syn

(242 wyniki)
  • Jestem wściekła. W ciągu ostatniego roku dwa razy, w sytuacjach dla mnie podbramkowych, prosiłam byłego męża o zajęcie się synem. Za pierwszym razem wyjeżdżałam służbowo na 5 dni, teraz idę na co najmniej jedną noc do szpitala. Za każdym razem o potrzebie informowałam co najmniej 2 miesiące wcześniej. Za każdym razem ex najpierw się zgadzał, a potem odmawia, lub jak poprzednio twierdzi, że może się zająć, ale tylko 2 dni. Co prawda syn duży (14 lat), ale nie zostawię go samego. Wiem, że ...
  • Wniosłam do sądu wniosek o podwyższenie alimentów. Mój ex na rozprawę nie stawił się, ale porosił o zmianę terminu na piśmie i jest nowy termin, ale.... w miedzyczasie ex i mój syn wymyslili przeprowadzkę. Na dwa tygodnie przed terminem mój syn ma zamieszkac z ojcem i jego nowa rodziną, córka zostaje ze mną. Nie mam nic przeciwko, by syn mieszkał z tatą, nie wiem tylko czego sie spodziewać na rozprawie. Miał ktoś podobną sytuację?
  • Syn (12,5 roku) pojechał z ojcem na święta do dziadków. W tym samym mieście mieszka przyjaciółka ex, więc spędza on z nią większość czasu. Syn jest rozgoryczony i twierdzi, że tata obiecał mu, że będzie przede wszystkim z nim. Ex problemu nie widzi, uważa, że syn powinien spędzić czas z dziadkami, wczoraj widzieli się na imprezie rodzinnej, a dziś przecież to syn odmówił pójścia na imieniny ojca partnerki (człowieka tego syn widział raz w życiu). Sytuacja taka zdarza się po raz kolejny (cho...
  • No właśnie... to, że to nastąpi prędzej czy później wiedziałem... ale wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują, że jednak prędzej. Co nieco o facecie wiem... tyle co mi eksikowa poopowiadała ale czy powinienem go poznać ? Poznać gościa z którym będzie mieszkać moje dziecko... ? jak podejść do tematu ?
  • Mam pytanie to 3 wakacje moich synów po rozwodzie. Od tego czasu ich ojciec nie spędził z nimi więcej niż jednego dnia razem. Trudno go nazwać weekendowym ojcem bo spotyka ich raz w miesiącu w tygodniu, przy okazji odbierając pocztę. Albo odbierając pocztę przy okazji spotyka synów. Z jednym byl w tym roku raz w kinie i raz na wystawie żeglarskiej. Jest jak mówi bardzo zajęty a w weekendy stara się odpocząć poza miastem. Wiem że synowie już dorośli student III roku i tegoroczny maturzys...
  • syn(28)

nie szukam porady.nie chce się użalać na swój los.chce się po prostu podzielić swoimi przemyśleniami jestem 2 lata po rozwodzie.małżeństwo trwało 10 lat.mam 10 letniego syna. odnowiona po latach znajomość.moja zdrada i pozew o rozwód ze strony żony ... i tyle a ja nawet nie walczyłem by było inaczej... i dopiero teraz zaczynają mi się otwierać oczy tęsknie strasznie za synem i jestem wściekły na siebie za to co zrobiłem...on na szczęście nie ma i nigdy nie miał problemów emocjonalnych ...
  • Jestem przed rozwodem, ale nie mieszkamy już razem od stycznia 2009. Mam takie pytanie: czy jest taki przepis, takie prawo, że muszę wpuszczać męża na odwiedziny do naszego synka (21 miesięcy) do mojgo własnego mieszkania? Czy ja to muszę zrobić? Zgodziłabym się, aby mąż wziął syna do siebie, czy gdziekolwiek indziej, ale czy ja MUSZĘ go tu wpuszczać? C
  • syn(15)

