-
Cześć!
Syn za niedługo ma trzecie urodziny, potem Mikołaj i Gwiazdka z czym wiążą się prezenty od rodziny. Jak tylko zacznę zapraszać rodzinę na urodziny zaczną się pytania o to co kupić. Wolę podpowiedzieć bo niektórzy nie mający do czynienia z małymi dziećmi naprawdę mają problem z kupnem odpowiedniej zabawki.
Ogólnie syn jest mało zabawkowy ale z zabawek najczęściej bawi się zestawem kolejki z torami i klockami Duplo, z tym, że mało buduje, a raczej jeździ różnymi pojazdami (mamy autobu...
-
.......w planach wakacyjnych jest obóz sportowy karate w namiotach wojskowych....więc zaczynam "planować"...i zastanawiam się jaki byłby najlepszy śpiwór dla dziecka o wzroście około 125 cm. Śpiwór typu mumio? NIe jestem kompletnie w temacie. Nie wiem czy najlepiej kupić śpiwór jakiejś konkretnej firmy? Na co zwrócić uwagę? proszę o rady doświadczone mamy w tym temacie:-)))))
-
Kurcze, no. Mój syn idzie od września do I klasy.
Mętlik mam już w głowie od oglądania tych wszystkich tornistrów i
plecaków. Młodego narazie o zdanie nie pytam, bo on chce mieć
tornister z Hot Whlees :D, ot jedyna sugestia. Podobają mu się
tornistry Hama Monster Truck,[img]
http://debeg.pl/allegro/hama1/24350abb.jpg[/img]
ale ... no właśnie ... cena :/. Gdybym miała jeszcze tę pewność, że
ponosi go przez trzy lata.
Jakie tornistry lub plecaki polecacie lub kupiłyście/liście...
-
chciałam kupic ecco dla syna ale juz nie ma w dobrej cenie a 170 zł to nie dam :(
Wiec znalazłam timberlandy, tylko widzę na allegro, że rozmiarówka jest dośc dziwna. I skoro syn ma 15 cm stopy to powinnam mu kupic 25,5 lub 26????!!! a teraz nosi 23 normalnych butów. Czy te rozmiary rzeczywiście tak wychodza?
I jaka jest podeszwa? W miarę elastyczna?
No i czy biały z czerwonymi wstawkami bedzie na chłopaka pasowało? Bo nie cierpie brązów :(
Bede wdzięczna za każda sugestie :)
-
Bo jak widzę te ceny ubrań, to zastanawiam się jak to wszystko ze sobą
pogodzić. Jak kupię super buty i spodnie, to braknie na dalszą część garderoby
np. sweter, marynarkę itp. i tak w kółko, zimowa odzież masakra cenowa, do
tego super czapka no i oczywiście muszą być super buty, więc cena robi się
zawrotna. Mogę sobie pozwolić na niektóre ciuszki, ale uważam, że przesadą
jest zapłacić 400 zł na dziecko zimą , a na wiosnę nie jest lepiej, bo jak
zobaczyłam fajne buty, super spodnie, kos...
-
Po czwartkowych imieninach mój prawie siedmiolatek stwierdził, że on już wszystko ma, co chciał i że w związku z tym listu do św. Mikołaja nie będzie pisał, bo już niczego nie potrzebuje. Na gwiazdkę i urodziny też niczego nie chce. Ot i klops, bo przecież święty Mikołaj lada chwila przybywa.Oczywiście jasne jest, że pewnie na prezent będzie czekał, więc czeka mnie przygotowywanie "niespodzianki":-( Macie pomysły na prezenty dla waszych siedmiolatków?
-
Czy mamy chłopców, tegorocznych komunistów,którzy już są po
komunii,mogłyby mi doradzić jaki fajny,niedrogi,symboliczny prezent
można kupić z tej okazji chłopcu?
To nie ma być nic wystrzałowego,a bardziej pamiątkowego.Moja córka
dostała od nich okolicznościową kartkę,maskotkę i kwiaty.
Chciałabym też się czymś zrewanżować,ale niestety pomysłu
brak.Wszelakie biblie i inne książki odpadają,dziecko zwykle stawia
je na półkę i już do nich nie zagląda.Maskotka dla chłopca też mi
si...
-
doradźcie proszę- wszedzie pełno tych maszyn za grosze ale chciała bym kupić
jakąś sprawdzoną-koszt max 100zł myślę żeby syn mógł sobie poszyć trochę a nie
kilka razy się pobawić i do śmietnika
jakie macie doświadczenia??
-
Bo ja nie mam pojęcia:( Gry na psp, to wiem, ale co jeszcze?
Za książkami niestety nie przepada, czego ja, zagorzała
czytelniczka, zrozumieć nie mogę. Gier mamy sporo, ale siostra za
mała na gry, które on lubi, ja nie zawsze mam czas...
Na zabawki jest moim zdaniem już trochę za duzy, zresztą dostał na
urodziny, pobawił się trochę i leżą...
Lego Creator też się kurzy:(
Co Wy kupujecie swoim synom?
-
Witam, czy ktoś widział gdzieś takie ubrania, np. koszule dla taty i 4 latka, bo o takim zakresie rozmiarów jak dla taty i 8-miesięcznego drugiego syna to pewnie mogę zapomnieć....Marzenie ubrać ich 3 tak samo chociaż w jedną rzecz! Może gdzieś szyją na miarę. Dajcie znać. Z góry dziękuje.
