syn

(59 wyników)
  • Dziewczyny, zakańczając wątek chwilowego "niedopasowania" wśród samych chłopców w rodzinie proszę powiedzcie, czy kiedykolwiek tak [u]zafiksowałyście [/u]się na urodzeniu córki i jak to zwalczyłyście? czy to była kwestia czasu? (ja zakładam, ze to może być moje ostatnie dziecko wiec powinnam sobie to wszystko poukładać na fest. ) chciałabym bardzo bardzo czuć, ze jest mi dobrze tak jak jest, a nie "akceptować z nostalgią za corką" swoją Rodzinę. mam nadzieje, ze rozumiecie o co pytam...
  • I jedna, jedyna najstarsza corke!!! Nie wiem, jak sie ogarnia taki tlum chlopow w domu. I jak go sie potem karmi:) Przynajmniej zabawki podobne - przynajmniej a poczatku:) Pozdrawiam m.
  • Ech planowałam, wyliczałam, obserwowałam a i tak nie ja zdecydowałam ;-) Dziewczyny, poryczałam się trochę, bo na pierwszym usg w 13 tc na 90% miała byc dziewczynka, wszyscy mi juz sukieneczki zaczęli kupowac takie maleńkie, słodkie...no i ja na razie nie mam siły na nie patrzeć. Już ją sobie wyobrażałam , juz miała imię...Dookoła wszystkim rodzą się dziewczynki, tylko nie mi...ale przejdzie mi ten żal...juz to przerabiałam:-) Cieszę się, ze maluch zdrowy i fika radosnie, nieśw...
  • Zwracam się z prośbą do Was, bo jesteście doświadczone, a poza tym siłą rzeczy macie też starsze dzieci, nie tylko niemowlęta, a to rzadkość, więcej jest mam osesków. Mam syna w pierwszej klasie, który uczy się oględnie mówiąc słabo. Za zadania robione w domu dostaje w miarę dobre oceny (stoję nad nim i dyktuję po jednej literze), ale za pracę w szkole oceny ma złe . Boję się, że nauczycielka uzna, że zadania domowe ktoś za niego robi, a to tak do końca nie jest prawda, bo zmus...
  • Paweł: - Mama, ile masz lat? Ja: - 30, no można powiedzieć, że już 31. Paweł: - A wyglądasz na 32. :D
  • Mam na imię Goska, 39 lat. 2 miesięczny synek leży na kanapie. (W przedszkolu 1y 7lat, 2-gi - 4). Od 2 tygodni walczę z depresja. czuje: - stres ze w domu jest za dużo męskiego pierwiastka, testosteronu a za mało delikatności, i ze to będzie sie potęgować jak będą rośli - moi synowie zaczęli mnie irytować swoja hałaśliwością, itp; - czuje lek, ze nie dam sobie rady w wychowaniu (mysle sobie ze z dziewczynami mialabym latwiej albo z mieszanymi dziecmi) - czuje smutek ze juz nigdy nie ...
  • Kobiety drogie w sobotę rano urodziłam synka!!! Malutki (2900) ale zdrowy. Jesteśmy w domu od wczoraj. Pierwsza noc dosyć spokojna za nami. Będzie dobrze....prawda? Muszę suwak zlikwidować :-))
  • Witam - jeszcze się na tym forum nie odzywałam - tylko podczytuję. Narazie jesteśmy wielodzietni z ukrycia (16 tydz. trzeciej ciąży). Tak sobie czytam wątek o zaletach wychowania w rodzinie wielodzietnej i myślę z żalem, że mój starszy syn zapewne jest wyjątkiem który potwierdza regułę - nie potrafi się dzielić :( ku mojej rozpaczy i wściekłośći. Młodszy odda wszystko co ma, zawsze myśli o wszystkich, a starszy nie... kiedyś jak miał 2-3 lata było dobrze - a teraz zrobił się pazer...
  • Drogie Wielodzietne Mamy. Mam już dwóch synków, ale marzy mi się jeszcze córeczka ... Jak ją zmajstrować? :) Wiem, że na dziewczynkę należy współżyć przed owulacją, a na chłopca w trakcie. Ale to teoria. Jak to się sprawdza w praktyce? [b]Czy komuś nie wyszło mimo, że dokładnie znał moment owulacji (np z monitoringu cyklu)?[/b] Słyszałam, że te metody tak niezbyt pewne są, bo wszystko zależy od plemnika z odpowiednim chromosomem, a przecież nie jest tak, że mężczyźni mają 50% chromosomó...
  • Dziewczyny, w kwietniu ma się urodzić nasza dziewuszka. tak trochę czuję się jak przed pierwszym dzieckiem - nowe ubranka (oj, poszalałam:-), inna pielęgnacja i zapewne inne wychowywanie. co do tego ostatniego, to oczywiście wiem, że wiele to kwestia temperamentu, osobowości etc, ale jakie macie własne spostrzeżenia w zakresie wychowywania dziewczynek? widzicie jakieś różnice we własnym podejściu do zasad/reguł/modelu wychowania właśnie ze względu na płeć?-szczególnie posiadając potomstwo ...