Jestem 2 lata po rozwodzie, dotąd spotykałem się z synem 1 lub 2 razy w tygodniu i co drugi weekend w sobotę. Ma 9 lat. Gdy zaczął się rok szkolny syn sie nie chce już ze mną spotykać w tygodniu, tłumaczy to tym, że ma dużo zajęć związanych ze szkołą. Rozmawiałem z ex i ona mu zaproponowała jeden dzień ale mimo to nie chce się ze mną spotykać nie podając konkretnych powodów. Pozostaje nam co druga sobota przy czym gdy spotkaliśmy się tydzień temu to poświęcił mi raptem 3 godziny. Wczora...
  • Oto fragment z jednego z portali dla rozwiedzionych kobiet. Dotyczy wychowania syna przez samotną matkę. Ale zastanowił mnie fakt, ze często w pełnych rodzinach akurat tego modelu wychowania nie uświadczysz. :( (..)Poproś swojego ojca lub brata, aby zwracał uwagę i uczył Twojego syna, że powinien się Tobą opiekować i Ci pomagać. Może nawet ustalcie, aby ten mężczyzna (Twój ojciec lub brat) przychodząc do Was do domu, przy Twoim synu pytał czy potrzebna jest Ci pomoc, pytał co może zrobić...
  • Witam wszystkich, jestem tutaj po raz pierwszy. Tuż przed Świętami Bożego Narodzenia rozstałam się z M- ojcem mojego dziecka, to on mnie zostawił twierdząc że od dawna mnie nie kocha i potrzebuje wolności. Nie byliśmy małżeństwem, nie chciał ze mną brać ślubu. Byliśmy razem 8 lat. Mamy kilkuletniego syna. Ponieważ przez cały ten czas był to związek na odległość, ja wychowywałam dziecko praktycznie sama. M przyjeżdżał tylko w weekendy i prawdę mówiąc niewiele czasu synowi poświęc...
  • Witam. Regularnie odwiedzam to forum od dwóch lat, bo tyle jestem po rozwodzie. W ciężkich chwilach, a tych na pewno nie brakowało, znalazłam tu pocieszenie i pomoc.Osobę po rozwodzie może zrozumieć tylko ktoś, kto sam to przeżył. Chciałabym prosić Was o pomoc w pewnej sprawie. Otóż mój były mąż ustalił w sądzie rodzinnym spotkania z czteroletnim synem dwa razy w tygodniu. Przez ostatnie pół roku przyjeżdża coraz rzadziej(czasami dwa razy w miesiącu), ale niestety nie powiadamia mnie telefoni...
  • www.charaktery.eu/artykuly/Codziennosc/965/Maly-ksiaże-mamusi/1/
  • jesli pamietacie ostatnie moje wywody na temat konfliktu/ nieporozumienia z synem mego partnera to w chwili obecnej cała sytuacja stała sie dośc drastyczna. przypomne, ponieważ nie stac nas w tym roku na wyjazd wakacyjny,,, z trudem składana kase postanowiliśmy przeznaczyc na "dotacje dla naszych dzieci( dopłata do wakacji, wyprawka szkolna,, lub inne potrzebne sprawy na które zabrakło pieniązków) 2 miesiące temu powiadomiliśmy...
  • dopiero co świętowałam rozwód a tu juz problem z ex. Mamy ustalone kontakty z synem poza miejscem zamieszkania małego. Ale ex sie przeprowadził i nie chce mi powiedzieć gdzie. Pytałam na policji i zobowiązuje mnie wyrok sądu i mam obowiązek wydać mu dziecko. Mój prawnik twierdzi zę nei musze i mam prawo wiedziec gdzie bedzie przebywał. Rozwód mamy z orzekaniem o winie ex. EX ma takze wyrok sprawie wykroczeniowej za uszkodzenie mojego auta-celowe zbicie szyby w celu zrobienia mi krzywdy-poparz...
  • j.w jak udowdnić ze ojciec synem się nie interesuje, bo w pozwie napisalam ze odwedza syna ciągle, ze kupuje mu zabawki, ciuchy -klamstwo totalne, nie daje nic oprocz aliemntow ,Synek byl w szpitalu nawet nie zadzwonil i nie zapytal o malego a mieszka 4km ode mnie
  • Myślę sobie dziś nad skutkami działań rodziców względem dzieci, kształtowania przyszłych ich postaw życiowych. Akurat rzucił mi się w oczy artykuł fakty.interia.pl/prasa/przewodnik/news/mama-i-ja,1455816,4255 I komentarz jednej z osób: "Taty synek (2010-03-27 18:31)~marta kiedy czytam komentarze na temat mamisynkow to,krew mnie zalewa - doslownie!! W normalnej rodzinie jest matka,ojciec i dzieci.Ja mialam to szczescie,ze obydwoje z mazem pracowalismy na etacie 8 godzin.W...
  • Rozstałam się z mężem prawie 2 lata temu, nasz synek miał wtedy 4 latka. Ex szybko założył nową rodzinę. Obecnie ma 6- miesięczą córeczkę. Z początku jego zainteresowanie naszym synkeim olegało na widzeniach w co drugi weekend, jakiś czas temu zastrzegł, że będzie brał małego co 3 tygodnie. Niestety nie odzywa się już 5 tydzień. Mały jest smutny, mówi że tatuś go już nie kocha, bo o nim zapomniał. Napisałam Exowi to w smsie, niestety nie zareagował na niego. Co powinnam teraz zr...
  • gdzie Maly spędzał przerwe świateczna. I po wejściu obezwładnił mnie bałagan i brud panujący w mieszkaniu. Kompletnie przeraził mnie stan łazienki - kuweta kota nie sprzątana od tygodnia conajmniej, bo podłoga zasikana kompletnie, zasypana żwirkiem, coby wchłonął kocie siuski, ale zostawione tak, nie sprzątniete. Ubikacja i wanna nie myte od niewiem kiedy. Jak można?! Ja rozumiem, załamanie i inne takie - nie czepiam się bałaganu w pokojach - jego sprawa, ale skoro uważa się za takiego fantas...
  • Nurtujące mnie słowa: odpuścić ? dalej walczyć: o syna ? związek ? o prawo - jego ? moje ? mediacje ? przestać pisać ? kopać ? głaskać ? ona nie jest taka zła, tylko młoda, ma braki - można ją wychować. odpowiedzialność za syna i za swoją głupotę ? a może go porwać/zabrać i uciec ? opieka naprzemienna, równoważna iść do lekarza bo w cierpieniu dostałem świra co mam robić ? moja historia: www.izaikuba.pl
  • sad odebral mi syna mimo ze jestem dobra matka,nie pije,nie pale,nie biore narkotykow,jestem zdrowa psychicznie,mam stala prace,mieszkam z synem u rodzicow.syn chce ze mna byc.ani sad ani ojciec nie chca nas sluchac. nie potrafimy bez siebie zyc.co mam robic? milena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się