syn

(866 wyników)
  • Witam. Mój synek (4 lata) od kilku miesięcy ma nieustający kaszel. W wieku lat 3 robiliśmy testy alergiczne, nic nie wykazały, ale jesteśmy pod stałą opieką alergologa (nasza pediatra jest też alergologiem). Od początku 2013r. syn miał 4 razy podawany antybiotyk, zrobiliśmy ostatnio IgE, wyszło 157 (norma jest 60), reszta badań krwi w porządku. Byliśmy też u laryngologa - stwierdził refluks żołądkowy, kazał brać Ranigast oraz Gastrotuss baby i zmienić dietę, myśleliśmy, że pomogło, przez ok ...
  • ja chyba tak tylko mam ze synem ,byłam u niejednego lekarza i wykluczono nerki chore itp. codziennie piore posciel i zmieniam jest to okropnie duzy wysiłek dla mnie ,nie ponizam go i nie krytykuje ,wszystko zawodzi nawet leki niekonwencjonalne i terapia ,jedynie co to pilnuje by przed pójsciem spac sie załatwił i nie pił duzo na noc ,ale i tak ukradkiem ,weznie sie napije ,szybko jak nie widze.Jest wczesniakiem i pani doktor pediatra -stwierdziła ze te funkcje sie wykształca w swoim czasie -a...
  • moj trzy letni syn skarzy sie na bole stop i chodzi na palcach. Jest zdrowym dzieckiem, nigdy, przynigdy nie bylo zdrowotnych problemow - a teraz nie chce chodzic i mowi, ze boli. Oczywiscie - pojde do lekarza jutro ale bardzo prosze, jesli ktos mial podobne doswiadczenia - prosze powiedzcie co to moze byc?
  • moj 14 letni syn ,mialstraszne dolegliwosci brzucha, okazalo sie po badaniach ze syn ma wciaz pelno powietrza w zaladku i jelitach, stad te dolegliwosci, na domiar tego prawie wcale nie ma perystaltyki zaladka, lekarze nie bardzo wiedza jak mu pomoc a on sie tak meczy,leki jak esqumisan nie pomagaja,pomozcie prosze.
  • dzis gdy syn wyjechał zrobilam mu porzqdek w pokoju i ku memu zaskoczeniu znalazlamw szafie u niego nastepujace srodki:winstrol,metanabol,testosteron prolongatum,arimidex,proviron,cytomel,,cielis,,kreatyna,protein cos tam,co to za srodki i czy sa szkodliwe? syn ma tylko 16 lat
  • Witam Czy któraś z was spotkała się (wg mnie) z takim dziwnym zachowaniem. Otóż mój syn od pewnego czasu (jakieś dwa tygodnie) co chwilkę idzie do łazienki umyć rączki i podchodzi do każdego z domowniów i pyta czy pachną. Najgorsze jest to, ze nie ma brudnych rączek. Potrafi umyć ręce, pojdzie do swojego pokoju, otworzy szuflade biurka i znowu idzie myć ręce i znowu sie puta czy pachną lub czy nie śmierdzą. Jak się już zaczynam zlościć to pyta czy go kocham. Mi ręce opadają bo ...
  • Niedawno byłam u prywatnego lekarza który stwierdził że mój 2 letni syn ma alergię którą stwierdził po wymazie krwi. Przepisał mu Zyrtek i Buderin. Co do duszącego kaszlu w nocy to trochę pomogło, ale kaszel w dzień a zwłaszcza nad ranem nieustępuje. Parę dni temu byłam znowu u lekarza ale już nie prywatnie i ten stwierdził jednoznacznie że mój syn nie ma alergii. Nie wiem co o tym myśleć. Czy mam iść do trzeciego lekarza? Najbardziej martwi mnie ten kaszel nad ranem, niby suszy d...
  • Witam! Mamy małych okularników macie jakieś sposoby żeby przekonać dziecko do okularków?Mamy okulary od 2 tyg,próbowalismy zakładac je miskom,sami chodzimy w okularach w domu zeby zachęcić małego.I niestety nic nie pomaga,czasem na spoacerze wytrzyma 10 min,ale zaraz je ściąga,w domu w zabawie czasem zapomni sie na 5 min. Syn lekko zezuje w jednym oczku ma +1 w drugim +0,75 Proszę o rady, z góry dziekuję. kornelcia
  • mam 1,5 rocznego Adasia, żadna infekcja syna nie wyleczyła sie sama, kończyło sie antybiotykiem.Pomyślałam,że dam syna do żłobka,bym ja troszke odpoczęła a on "poszedł do ludzi". Ale tak jak mamy listopad a zaczął Adaś we wrześniu, tak był łącznie 6 dni. Katar,temperatura, kaszel i oskrzela. Postanowiłam, że nie będe robiła eksperymentów na małym i siedzimy w domu. Znajoma zasugerowała mi że może toczy synia jakiś pasożyt, bakterie, nie wiem co jeszcze..Poradziła bym zrobiła kompletne ...
  • MÓJ obecnie 2-letni syn nic nie chce jeść.Potrafi tak tygodniami,tylko pić,i pić. Chodzę do lekarza,robiliśmy badania:moczu,krwi,chemi,i nic,wszystko dobrze,dlaczego więc nie chce jeśc????????nawet słodyczy. CO mam robić?pomóżcie.