  • Mój 14-letni syn zaczyna się zachowywać w stosunku do swojego rodzeństwa jak kiedyś jego ojciec w stosunku do mnie.Jestem przerażona...Niby na żarty tarmoszą się, wygłupiają aż w końcu w tych wariactwach przywali jedno albo drugie tak, że mają później siniaki.Zaczyna się płacz a on mówi, że to na żarty było...Tłumaczę, ze może im krzywdę zrobić w ten sposób...wybić oko np a on wtedy podnosi głos, ze głupie gnoje kablują a to miała być zabawa, po czym obrażony trzaska drzwiami.I co załamuje m...
  • Ponieważ Nata pisała i na tym forum donosze, że wczoraj urodziła synka Mirko, maleństwo ważyło 4050 i mierzt 55cm :)
  • dziś w nocy o 1.03 urodził się Kamil, mój drugi synek :) po raz kolejny dołączam do grona Wielodzietnych. buziaki :)
  • Mam dwoje dzieci, chciałabym trzecie. Jednak mam stracha, którego przy tamtej dwójce nie miałam. Boję się, że może być chore. Mój starszy ma autyzm a raczej cechy autystyczne. Bardzo długo nie było widać że może mieć jakiś problem bo dobrze funkcjonował, jest bystry, inteligentny, tylko kontakty społeczne leżą. Zdiagnozowano go niedawno, jak skończył 7 lat. Jest świetnym chłopcem ale jednak wymaga poświęcania mu mnóstwa czasu oraz pieniędzy na terapie. Z młodszą córką jest chyba wszyst...
  • Witam wszystkie wielodzietne mamy:) To mój pierwszy wpis na forum, choć czytam je od dłuższego czasu. Nie jestem wielodzietną mamą, choć zamierzam nią być w przyszłości:) Teraz spodziewam się pierwszego szkraba. I tu pojawia się mój problem. Ma być synek, upragnione i wyczekane dziecko, choć miało być dziewczynką:) Dla mnie i dla męża nie stanowi to problemu, ale pojawiły się dziwne reakcje ze strony rodziny jeśli chodzi o płeć tego dzieciaczka... Moja mama zawsze chciała mieć wnusię i ...
  • chociaz ja mam sporo czasu na zajmowanie sie dziecmi, w moim domu praktykujemy 'piatek z rodzicem'. po koleji, co piatek jedno ze starszej trojki moze wybrac rodzica i cos co chce z rodzicem robic - poza domem. moze to byc plywanie, kino, restauracja, rowery. jesli chca - moze to byc cos w domu, oczywiscie, chociaz zazwyczaj wybieraja wyjscia. co robicie, zeby dac dzieciom indywidualnie spedzany a wami czas?
  • Witam wszystkie mamy mamy trójke- najstarszy syn 5 lat, potem córki 2.7 i 1 rok. bardzo niepokoi mnie stosunek syna do średniej, krzyczy na nią, popycha ją, widać, ze jej nie lubi, trwa to od prawie roku. Przyjmowaliśmy różne strategie: stanowcze niezgadzanie się na przemoc, tłumaczenie, że jest młodsza itp, poświęcanie mu więcej uwagi.Oboje bardzo czule traktują najmłodszą. Czy przerabiałyście może coś takiego? Staram sie też wymyślać im takie zabawy, żeby razem się bawili, udaje się ...
  • Jestem za polowa trzeciej ciazy. Mam coreczke (3,5) i synka (2).Niedlugo urodzi sie drugi syn. Wiem ze niektore z Was maja podobny uklad, dlatego ciekawia mnie Wasze odczucia. O tym ze drugi to tez chlopiec wiem od niedawna, ale ponoc na 300%. Odkad wiem, ciesze sie w imieniu syna i martwie corka. Jak to jest byc starsza siostra dwoch braci? Czy oni beda sie z nia tez bawic? Czy ona nie poczuje sie za bardzo mama i straci przez to dziecinstwo? Szkoda mi jej troche, bo mam wrazen...
  • Czy to dla was naprawde takie ważne, żeby mieć albo chłopca, albo dziewczynkę ? Co Wami kieruje, ze staracie sie ucelować w kokretną płec ? Zawsze miałam kłopot z zaciązeniem, wiec wogóle nie martwilismy sie kto nam wyjdzie, tylko czy wogóle bedzie ciąża. Przeciez i chłopcy i dziewczynki sa fajne ;)
  • Trochę nie na temat wielodzietności, ale zaryzykuję pytanie :-). Czy macie może jakiś sprawdzony model tornistra do szkoły? Takiego, któremu nie urywają się szelki, nie pruje się, a przede wszystkim jest tak zaprojektowany, że nie wygina dziecka do ziemi pod wpływem ciężaru. Szukam, bo muszę wyrzucić to coś, co miało być tornistrem, a nadaje się chyba tylko do noszenia chusteczek higienicznych :-/.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się