po 6 i 8 lat. Załozyłam nową rodzinę. Wszystko się po...
    • Dziś moje dziecko ugryzł pies sąsiadki. Syn z kolegą czekali na klatce na jeszcze jednego kolegę i mieli iść na boisko, nie zaprzeczam iż pewnie cicho nie byli, sąsiadka otworzyła drzwi z zamiarem uciszenia dzieciarni bo pies szalał i skakał na drzwi, pies wyskoczył i dziabnął mojego syna w łydkę, wbił mu dwa zęby i przeciął skórę. Idę do właścicieli psa i proszę o okazanie szczepienia i tu zonk... laska lat 20 wyskakuje na mnie z ryjem że dziecko psa drażniło i ona tylko zrobiła z tym porz...
    • mój syn właśnie złamał nogę ma gips na 4 tygodnie. chodzi do pierwszej klasy, lekarz powiedział, że jak opanuje sztukę chodzenia o kulach to może iść do szkoły. teraz pytanie. czy ja mogę wziąć zwolnienie lekarskie na syna i pomagać mu dotarciu i powrocie do szkoły, czy też będąc na tym zwolnieniu nie mogę go puszczać do szkoły.
    • Witam pisze szukajac pomocy lub porady ,od dluzszego czasu mam problemy z 18-letnim synem,otoz od kilku lat okrada nasza rodzine,klamie,jest wulgarny w stosunku do mnie i do meza,ciagle problemy w szkole (bójki,niechec do nauki).W domu jak ma cos zrobic to robi na odczepnego i trzeba po nim poprawiac ,nie liczy sie z nikim potrafi wyjesc mlodszemu rodzenstwu slodkie,kradnie nie tylko pieniadze rzeczy nalezace do meza narzedzia,zegarek ,papierosy po prostu wszystko co jest w jego zasiegu ,nie ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się