  • mój 2,5 letni syn całą noc zgrzyta zębami...co może być tego przyczyną...okropnie zaciska szczęki i zgrzyta....zaczyna mnie to martwić....czy to może być na tle nerwowym????pomóżcie, co robić
  • Dziewczyny, muszę się wygadać bo mnie szlag trafi zaraz. Bylam dziś z Juniorem w centrum handlowym żeby mu sprawić sandały, młody oczywiście lata między regałami, zabrał jakiemuś chłopcu zabawkę. Lecę, żeby naprawić sytuację. Dzieć grzecznie oddaje zabawkę, a mamusia "poszkodowanego" chłopca mówi: wie pani, może lepiej zabrać synka stąd bo mój syn ma ospę! Czujecie to? no szlag by trafił, a za 2 tyg. jedziemy na wczasy więc teraz czekamy czy zdążył załapać w kontakcie niezbyt bliskim cz...
  • nasz prwie trzyletni synek od niedzieli 18 06 źle sie czuje-tego dnia wymiotował dosłownie po wszystkim,także po piciu.Pojechalismy do lekarza mówił,że zap.gardła ale jesli bedzie temp.i dalej wymioty to może byc WYROSTEK-dostał smecte,Gastrolit,lacid.Rzeczywiście miał temp,ale nie było juz wymiotów.w Pon.poszlismy do rejonu,P.dr stwierdziła,że podraznienie żoładka-znowu Gastrolit i Smecta,Lacidofil.Niestety wogóle nie chciał pic i marnia nam w oczach,biegunka.Wzięlismy skierowani...
  • jestem załamana- on juz 3 raz choruje w ciagu 3 miesiecy / ma 15 lat / ale teraz to juz koszmar - angina straszna - dostał antybiotyk Augumentin ale ma goraczke ponad 40 stopni - lekarka mowiła ze przy anginie jest wysoka ale az tak / teraz jest u mojej mamy zeby nam tu nie siac zarazy bo mam jeszcze 7 miesieczna corcie / i co najgorsze nie bardzo chce schodzic :( moze cos poradzicie z własnych doswiadczen!
  • ------------------------------------------------------------------------------ -- Zaczelo sie od wczoraj,a dzisaj bylo naprawde ciezko.Chcial sikac,zaczynal,a potem jakby zatrzymywal i plakal,ze go boli. Zastanawiam sie,czy ma to moze zwiazek z jego leczeniem.Ma niewielki przerost grzybicy wjelitach.Bierze nystatyne,2 leki hemopatyczne i cynk.Zadzwonilismy do homeopatki(u ktorej syn sie leczy) i kazala odstawic na razie cynk.Czy to moze miec z tym jakies powiazanie. Zrobilismy b...
  • -- J.w czy schodząca skóra na stopach może być objawem grzybicy syn ma 12 lat .....paznokcie bez zmian nic go nie swędzi ,nie chorował już długo ...skóra schodzi na palcach i od spodu stóp......czym to leczyć? "dziecko powinno wiedzieć, kiedy mama z aniola przeistacza się w normalną matkę, a z normalnej matki w ziejącą ogniem bestię"....to najpiękniejsze zdanie jakie znalazłam na tym forum:))))
  • Jak pisałam w innym wątku 1 ospa już za nami. Jutro mija 2 tygodnie odkąd syn dostał 1 kropki, wcześniej ze 2 dni miał kaszel, katar. Dziś kaszel, katar ma starsza. Nie wiem czy to zbieg okoliczności ? Czy faktycznie tak jest moze ospę infekcja poprzedzać , bo to i to wirusowe ? pytam, bo boję się powikłań
  • wczoraj wieczorem syn jakoś dziwnie stanął i poczuł jak mu się kolano zgina jakby w drugą stronę.chwilę zabolało,poszedł spać.dziś wstał-kolano opuchnięte,lekki ból i uczucie jakby nie było rzepki i mógł to kolano całkiem zgiąć do tyłu. co to może być? zapewne podjedziemy na IP do chirurga ale może jakieś sugestie? z góry dzięki
  • witam moj syn ma juz 18 lat a od 7 lat ma wciaz w dzien temperature pod pacha 37,2-37,4 w dzien w dzien, w nocy spada mu troche do 36,8, zrobilismy wszystkie mozliwe badania i nic nie wykazaly, lekarz mowi ze w takim wypadku trzeba poprostu czekac az ewentualny stan zapalny sie rozwinie, mam do was pytanie czy sa jakiej leki ktore obniza sama temperature do 36,6 , np czy aspiryna obnizy temperature?albo jakies inne lepsze srodki?bo wiecie jesli ta temperature bedzie jedynym objaw...
  • mam pytanie , moje dziecko w ciągu ostanieg czasu powarza mi że jest mu źle i chciałby się NIE URODZIĆ, i nie chce żyć, wmurowało mnie, myślałam na początku że to wynik tego że odmówiłam mu jakiejś jego prośby że cos chce a ja mówie że nie i marudząc mówi ze ma dość mnie że mu czegoś tam zabroniłam, ale to nie to..... Wczoraj historia się potórzyła , leżymy sobie miło a on mi mówi że nie chce mu sie żyć, że jest mu źle, mówie kubusiu dlaczego tak się czujesz co się dzieje, a on że...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się