-
Bardzo proszę o jakieś pomysły na prezent dla dziewczynki, która będzie obchodziła 7 urodziny. Jestem mamą dwóch chłopców i nie mam zielonego pojęcia co będzie dobrym prezentem dla takiej dziewczynki. Proszę o propozycje w kwocie 50-70 zł.
-
Dziewszyny pomóżcie, zbliżają się imieniny córki a także urodziny
syna i chciałabym kupić coś takiego czym będą sie mogli bawić razem
(lub z małą pomocą mamy ale razem).
Na razie jedyny pomysł jaki przyszedł mi do głowy to fontanna piłek
playschool - nie wiem czy dobry. Czekam na Wasze pomysły a najlepiej
sprawdzone zabbawki dla rodzeństwa w tym wieku.
-
Bardzo mi zależy na kupnie tej kurtki Next dla syna w rozm. 5-6 lat:
http://www.next.co.uk/shopping/boys/youngerboys/42/3?extra=sch&n=boys&pid=722-273&returnurl=%2fshop%2fgattgender%2dolderboys%2dgattgender%2dyoungerboys%2dcat%2dcoats%2dcat%2djackets%2d0%3fx%3d1%26nxti%3d0%26nxtv%3d0%23722%2d273&bct=%26quot%3bShop%20By%20Product%26quot%3b%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bOlder%20Boys%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bYounger%20Boys%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bCoats%26nbsp%3b%26gt%3b%26nbsp%3bJackets
ni...
-
Chciałbym zapytać o coś na łamach forum. Otóż mamy z żoną dwójkę dzieci. Starszą dziewczynkę, 13 lat i młodszego chłopca 12 lat. Syn bardzo chętnie naśladuje swoją siostrę w tym sensie, że jest ona dla niego idolem. Właściwie od małego nie było między nimi żadnych sporów, są takim wzorowym rodzeństwem. Problem polega na tym, że jak wiadomo ubrania dla dziewczynek i chłopców różnią się od siebie z tytułu ich płci. Ponieważ są prawie jednakowego wzrostu często pożyczają sobie dres do ubrania, s...
-
....kurtki przeciwdeszczowej dla córki.kolonia w górach,jakichś wspinaczek większych nie ma w planie- ma tylko dobrze chronić od deszczu.musi być lekka i dać się zwinąć do małych gabarytów.
Oglądam Decathlon online i moze coś stamtąd polecicie? Kurtek nie znam bo sklepu u mnie nie ma stacjonarnie,ewentualnie coś. Innego przez. Net.
Aha na 164 wzrostu wiec to moze chyba juz być damska xs lub s chyba...
-
Sluchajcie, moj 3,5letni syn chce na Mikolaja piekarnik! Wiecie
gdzie cos takiego mozna kupić:)
Ja naprawde z nim wymiekam, ostatnio w sklepie zrobil afere bo nie
chcielismy mu kupic rozowej kasy sklepowej! a babcie naciagnal na
zelazko!:))))))))))
a ja chcialam mu kupic tor Hot Wheels....alez jestem naiwna:)))
-
Dziewczyny podpowiedzcie proszę, chcę kupić te crocs baya będące teraz w promocji, a nie mam możliwości przymierzyć dzieciakom i żadnych doświadczeń z crocsami. Syn ma stopę długości 22 cm (kupujemy buty 34), córka 20,5 cm (kupujemy 32). Jakoś nie mogę sie wpasować w te wyliczenia, bo dla syna musiałbym kupić J4 odpowiadające 36 -37 a takiego rozmiaru to nawet w Baya nie ma.
Przeczytałam że w niektórych modelach rozmiarówka zawyżona. Jak to jest z tymi Baya?
-
Witam, syn ma obecnie dokładnie 2,5 roku i właśnie chcemy mu kupić rowerek biegowy PUKY, ale nie wiem który model. Synek ma 100cm i sezon wcześniej jeździł na plastikowym rowerko/jeździku z takimi grubymi plastikowymi kołami. Super sobie radzi, ale już jest na niego za mały. Czy model Puky [b]LR XL[/b] będzie na niego za duży. A może [b]LR 1L BR[/b] będzie lepszy? Chciałabym opcję z hamulcem i przynajmniej na 2 sezony, dlatego waham się między tymi dwoma modelami. Prosze o rady. A może są inn...
-
Musze kupic synowi pierwszoklasiscie plecak, bo ten co mamy do tej pory sie podarl i padlo na topgal, polecie mi modele z jakich jestescie zadowolone. Ja zastanawiam sie nad kupnem modelu nun 200.
-
cześć dziewczyny
Komunia młodego zbliża się wielkimi krokami, chcę wcześniej zakupić jakiś fajny strój bo później nie będzie na to czasu.
Myślałam o jakiejś fajnej, pudrowej sukience zakrywającej ramiona ( w kościele źle będę się czuła z odkrytymi) + cieliste szpilki. Coś w tym stylu jak te:
allegro.pl/item1398945971.html
Co o nich myślicie?
Jaka sukienka będzie pasować do takich butów?
Czy może lepsza będzie spódnica i ładna bluzka?
Z drugiej strony nie chcę wyglądać zbyt oficjalnie....